13.05.2015 | 10:17
Josip R. kaže:
Prije dvije godnie sam seltio dva kovćega puna robe jedan laptop i iPad što sam dobio na poklon i kako sam opisao sam prošao bez pregleda.
Ključno je u toj rečenici ovo: "prije dvije godine".
Nemaju oni šta provjeravati osobnu imovinu ako nema ambalaže niti serijske di je šta kupljno, ako si dobio kao poklon.
Ma hajde!
Sve je "osobna imovina". Neku si kupio prije 3 dana, neku prije 3 godine, neku dobio na poklon jučer, neku prije 3 godine.
Ako nemaju što provjeravati osobnu imovinu, zašto uopće onda gledaju prtljagu?
Apple isto tako ne otkiva račine i ne vidi se kad je kupljena roba i na koga glasi.
Vidi se da li je pod jamstvom ili nije više. Sasvim dovoljno.
I da je garancija od tog mjeseca ne mogu oni dokazat da ti nisi dobi proizvod od nekoga drugog na poklon 30 dana prije.
I ne moraju. To što si ti od nekog dobio nešto na poklon, ne oslobađa te porezne obaveze. Na poklone se isto plaća porez. To je pravilo od kojeg postoje iznimke, ali ti moraš dokazati da se iznimka primjenjuje u tvom slučaju.
Za jedan laptop neće se oni zezati.
Sam si napisao s koliko toga si se ti vratio iz Amerike. Zar misliš da se itko vraća s jednim laptopom?
Budem saznao je li se što promijenilo kad se vratim iz SAD-a s godišnjeg za koji mjesec.
Budeš, budeš.
Samo svakako pazi da imaš kartu do Plesa gdje "znaš dečke" pa im "platiš gablec", jer bi s takvim stavom, na primjer, na tršćanskom aerodromu mogao doživjeti da ti netko provjerava što si sakrio u rektumu...