10.03.2015 | 15:25
Slažem se sa navedenim, ali mislim da za nekoga tko se ne bavi pro radom (grafički recimo) ovo je samo takav laptop. Za 98% ljudi ovo će biti momentalna zamjena za Air a bome i iPad.
Nešto ovako ultra prijenosno je samo takav pogodak. Ne vidim 'nedostatak portova' kao nešto loše. Da ima portove i dalje bi virili stickovi i žice iz njega. Na ovaj način može se sve spojiti preko popratnog adaptera, a opet ako nekome u tom trenutku ne treba ništa od navedenog i dalje ima ono što su upravo htjeli, ultra prijenosnik koji nije neki uređaj sa iOSom, nego punokrvni laptop.
Također sam malo skeptičan po pitanju CPUa i činjenica da je ovaj mac vjerojatno sporiji od Air serije, a kamoli ne od Pro, opet je činjenica da je namijenjen za non pro korisnike koji će na njemu raditi ono što rade na ipadu, a pritom će moći i znatno više.
Mislim da je samo bitno da kupac ovog modela ima u glavi (stalno na pameti) da nije kupio formulu, već ultra prijenosnik koji ima veliki plus u autonomiji, mobilnosti i funkcionalnosti (po pitanju punokrvnog OSa), ali zato neće moći raditi grafičko renderiranje u realtime-u kao ni neke uber obrade slika u PSu i slično.
Za fanless laptop mislim da bi bilo opasno i staviti nešto unutra tipa i5, no s vremenom i drugačijim nm proizvodnim procesom, siguran sam da će nova serija ovih modela biti još kvalitetnija.
Ovo je laptop za generalu uporabu i prodavati će se kao kifle iako sada na prvu ima ove nedostatke.
Čekam prve hands on benchmark testove pa ćemo vidjeti koji mali može potegnut.