Pomoc oko Macbook Pro 15"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko Macbook Pro 15"

08.12.2014 | 20:52
MBP late 2008 15" (MacBookPro5,1) kojeg sam prije imao je jako dobar stroj koji je kod mene u 5 godina svašta pretrpio, i preživio. Popravljao ga jesam, ali kvarove sam sâm prouzročio. Od drugog nisam nikog čuo da mu se taj model pokvario.
Ali ti je vjerojatno malo prestar?
Ovaj kojeg sad koristim, zadnji non-retina 15", MacBookPro9,1, mid2012 koristim godinu dana, isto mu svašta radim i još je kao prvi dan. Uključivo i baterija.
16.03.2015 | 22:16
Pošto sam se več negdje raspisivao i interesirao o MacBook pro 15 retina, a kako se nemogu sastat sa tražilicom da mi izbaci temu gdje sam to pisao, trebam dalje neke potvrde.

Naime, mislim da si mi ti smayoo pričao da je stroj na maksimumu ako ganjam Win 7 preko bootcamp, ili sam nešto pobrkao.
Zanima me dali se taj win7 ponaša kao i na svakom PC-u pogledu upotrebe opcije win xp mode. Neki mi programi traže win7 pa i Win XP, zato malo to sve ispada nakaradno.
Imam želju napraviti switch, ali moram na neki način biti siguran dali postoje kakva ograničenja koja nebi volio zateči nakon kupovine.
16.03.2015 | 22:32
Da, ja sam ti napisao da je Mac pod BootCampom, prvenstveno zbog očajnih win drivera za apm hardver, cijelo vrijeme na punom gasu (maksimalni takt, ventilatori na punoj brzini, grije se do pakla, baterija ne drži ni 1h). To je tako bilo na MBP 5,1 (late 2008) pod Win XP. Nakon toga nikad više nisam ni probavao BootCamp pa ne znam da li su išta unaprijedili u tom smislu, ali ne bih se kladio da jesu.
Win7 poznajem jako slabo, bolje reći - skoro nikako pa ti ne znam odgovoriti na drugo pitanje.
17.03.2015 | 03:21
Nisam mogao docekati Company of Heroes 2 za Mac, pa sam uzeo WIN inacicu i instalirao neki dan WIN7 preko bootcamp na rMBP15".

Radi to dobro. Ponasa se kao klasican WIN PC. Radi bolje nego bilo koji HP tek kad ga izvadis iz kutije

Nema pregrijvanja, vrtnje ventilatora i slicnih stvari koje pominjete.

Ja sam imao specificnu situaciju pa sam morao nesto kemijati. Imam 10-15 win 7 licenci, ali nisam imao IMG file da to instaliram, pa mi je Afganac donio piratsku kopiju nekog Win7 modificiranog do bola. Instalirao sam to i ne radi mi zvuk na zvucnicima. Na slusalicama radi sasvim OK.

Tako da ne znam jel' do BootCamp drivera ili do moje "custom instalacije" Za 2 tjedna sam doma, pa cu pobrisati te divlje Win7 i instalirati legit copy, pa cu onda imati vise info.

Uglavnom, WIN7 radi dobro na BootCamp. Ja ga koristim iskljucivo za gaming, igram igre koje nemam na Mac i nemam problema nikakvih u radu. Radi i XBOX wireless gamepad, isto kao i na Mac.

Ako te nesto konkretno zanima pitaj.
17.03.2015 | 07:59
Konačno netko ko testira.
Ma mene igrice ne zanimaju mada sam se do prije 5godina znao dosta zaigrat. Jednostavno više ne nađem vremena ni volje.
Win7 koji bi išao bi sigurno bio legalan. Nekoliko godina sam koristio dvij-tri crack verzije i shvatio da to nije to, uvijek neki problemi. Sa legalnim win7 evo več skoro 3godine nikad nikakvih problema. Čitao sam da dosta o tim win7 ili xp na MBPro da se dosta zagrijava, a opet da se nekima ne zagrijava. Da u pravilu vjerojatno stariji drajveri rade probleme oko prekomjernog zagrijavanja, mada ni to nije pravilo. Čitao sam da najviše problema imaju oni koji igraju igrice, al opet koji se laptop ne zagrijava kad goni zahtjevne igrice?
Ajde prije no što makneš te win7, daj probaj, naravno kad uloviš vremena i volje, instalirat xp mode pod win7.

Ja ću vrlo vjerojatno ići na trenutnu verziju MBPro, slabiju ili jaču varijantu to još neznam jer ovisi o tome koliko će biti sniženi kad izađe novi MBPro. Nekako očekujem da će biti neko sniženje.
18.03.2015 | 03:06
Instalirao sam piratsku jer nisam imao originalni medij da instaliram Win 7 (licence imam), a skinuti par GB sa neta za mene je naucna fantastika

Tako da sam stavio ovu piratsku pa ne mogu biti siguran za taj glitch sa zvukom. Testirat cu ti ovo sa XP mode pa javim dojmove.
18.03.2015 | 07:48
Hvala
  • Law
  • Korisnik
  • 6
18.03.2015 | 17:10
smayoo kaže:
Da, ja sam ti napisao da je Mac pod BootCampom, prvenstveno zbog očajnih win drivera za apm hardver, cijelo vrijeme na punom gasu (maksimalni takt, ventilatori na punoj brzini, grije se do pakla, baterija ne drži ni 1h). To je tako bilo na MBP 5,1 (late 2008) pod Win XP. Nakon toga nikad više nisam ni probavao BootCamp pa ne znam da li su išta unaprijedili u tom smislu, ali ne bih se kladio da jesu.
Win7 poznajem jako slabo, bolje reći - skoro nikako pa ti ne znam odgovoriti na drugo pitanje.

Ja imam MacBookPro 15'' (mid 2012), i mogu potvrditi da u slučaju pokretanja Win 8.1 (prije i sa Win7) preko BootCampa komp se grije i to dosta. Pogotovo ako ga spojim na vanjski monitor ili igram igricu jer cijelo vrijeme koristi dodatnu grafičku. Ako se igram baterija ode za čas. Obično kada je situacija jedna od navedenih stavim Mac na postolje sa hladnjakom.
Ako samo surfam ili radim nešto ne zahtjevno ne grije se toliko. Takt procesora nije odmah na full.
19.03.2015 | 03:20
Testirao identicnu igru Mac i Windows verzija. I Retina se grije isto. Graficka rula sa 100% snage vjerojatno, pa je to i ocekivano.

Ne vidim nacin kako mozes igrati na bilo kojem laptopu (cak i gejmerskom, sto rMBP nije) a da se isti ne grije, ili da ne ukljucuje ventilatore.

Zakoni fizike su neumoljivi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO