Macbook 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 2015

11.03.2015 | 22:10
JOHN kaže:
zabac kaže:
ImageUploadedByTapatalk1426106481.736643.jpg

Uf, sa ženom sam uvijek vodio rat oko vlažnih maramica, pogotovo oko upotrebe kod bebača, kemija samo takva koja nadražuje kožu. Najbolja je voda, sapun i krpa.

Istina, ali sapun isto suši kožu, i radi na tom principu jer preuzima masnoću i nečistoće s kože
UV lampa na tipkovnice dok se ne koriste
11.03.2015 | 22:17
Ma meni te maramice nikad nisu sjele. Pogotovo kad vidim moderne mame i tate kad razvlače kakicu po guzi sa tim maramicama kojih pola završi u kanalizaciji i rade čepove. Ja sam uvijek uzeo blazinice, obične vode i to je to. Guza poslije mene nikad nije bila crvena i osipana.
11.03.2015 | 22:29
Učinilo mi se na trenutak da čitam neki Rodin forum...
11.03.2015 | 22:42

Ja sam ga se bogme načitao.
12.03.2015 | 15:07
@smayoo je napisao "I zapravo bi prava stvar bila imati "laptop-like" dock za iPhone. Kutiju bez pameti, koja ima veliku bateriju, QWERTY mehaničku tipkovnicu, touchpad i 12" display, u koju uštekaš iPhone i koristiš njegov proc, mem i dokumente, samo za komforniji laptop rad."

Izgleda da te slušaju ili ti čitaju misli "Apple investigating iPhone dock with integrated display, touchpad, sensors, inductive charging, more"
12.03.2015 | 15:46
E, sad moraju još poslušati Johna pa ugraditi automatsku dezinfekciju...
12.03.2015 | 16:50
Cini mi se da asus ima to kao tablet + mobitel, veoma zanimljiv koncept, ali da, ovo sta je smayoo rekao je stvarno super. ali isto tako, moje 2 lipe su, da se to ne obavlja hardverski, nego softverski, citaj icloud, google, drop..uglavnom univerzalni servis, koji prilikom logiranja u komp, skine sve tvoje bitne podatke(znaci svima bi trebao jako brz net)

a to je i Jobsova vizija bila, sjecam se u jednom keynoteu koju je odrzao 90-ih, i tocno to je icloud, samo ne na toj razini naravno, ali, log in, all your info is there, boom.

to ja cekam
12.03.2015 | 17:08
Ja sam oplakao

12.03.2015 | 18:26
Film je odličan

Apropos MacBooka, sjetite se prvog Aira, ono wow i sve, ali hrpa nedostataka.
Tako će biti i s ovim, kupiti će ga mnogi, a onda će doći v2 max unaprijeđena.
12.03.2015 | 19:11
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

IMG_7924.JPG

Resajzo sliku na PC-u pa sada prihvaća. Thx smayoo na savjetu
12.03.2015 | 20:13
saint kaže:
Ja sam oplakao

Na ipadu uopce nisam vidio link iz tvog posta, pa sam ga misleci da nije objavljen i sam ovdje uploadao. Uglavnom, uneredio sam se od smeha.
13.03.2015 | 06:11
Meni laptop služi za putovanja, surfanje, mail i pogledati pokoji film. Za sve to navedeno imam air 13 i super me služi. Kako sada stvari stoje mislim da će ga zamjeniti novi macbook, mada je slabiji po pitanju proca. Dobit ću više bržeg rama i retinu display, mada je meni reza na air_u isto super. Fascinira me njegova nova tehnologija i način na koji su sve to ugurali u tako male gabarite.
13.03.2015 | 07:34
JOHN kaže:
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

Prilog/zi image.jpg nije/su pronađen/i

Nece slika na forum pa nece..... Nesto ne stima

Ima ograničenje po pikselima (hor i ver) i po kB. Provjeri da ne pokušavaš uploadati preveliku sliku? Također, prihvaća samo standardne formate (JPG, PNG...). Ako ti fotka ima ekstenziju "JPEG" to ne prihvaća, moraš promijeniti u JPG.
13.03.2015 | 10:17
Riješeno. Hvala
13.03.2015 | 19:43
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

(doduše ne znam kako dolaze do tog CPU mark-a, cpubenchmark.net)
15.03.2015 | 22:36
tomislav.c kaže:
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.03.2015 | 23:34
civicar kaže:
tomislav.c kaže:

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.

U ovom slucaju gledaju se kolicina tanka i potrosnja masine...

Novi malac ima ogroman tank ( ko onaj kanister od 10 litara sto stane u dzep od traperica kaj su izmislili Japanci ) i skroz stedljivu masinu.
16.03.2015 | 01:24
I sa M procesorom i samo 4,5 W struje napravi za 100-tinjak Benchmark bodova manji Score od i5 (35 W)!?
Meni je to impresivno...
16.03.2015 | 13:40
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.
16.03.2015 | 21:34
civicar kaže:
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.

Da, vjerojatno imaš pravo... to mi se čini kao 1.9TDI i neki 1.3JTD zaludu kad ovog manjeg vrtiš da bi išao... tako i s tih 4,5W vjerojatno
17.03.2015 | 03:25
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/
17.03.2015 | 13:09
drlovric kaže:
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/

pa sta nisu sad osvjezili i Air i Pro sa novim procovima? Ili sam ja to nesto krivo.

@havdic - e bas to, odlicna usporedba.
17.03.2015 | 14:12
Jesu Pro ali samo 13", 15" nije zahvaćen.
22.03.2015 | 11:08

14.05.2015 | 07:27
Stigao Macbook i u HR, cijene su VAU www.istyle.eu/hr/macbook.html

12270 za slabiji i 15000 za "jaci" model.

Za isti novac se dobije vrh Macbook Air i odlican Macbook Pro.
14.05.2015 | 07:35
Ali ne i USB-C macbook . Da, malo je papren.
14.05.2015 | 08:57
To je po onom poznatom Apple HR tečaju: 1.200$ = 12.000 Kn?
14.05.2015 | 11:08
Mene zanima zašto se kad kliknem na MacBook otvori zlatni model?? .. ili će taj biti najprodavaniji kod nas
14.05.2015 | 15:17
Znaju da baš tog želiš i gotovo!
19.05.2015 | 04:41
Novi model 15" Retina MacBook Pro-a očekuje se sada na WWDC-u. Kraj toga možda i novi iMac, ili novi iPad - ali to je možda. Čitam to sa raznih strana...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO