07.08.2014 | 22:55
Pozdrav društvo,
Pošto mi je sin uspio razbiti ekran na mom Asus-u ozbiljno sam počeo razmišljati da konačno pređem na mac-a. E sad, tu ujedno i počinju problemi. Nisam dosada imam nista od Apple-a u smislu laptopa pa me sad zanimaju neke stvari. Naravno da raspolažem ograničenim budžetom (oko 4500 kn) inače nebih tražio ovdje pomoć.
Našao sam par zanimljivih oglasa na Njuškalu kojima se cijena krece oko 4000-5000 kn, radi se o Macbook pro 15" starim po 5-6 godina. Moje pitanje je naravno isplati li se dati taj novac za stroj star 5-6 god jer cu tesko skupiti lovu za nesto ganc novo. Mozda vama znalcima ovo pitanje zvuci glupo ali za nekoga tko bi prvi put kupio macbook nije lako. Nekako mi se najvise svidio taj model i po karakteristikama i po velicini ekrana. Ovo sa 11" i 13" mi je nekako premalo.
Moje potrebe bi najvise bile email, internet, word, powerpoint, excel i slicno, dalje slusanje muzike, gledanje filmova i slicne radnje, znaci nista profesionalno u tom smislu. Naravno da nije nuzan niti ssd disk ali ako se vec nekako uklopi u tu cijenu zasto ne, isto tako nemora ni imati 8gb ram-a ali ako se moze nadograditi kasnije dapace. Najvise me zanima koliko je rizicno kupiti stroj star 5-6 godina u smislu kvarova hardwera da me nebi kostali dijelovi jos toliko
. Malo sam zakomplicirao cijelu pricu ali nadam se da kuzite na sto mislim.
Svaki savjet, pomoc na bilo koji nacin je vise nego dobrodosla. Ako sam sto zaboravio napomenuti sto je bitno ukorite me!
Pozdrav svima i hvala unaprijed