13.01.2014 | 23:21
Finn kaže:
ja nisam uspoređivao američke cijene s našima nego sam govorio u našem kontekstu. dakle, koliko su napuhane u startu toliko moraju biti napuhane i u prodaji. ne možeš kod nas kupiti stroj u trgovini, a kad ga želiš prodati prodavati ga po američkim cijenama - to je suludo.
nisam nigdje naveo da očekujem taj svoj stroj prodati za 1.500 €, ali da bih ga mogao ponuditi za 700 €, to jesam očekivao.
Pa gle, to je samo tvoje očekivanje. Možda će ti biti ispunjeno, a možda i ne. Napisao sam lijepo - NOVI bazni model Minija u istore.hr SA PDV košta 5500 Kn. A ti bi zamalo 6 godina star iMac (6 godina je puno, pogotovo za stroj koji očito ima konstrukcijski problem s održavanjem temperature) prodao za 5300...
i nije istina da je taj stroj preslab za današnje vrijeme, baš zato mislim da su ovo nerealne priče, jer ga ja cijelo to vrijeme najnormalnije koristim za grafički dizajn, npr., dakle za mnogo toga je on itekako solidan i nije "više nego slab".
A zašto bi ga onda prodavao? Dobar ti je za posao koji radiš, super je ispravan, sve 5... Zašto bi ga onda prodavao? Ha?
Moj osobni stav da za to ne bih dao više od 2000 je moj osobni stav. Nisam ja to nigdje predstavio kao službenu tarifu. Razlog zašto tako smatram je jednostavan - u 6 godina koliko sam aktivan na Jabučnjaku, da napraviš analizu postova u kojima su ljudi tražili pomoć ili se žalili na hardverski kvar OGROMNA VEĆINA (3/4 barem) otpada na "debele" alu iMacove (2008-2012). Kad dodaš k tome da je all-in-one koncept sa stajališta raspoloživosti i održavanja najlošiji mogući (crkne ti komp, crkao ti je i monitor, crkne ti monitor, crkao ti je i komp), ja jednostavno nisam čovjek koji stavlja ikakvu prednost na iMac u odnosu na Mini. Po meni, jedino u čemu je iMac bolji izbor od Minija je - Q-faktor. A on mi nije bitan.