28.10.2013 | 17:43
Lutate. Meni je baterija na 95%, a lampica je zelena. Jedno vrijeme nisam praznio bateriju do kraja.
Stvar je takva, kad komp ne radi i/ili je u sleepu (diše!?!), tada baterija ako je u režimu punjenja (svjetlo narančasto), punjač puni do 100%. Kad se baterija napuni i lampica pozeleni i ako se ne skida s punjača i ako se radi intenzivnije na kompu, postotak lagano pada i ide do mislim 92% (i dalje je zelena lampica), tada počinje proces punjenja (e, sad je narančasta). Punjač nije dovoljno jak da hrani komp i puni bateriju pod iole većim opterečenjem. Valjda, ako ništa intenzivno ne radi, energiju baterija se troši sama na sebe i rlo polako se prazni, ali kad ga upogonim, tada se udruže i punjač i baterija.
Očito baterija ima nekih 8% šetanja dok ne okine punjenj, valjda je i tako kad padne do blizu kraja.
Ne znam da li je točno, ali komp prilagođava potrošnju (ne znami ni koji OSX je u pitanju) baterije+punjača poslu koji radi. Opet nisam siguran kad bi se komp upogonio 100% i kod 100% pune baterije i s uštekanim punjačem, da li bi mogao tako dugo raditi (kako sam prije konstatirao, punjač nije dovoljan i za komp i za bateriju).