29.10.2014 | 12:18
dxdandy kaže:
Ajde sada par savjeta buduci sam switcher. Sta trebam ili ne bih trebao napraviti. Za mjesec dana ide RAM u njega a za koji dan kad dodje od iFixita i dual kit. Dali da cekam sa dual kitom tj. sa postavljanjem dok ga ne nafilam sa memorijom ili da ubacim SSD i ne vodim brigu a kad skupim pare za memoriju onda i nju ubodedm. Pitam zbog swapanja ili tako necega.
I Evo odgovora koji sam dobio
rusty kaže:
RAM je na 'površini' s donje strane. Nega ionako možeš bilo kada dodati bez ikakvog rastavljanja. SSD s druge strane traži rastavaljanje i sve ostalo. Moj je prijedlog, SSD prvo, a RAM ćeš kada ga kupiš vrlo elegantno ugraditi.
A sad evo i novog pitanja. Kako je mini trenutno znaci sa 4gb RAM-a osjetim tj. cujem onako skroz tiho tiho da hdd swapa. Zato opet pitam dali je pametno stavljati SSD ili to njemu ne smeta. SSD sam koristio na kompu svega par dana ali su na njemu ostali instalirani windowsi. Trebam li sta napraviti tj. vratiti ga u stari komp i formatirati ili kad ga ubodem u minija i upalim on ce ga prepoznati i dozvoliti mi da ga formatiram. Imate koji savjet oko formatiranja?
Isao bih na cistu tj. clean install pa vas i tu molim za koji savjet jer prvi put to radim na Mac OS X-u. i kako dobiti najbolje bootabilni disk sa Yosemite OS-om ?
THX !