05.04.2015 | 10:17
smayoo kaže:
Prodavač nudi, kupac kupuje. Konačna cijena je ona koja je isplaćena, a ne ona koja je tražena. Ljudi po oglasima traže koliko misle da to što imaju vrijedi, a na kraju prihvate najbolje što im se ponudi. Ili ne prihvate. Ja sam prodavao stari Mini 2007, najbolje što su mi ponudili meni nije bilo prihvatljivo. Jednostavno zato što ta količina novca koju su mi nudili nije značajna (potroši se za jednu obiteljsku večeru), a uporabna vrijednost tog Maca je kudikamo veća.
Pa sam odlučio da ga neću ni prodati (i eventualno kasnije slušati od kupca kako sam ga zaje*o jer se nešto pokvarilo netom nakon prodaje), nego ću ga radije pokloniti nekom tko si ga ne može priuštiti, ali će ga rado koristiti i iskoristiti.
Točno to, uporabna vrijednost je nešto, što je po mom skromnom mišljenju, kod Maca ogromna prednost. I sam kad prodajem komp koji me bez problema može služiti još cca 2 godine stavim, po meni, previsoku cijenu i na taj način 'kompenziram' uporabnu vrijednost.
No realno, mislim da ni jedan komp nisam prodao po toj visokoj cijeni, najčešće ga poklonim ili 'prodam' kojem dobrom frendu za papar..... ili ga ostavim za neku drugu namjenu....
Pokretanjem ovog posta nisam mislio ulaziti u raspravu kako odrediti cijenu Maca, već me zanima da li stvarno neko od vas kupuje (i plati) cijene inicijalno navedene u npr. jabucnjak oglasniku? ja ne.