Macbook Pro baterija savjet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro baterija savjet

17.06.2014 | 09:42
drlovric kaže:
jmirakul kaže:

Jbt, ovo ce biti katastrofa . Pa, sve treba izvaditi van da se dodje do baterija. Ne mogu vjerovati da Apple ali bas nikako drugacije nije to rijesio. Koliko vidim, na brzinu, cijena tog kompleta sa baterijom je cca $500. Pitanje je koliko ce vrijediti cijeli rMBP nakon recimo 5 godina da bi toliko ukucao za novu bateriju koja ne vrijedi vise od max. $50.

Otkuda $500 kad je $199? :O

Dobijes bateriju i cijeli donji poklopac novi, koji se izgrebe koliko god da ga cuvamo

Da pogresio sam. Apple mijenja bateriju za $199. Malo sam bio brzoplet jer sam na iFixit-u vidio takvu cijenu. Neznam sto sve dobijes novo iz sluzbenog servisa kad bateriju zamjenis. Isto tako je pitanje kome ostaje stari top case, keyboard i trackpad. Nekako mi se cini da to sve ostaje Appleu na refurbishingu za buduce zamjene baterija.
Kad sve to prenesemo u ovi nasu vukoje**nu, bit ce "dobro" ako se nasi servisi zadovolje sa 2000kn za isti posao.
17.06.2014 | 10:33
[quote="smayoo" post=129792]Prenosim sa iFixit teardown najnovijeg rMBP 15" modela:

Drlovric, otkud tebi da se mijenja lower case s baterijom? Ne mijenja se lower case, nego upper case, i to skupa s tipkovnicom i touchpadom.

Moja greska. Nisam istrazivao nista na tu temu vec dugo, zato sam i pitao. Sjecam se od ranije da se mijenja dio kucista i baterija, pa mi nekako laicki/normalno/podrazumijevano bilo da je to donji komad lima

Jbga, my bad Krivo sam napisao, napamet tipkajuci...
17.06.2014 | 10:42
I sad nesto razmisljam...

Naime, jednom prilikom na aerodromu sam na brzinu zgrabio ranac i stavio ga na rame, trceci na gate. Medjutim, patent nije bio zatvoren, i tako je moja Retina 15 ispala iz ranca, i sa visine mozda 1,5m zveknula od pod.

Ispala je bocno i udarila kutom od podne plocice (gornji desni kut, suprotno od punjaca). Nisam odmah ni primjetio ostecenje na unibody, jer sam imao prozirni Speck Case. Bilo mi je bitno samo da laptop radi, da mogu gledati filmove u avionu.

Kada sam kasnije skinuo cover, vidim da se aluminij udubio mozda jedan milimetar na samom kutu kucista. Slikat cu kasnije.

Mene sada zanima, ako ja zamijenim bateriju, da li cu dobiti novi taj aluminijski komad koji je mehanicki ostecen. Laptop jos uvijek ima AppleCare.
17.06.2014 | 10:48
Dobro pitanje. Ako bateriju mijenjaju za $200, to znači da ili koriste staro kućište, tipkovnicu i touch pad za refurbishing, ili da odlijepe staru bateriju i zalijepe novu. U prvom slučaju bi ti možda netko mogao praviti probleme jer je aluminijsko kućište oštećeno, a to se sigurno ne da ravnati ni popravljati... Nemam pojma. Trebalo bi pitati u ovlaštenom servisu. Iako - pitati ovdje kod nas nisam siguran koliko ima smisla. Po mom iskustvu, ti "ovlašteni" servisi su kod nas najgori muljatori i bilo kakav odgovor koji daju nije nimalo pouzdan. A onaj "pravi" servis u Powercomu nisam siguran da li više uopće postoji, ali u svakom slučaju je nedostupan (ne objavljuju više nigdje nikakve kontakt podatke za njega).
17.06.2014 | 11:14
Evo video di je moguce izvadit baterju... dali je fejk ili nije presudite sami

17.06.2014 | 11:42
@drlovric Dobit ćeš novi topcase (kućište) i novu bateriju. Ali to ti mislim Apple Care ne pokriva?
17.06.2014 | 12:14
foto.danijel kaže:
Evo video di je moguce izvadit baterju... dali je fejk ili nije presudite sami

Pa nije fake, naravno. Čovjek ti je lijepo pokazao na samom početku - otopio je ljepilo izopropilnim alkoholom. Kako već rekoh - za svako ljepilo postoji otapalo. Očito je da nisu bezveze odabrali ljepilo koje se otapa izopropilnim alkoholom (a ne nitrorazrjeđivačem ili acetonom, ili benzinom, npr.) jer je izopropilni alkohol najmanje (skoro ništa) škodljiv za elektroniku.

Veće je pitanje - koja je korist od toga kad ne možeš nabaviti samo baterijske članke bez topcasea?
17.06.2014 | 12:24
Veće je pitanje - koja je korist od toga kad ne možeš nabaviti samo baterijske članke bez topcasea?

To se i ja pitam, i moram priznati da me to muci sad jer sam razmisljao o nabavci drugog mbp laptopa....
17.06.2014 | 12:26
Bilo bi dobro da su prikazali samo vadjenje, naljevanje alkohola, ceprkanje oko celija, kako mu je to islo i koliko dugo je radio na tome.
17.06.2014 | 12:33
Zato sam napisao da je mozda fejk....malo sam skeptican prema tome, ja da sam to radio vjerojatno bi izvadio plocu i ostale komponente van prije nego bi krenuo naljevat alkohol.
17.06.2014 | 12:38
S izopropilnim alkoholom uistinu nije potrebno. Dugoročna šteta može nastati jedino ako ga se nalijeva prekomjerne količine, i to opetovano, jer onda izgrize izolacijski lak na pločici.
Na temelju nekih drugih iskustava koja imam, rekao bih da se radi o nekih pola sata strpljivog čačkanja i potkopavanja.
17.06.2014 | 13:29
Ndobric kaže:
@drlovric Dobit ćeš novi topcase (kućište) i novu bateriju. Ali to ti mislim Apple Care ne pokriva?

Pretpostavljam da ne pokriva. Baterija je potrosni dio, a i mehanicko je ostecenje.

Platio bi ja $199, ali glupo mi jos uvijek mijenjati savrseno ispravnu bateriju

Onako me zanimalo. Nazvat cu AppleCare ili ici na chat pa pitati, bas da budem siguran. Podijelit cu njihov odgovor ovdje, mozda neko bude imao slicnu situaciju.
17.06.2014 | 21:50
Nije mi jasno šta brijete s iFixit glupostima, ako već i sami znate da jedinu relevantnu cijenu objavljuje Apple.
Evo, saznao sam, kod nas će zamjena baterije za 15" retinu stajati 169£, odnosno 1,600 kuna. I za tu lovu ti izmjene trackpad, tipkovnicu i bateriju.
Ne znam šta se lovite za iFixit, ta je strana možda bila OK dok se još Mac mogao rastaviti doma. U ovim današnjim modelima, mislim da bi bio luuud kad bih tako nešto pokušavao kod kuće...

http//support.apple.com/kb/index?page=servicefaq&geo=United_States&product=Macnotebooks
17.06.2014 | 22:00
iFixit je super site. Ja sam prije konačne odluke o kupnji svakog (osim prvog) stroja pogledao tamo kako iznutra izgleda to što ću kupiti i kakvi su izgledi za servisiranje, odnosno upgrade. I na temelju toga sam i odlučio kupiti zadnji non-retina MBP (mid2012) dok je još raspoloživ, iako mi je stari MBP još bio upotrebljiv.
17.06.2014 | 22:17
Sve pet. Ali ti isti taj iFixit govori da ti nema vajde rastavljati nove modele Air i MBP modela od sredine 2012. nadalje. Prema tome, ako ti i oni kažu da je pametnije dati lovu nekom servisu da ti bateriju, trackpad i tipkovnicu montira kako spada, ne znam čemu PC brije sam svoj majstor u svijetu sve minijaturnije i minijaturnije elektronike...
17.06.2014 | 22:20
Pa nije bas ni da su lako zamjenjive baterije u novijim PC laptomima, koliko vidim, sve su zatvoreniji, prate trend applea. Osobno mi kod applea ne smeta zalemlejni ram, ali baterija me ubija. Imam retinu early 2013, i to mi je jeidni strah da se stvar pocne napuhavat. Ajde tih 1600 kn cu dat, ako bude bilo problema, ali jbt ako pocne puhat a ti je nemozes izvadit ode cijeli laptop.
17.06.2014 | 23:04
Dajte ljudi... Svi smo mi dali dosta novaca za naše Mac-ove, i logično je da tu investiciju želimo koristiti što je dulje moguće sa što je moguće manje problema, ali to vječno čekanje nekog kvara, crkavanja matične, napuhavanja baterije... Ako ćemo se svi toliko znojiti nad kompovima koji će se pokvariti, a možda i neće, pa onda to i nije bila dobra investicija... Više brige nego koristi... Upotrebljavaj ga, uživaj u njemu (ili njoj, ovisi kako si raspoložen ) A ako se pokvari, tu je garancija, Apple Care i sve te lijepe stvari... U mojem dugogodišnjem korištenju kompjutera (ovakvih i onakvih) još ništa nije crklo samo od sebe, crklo je, ali obično zato što mi je palo na pod, i zato... Samo hrabro naprijed... (samo da mi zbog ovog posta ne crkne nešto... )
18.06.2014 | 04:50
@Borostef: nece crknuti ni kada zvekne od pod Moja je zveknula od keramicne plocice sa preko metar visine. Evo stete na slikama.

Prestao mi je bio raditi card reader sto sam kasnije primjetio, ali softverski sam rijesio uz pomoc AppleCare ljudi. Mozda je povezano udarom, a mozda i ne.
Prilozi:
18.06.2014 | 06:08
drlovric kaže:
@Borostef: nece crknuti ni kada zvekne od pod Moja je zveknula od keramicne plocice sa preko metar visine. Evo stete na slikama.

Prestao mi je bio raditi card reader sto sam kasnije primjetio, ali softverski sam rijesio uz pomoc AppleCare ljudi. Mozda je povezano udarom, a mozda i ne.

Znači, Lovrić - ti se već lagano pripremaš za kupovinu Broadwell MacBook Pro-a?
Ili si kao i Smayoo, odnosno držiš da ti je ova retina posljednji Apple stroj kojeg imaš?
18.06.2014 | 06:21
I like to go with a flow

Do sada su iz Apple odlicno pogadjali sta mi treba, a sta ne treba. Kmecali samo za opticke pogone, a meni evo u dvije godine zatrebao okruglo 0 puta

Ali moram se sloziti da su zasrali ovo sa baterijom, jer volio bi da mogu imati dvije. Jednu punu uvijek u torbi, ali sta je tu je :/

I da odgovorim, naravno da cu uvijek kupiti noviju generaciju, cim vidim realnu opravdanost. Haswell sam recimo preskocio, jer meni ne donosi nista bitno.
19.06.2014 | 14:49
drlovric kaže:
Ndobric kaže:

Pretpostavljam da ne pokriva. Baterija je potrosni dio, a i mehanicko je ostecenje.

Platio bi ja $199, ali glupo mi jos uvijek mijenjati savrseno ispravnu bateriju

Onako me zanimalo. Nazvat cu AppleCare ili ici na chat pa pitati, bas da budem siguran. Podijelit cu njihov odgovor ovdje, mozda neko bude imao slicnu situaciju.

U svakom slučaju, kada ode baterija najbolje platiti 2000 + kn i dobiješ novo kućište, touchpad, bateriju. Ili moliti boga da nešto od tog krepa u jamstvu pa da dobiješ novi uređaj! Ja imam Retinu 15" early 2013, kupljenu dan nakon izlaska Haswella, i imam 67 ciklusa, a 90% health baterije.

Pa ne znam da to reklamiran ili ne
19.06.2014 | 14:57
Koliko znam, garancija na bateriju je nesto rastejiva. Ne znam da li AC pokriva bateriju u one dvije godine.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO