Imac rabljeni kupovina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac rabljeni kupovina

13.01.2014 | 23:21
Finn kaže:
ja nisam uspoređivao američke cijene s našima nego sam govorio u našem kontekstu. dakle, koliko su napuhane u startu toliko moraju biti napuhane i u prodaji. ne možeš kod nas kupiti stroj u trgovini, a kad ga želiš prodati prodavati ga po američkim cijenama - to je suludo.
nisam nigdje naveo da očekujem taj svoj stroj prodati za 1.500 €, ali da bih ga mogao ponuditi za 700 €, to jesam očekivao.

Pa gle, to je samo tvoje očekivanje. Možda će ti biti ispunjeno, a možda i ne. Napisao sam lijepo - NOVI bazni model Minija u istore.hr SA PDV košta 5500 Kn. A ti bi zamalo 6 godina star iMac (6 godina je puno, pogotovo za stroj koji očito ima konstrukcijski problem s održavanjem temperature) prodao za 5300...

i nije istina da je taj stroj preslab za današnje vrijeme, baš zato mislim da su ovo nerealne priče, jer ga ja cijelo to vrijeme najnormalnije koristim za grafički dizajn, npr., dakle za mnogo toga je on itekako solidan i nije "više nego slab".

A zašto bi ga onda prodavao? Dobar ti je za posao koji radiš, super je ispravan, sve 5... Zašto bi ga onda prodavao? Ha?

Moj osobni stav da za to ne bih dao više od 2000 je moj osobni stav. Nisam ja to nigdje predstavio kao službenu tarifu. Razlog zašto tako smatram je jednostavan - u 6 godina koliko sam aktivan na Jabučnjaku, da napraviš analizu postova u kojima su ljudi tražili pomoć ili se žalili na hardverski kvar OGROMNA VEĆINA (3/4 barem) otpada na "debele" alu iMacove (2008-2012). Kad dodaš k tome da je all-in-one koncept sa stajališta raspoloživosti i održavanja najlošiji mogući (crkne ti komp, crkao ti je i monitor, crkne ti monitor, crkao ti je i komp), ja jednostavno nisam čovjek koji stavlja ikakvu prednost na iMac u odnosu na Mini. Po meni, jedino u čemu je iMac bolji izbor od Minija je - Q-faktor. A on mi nije bitan.
13.01.2014 | 23:25
Prema svim argumentima definitvno je bolje onda uzeti mac mini za nešto veču cijenu!
13.01.2014 | 23:46
smayoo kaže:
A zašto bi ga onda prodavao? Dobar ti je za posao koji radiš, super je ispravan, sve 5... Zašto bi ga onda prodavao? Ha?

znaš i sam pa nije potrebno da ti na takve provokacije odgovaram, ne?
13.01.2014 | 23:59
Pa vidi, osim ako nemaš neki razuman odgovor, moja je pretpostavka da je stroj ipak pomalo raga pa bi ga se rado riješio prije nego nešto ozbiljno krepa. Ono - optika je odavno kaputt, možda nisi baš više ni u HDD siguran, bit će negdje u ekranu i prašina samo si se naučio to ignorirati, RAM-a fali za zadnji OS pa lagano kašlje kad ga natovariš... U redu je on za zezanje, surfanje i tako, neobavezne aktivnosti, ali za "get the job done", možda više i nije baš tako pouzdan. I siguran sam da tebi on ima uporabnu vrijednost znatno veću, a o emotivnoj da i ne govorimo (zato jesi tako "skočio"). Tako i meni moji Macovi. Svi do jednog. Zato ih i ne prodajem. A da, npr, stari MBP 2008 nekom i prodajem (što neću jer mi ga je žao dati za tako malo novca, a nije mi sila), iskreno bi mu nabrojao sve što ja znam da mu ne valja i pustio kupca da sam predloži cijenu. Ne bi mi palo na pamet da nakon 6 godina raubanja stroja do kostiju tražim za njega trećinu cijene koliko je koštao nov.
14.01.2014 | 00:04
morat ću te razočarat - ništa od navedenog. ideja je čisto bila prijeći na nešto novije dok ovaj još nešto vrijedi (i sve radi bez problema), ali bit će da nisam baš razuman...

edit:
onda ću ga radije još nadogradit koliko se može pa pičit sljedećih 5 godina dokle izdrži. tako bi bio na dobitku, a ovako samo gubim.
14.01.2014 | 00:18
Pa eto, tako i ja razmišljam za svoje. Derem ih dokle god idu, a onda ih poklonim klincima ili nekom drugom tko je nezahtjevan korisnik. Ako mu crkne, može mi samo reći "hvala" za vrijeme koje ga je imao besplatno na raspolaganju.

Ako ti je zaista dobar, onda ti sigurno vrijedi puno više, nego što možeš dobiti da ga prodaš. Tebi je dobro poznat i vrijedan, a svakom drugom je tek još jedan polovni iMac.
14.01.2014 | 00:25
Finn kaže:
morat ću te razočarat - ništa od navedenog. ideja je čisto bila prijeći na nešto novije dok ovaj još nešto vrijedi (i sve radi bez problema), ali bit će da nisam baš razuman...

edit:
onda ću ga radije još nadogradit koliko se može pa pičit sljedećih 5 godina dokle izdrži. tako bi bio na dobitku, a ovako samo gubim.

Neznam zasto ti to nije odmah palo napamet?
14.01.2014 | 00:41
Evo Finn pogledao sam, dakle to je iMac 24" 9,1 serija... dvije jezgre 2,66 GHz, do 8 GB RAM, sabirnica na 1066 MHz, disk do 1TB... fractal score mu je 19,8 gigaflopsa, grafička je za moderne igre preslaba, nije OpenCL podržana za pro aplikacije zadnje generacije... rekao bih da je to danas nešto u klasi 3-4 tisuće kuna, prije svega zbog lijepog 24" monitora i overall dobrog izgleda svega toga na stolu.
14.01.2014 | 05:07
saint kaže:

Ako su ovo masine iz nasih oglasa ja nebi da vise od cijena koje sam naveo i to da dobro provjerim stanje racunara.

MacBook3,1 13”late 2007 A1181 ovaj nisam nasao na oglasu

Ja sam ovaj prodao sa 1900 kn. Late 2007, ali novi topcase i bezel, tako da nema vise onu 'serijsku' gresku, i sa 6 GB rama i 2 diska.

Sasvim ok za 5 godina i 11 mjeseci star komp.

No to je Mac koji se jako lagano popravlja, i nema nekih hardverskih problema. Za nesto musicavo, makar i novije i jace, ne znam da bi dao nesto vise, makar i bio mac. No nemam iskustva s iMacovima.
14.01.2014 | 15:47
Imam u uredu dva ovakva 24" 8,1 iMaca i super sam zadovoljan s njima. Jedan sam kupio novi prije 5 godina i dalje radi savršeno bez greške. Drugi kupljen polovni za 4000 kn prije dvije godine zbog prašine iza ekrana, zamijenio napajanje, i dalje sasvim OK. Danas ne bih dao 4000 za taj stroj, ali moji će sigurno još godinama biti u pogonu.
14.01.2014 | 18:51
Q-faktor moram zaštitit!
07.02.2014 | 13:20
Na ovom forumu kao da svi pate od bipolarnog poremećaja. Dok sam ja kupovao iMac čitao sam kako je to strojčnina, best buy, izdržljiv, pogodan za sve poslove, da drži cijenu, da bez problema radi 5 g bez da zakašljuca, ma samo da ne mijauče. Sad čitam da je to kvarljivo smeće, ne vrijedi novaca, da se nemre prodat za mokru kiflu...ono bolje odmah bacit u smeće da ne smeta na stolu. Po ovim komentarima je Mac Mini novi bog. Svašta.
07.02.2014 | 14:58
ico00 kaže:
Na ovom forumu kao da svi pate od bipolarnog poremećaja. Dok sam ja kupovao iMac čitao sam kako je to strojčnina, best buy, izdržljiv, pogodan za sve poslove, da drži cijenu, da bez problema radi 5 g bez da zakašljuca, ma samo da ne mijauče. Sad čitam da je to kvarljivo smeće, ne vrijedi novaca, da se nemre prodat za mokru kiflu...ono bolje odmah bacit u smeće da ne smeta na stolu. Po ovim komentarima je Mac Mini novi bog. Svašta.

Mislim da nitko to nije baš tako rekao...
Ono što ljudi pokušavaju reći je da je, po njima, bolja investicija novi Mac Mini nego iMac star xy godina za praktički istu cijenu i tu su apsolutno u pravu.
Isto tako treba uzeti u obzir gdje živimo (cijene Mac računala) i u kakvoj ekonomskoj situaciji živimo. Kada to uzmeš u obzir omjer uloženo - dobiveno, čak i kod novih računala, je po meni na strani Mac Minija, pogotovo ako već posjeduješ monitor i drugu periferiju, kao što je to bio slučaj kad sam se ja odlučivao za kupovinu.
07.02.2014 | 15:11
ico00 kaže:

Prije bih rekao da si tada, kad si kupovao iMaca, percipirao samo one informacije koje si želio čuti. Ja sam uvijek imao isti stav što se iMaca tiče. Ovog "novog", to jest. Lampa mi je zakon. Nažalost, procesorski je preslaba za današnje potrebe.
07.02.2014 | 18:54
ico00 kaže:

Što bi to trebalo značiti "bipolarni poremećaj"? Ja sam desno orjentirani i ne mijenjam stranu!
Nema veze. Vadiš iz konteksta. Bilo je rijeći o točno određenom modelu (imac 24 2008), a ne općenito.
Oćenito gledano, polovno se kupuje jer se: a) ne može kupiti novo, b) ne želi kupiti novo po velikoj cijeni, c) želi kupiti zato da se isproba.
Ja isto mislim da je bolje kupiti jaći i novi Mini + monitor, nego stari slabiji iMac. U krajnjem slučaju MIini može biti vrhunski media centar (još ako je onaj model s daljinskim).
05.04.2014 | 18:55
Dečki evo javljam se sa novog maca minia i5 4 gb rama

Koristim ga mjesec dana i prezadovoljan sam za sada! Hvala Vam što ste mi dali savjet da ne kupujem rabljeno... Kupio sam novo mini i radi savršeno!
05.04.2014 | 19:42
Čestitke na kupovini... Nek te dugo i pouzdano služi. Uživaj.
05.04.2014 | 20:42
Nek te dobro sluzi,dobra je to masina
06.04.2014 | 12:01
Čestitam!
06.04.2014 | 15:34
Sad jos samo skupi love za upgrade rama i eventualno ssd pa ces biti jos zadovoljniji
09.04.2014 | 20:57
Čestitam, odličan je to Mac. Iskreno se nadam da će Apple nastaviti sa razvojem Minia.
09.04.2014 | 20:59
čestitam, super mašinče.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO