iMac 4K 21"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 4K 21"

15.10.2015 | 16:34
Ne znam kako vi, ali ja ne mogu progutati ovo iMac 4K razočarenje...

Dugo sam čekao Retina 21" iMac. To je lijepi i vrlo funkcionalni all-in-one stroj, ALI:
1: Tek njegov 3. (najskuplji) model donosi Retina 4K Display i to po cijeni od 1700€ (u Njemačkoj. Tko zna koliko u RH)...
2: U svim modelima basic configuration je 5.400 RPM HD?? U 2015. godini (tj. na njenom kraju)?? Come on, Apple...
3: U FusionDrive opciji (nadoplata 120€) smanjili su kapacitet SSDa sa bivših 128 GB na sadašnjih 24?! Ako korisnik želi veći SSD mora birati 2TB FD opciju (nadoplata 360€)??
4. RAM je zalemljen na matičnu ploču (8 GB). Nadoplata na 16 GB košta 240€?!
5. Ostalo: nema mogućnosti nadoplate za posebnu grafičku karticu - dokazi samo s integriranom...

Magic Keyboard 2 i Magic Mouse 2 su super, Retina još i više, but all in all very pricy and disappointing for me...

Izgleda da Tim Cook doista više brine o dioničarima, nego o korisnicima .
www.macrumors.com/2015/10/14/apple-rsu-p...m-for-all-employees/
15.10.2015 | 17:12
Ne razumijem njihov način razmisljanja da imac bude tako kompaktan. On nije prijenosno računalo. Ne treba bit tako tanko. RAM i HDD/SDD swap bi trebali biti feature tih strojeva. Kad se već ništa drugo ne može(a i ne bi trebalo). Osobno mislim da RAM i HDD/SDD swap mora biti minimalno ono što sam korisnik može sam od doma učiniti. Postoje neke granice koje ne smiju prelaziti.

Ne gledam upgrejdat nista jer mi je i ovaj imac vise nego dovoljan (mid 2011) ali da sada idem na kupnju novog bi trebao itekako puno novaca uloziti da bi bio zadovoljan kupnjom naspram kada sam ovog kupio!
15.10.2015 | 17:32
Potpisujem prvi dio teksta što je @stefanjos napisao. Postoje granice koje ne bi smjeli prelaziti, ali oni ih debelo prelaze. I to je njima sasvim normalno, jer postoje ljudi koji im to plaćaju, i uvijek će plaćati šta god da oni naprave ili izbace iz linije bilo kojeg njihovog proizvoda.

Ja evo ne vidim smisao za kupnju iPhone 6S, za one koji imaju 5S pa nadalje, jer će buduća 7-ica biti debelo "nafrizirana" naspram 6/6S. Od izgleda do hardvera. Malo sam skrenuo s teme, ali samo da opišem taj famozni apgrejd iMac-a.

P.S. Jedino mi se sviđa što 27"-ica podržava 64GB RAMA, to je veliki plus!
15.10.2015 | 18:08
Smijesno, zalosno i ocekivano...

Koliko je proslo kako su predstavili novi Mac Pro, a za njega nema adekvatnog monitora, nema crne tipkovnice ili misa. O osvijetljenim tipkama da ne pricamo.

I bice tako, i gore, sve dok iDzidze budu generirale dovoljno kesa. Ocigledno im je cin osakatiti racunalo da te tjeraju raditi upgrade svake 2 god, kao mobitel recimo :/
15.10.2015 | 18:34
Kod auto industrije je to normalno, a kod Apple-a nije. U čemu je razlika? Jedni rade aute, a drugi računala i jedni i drugi su gramzivi za novcima.
Osnovni Qashqai košta 156.000kn, a automatskim mjenjačem je 17.100kn skuplje! Pa i ručni mjenjač nešto košta.
S druge strane pogon na sva četri kotača uopće nema u ponudo s benzinskim motorom!!!!!
4.000knza metalik boju!!
Ja stvarno ne razumijem politiku. Moraju propasti uz ovakav način ophođenja s kupcima!
15.10.2015 | 19:57
Apsolutno nikakve komparativne prednosti nema za uzimanje 4K modela naspram 5K modela. Razlika u cijeni je po meni više nego vrijedna izgubljenih živaca.

Em je ekran fizički veći, em ima bitno više piksela.
Em je grafička kartica diskretna.
Em je procesor novije generacije.
Em je RAM dogradiv, em ga stane 64GB.

Glede Fusiona, ulazni model od 1TB je sramotno loš na oba modela.
15.10.2015 | 22:52
Ma... Taj iMac od 27" mi je jednostavno prevelik.
Ne bavim se videom ni DTPom ni ičim profesionalnim da mi treba toliki zaslon. Zaboli me vrat dok skačem s jednog na drugi kraj monitora, moram se udaljiti od njega (a stol mi nije dubine 1,5 m niti su mi ruke tolike), a s pristojne udaljenosti mi je Menu bar presitan itd...
Jednostavno ni ne odgovara taj veliki stroj. Treba mi nešto manje i ovaj 21,5" mi je taman (kad već nema onog od 24" ).

Zato imam 21,5" 2014 FusionDrive model i super mi je. Samo mu nedostaje Retina .
Ali ovaj 4K je no-comment... Unfortunately .
16.10.2015 | 09:30
john_st kaže:
Apsolutno nikakve komparativne prednosti nema za uzimanje 4K modela naspram 5K modela. Razlika u cijeni je po meni više nego vrijedna izgubljenih živaca.

Em je ekran fizički veći, em ima bitno više piksela.
Em je grafička kartica diskretna.
Em je procesor novije generacije.
Em je RAM dogradiv, em ga stane 64GB.

Glede Fusiona, ulazni model od 1TB je sramotno loš na oba modela.

Upravo zbog toga je izbacen ovakav jadan 21.5" model. Da kupci zakljuce da je 5K model zapravo prava prilika.
Ali 24GB SSD u Fusion-u je stvarno više nego bezobrazno. Najblaze receno
16.10.2015 | 14:01
Jednostavno se moramo naviknuti da ovo nije Jobsov Apple, već  Tima Cooka. I dok je s jedne strane postao najvrijednija tvrtka na svijetu, koja gradi fenomenalno sjedište za 13000 ljudi u jednoj okrugloj zgradi - s druge strane to više nije onaj  gdje se Jobs bazira na dva kompjutora za mase, i dva (laptop i desktop) za profesionalce.
Sve više i više proizvoda ima oznaku jabuke i - iskreno - zapravo sam pozitivno iznenađen Cookovim uspjehom u ove četiri godine na Jobsove smrti...
16.10.2015 | 23:13
Kloba kaže:
Jednostavno se moramo naviknuti da ovo nije Jobsov Apple, već  Tima Cooka. I dok je s jedne strane postao najvrijednija tvrtka na svijetu, koja gradi fenomenalno sjedište za 13000 ljudi u jednoj okrugloj zgradi - s druge strane to više nije onaj  gdje se Jobs bazira na dva kompjutora za mase, i dva (laptop i desktop) za profesionalce.
Sve više i više proizvoda ima oznaku jabuke i - iskreno - zapravo sam pozitivno iznenađen Cookovim uspjehom u ove četiri godine na Jobsove smrti...

Ovo bas prati ono sto je Jobs htio, njemu nije bilo bitno korisniku dal ce mjenjat komponente, njemu je bilo bitno da dodes na neko bilo koje racunalo i ti radis sav tvoj posao na njemu preko neta. A to je povezano stime tako da ti(korisnik) nis ne diras nego samo radis. Jobs je predstavio MacbookAir, iPhone i iPad. Sve su to proizvodi na kojima korisnik nemoze nista nego samo nesto obaviti. Nema mjenjanja, prckanja, nego login s apple id i deri. to im je smjer. well jedan od smjerova.
16.10.2015 | 23:53
Mac i iMac su im reference, po tome su postali poznati i to im danas služi isključivo u marketinške svrhe. Svijet se mijenja, Apple se mijenja i svi ovi novi Macovi i sve vezano uz njih je tu zbog brenda. Kompletan Mac asortiman (MacMini, iMac, Mac Pro, Macbook, Macbook Air i MacBook Pro + sva periferija za iste) je bio ispod iOS điđa po prodaji i to još 2011. Zamislite kolika je razlika danas.

iMac je prije svega postao uređaj za nove Apple (nezahtjevne) korisnike. Upali računalo, surfaj, piši/briši, slušaj, gledaj, ili ti iPad na još većem ekranu koji liči na računalo (malo karikiram)
Za zahtjevne korisnike tu je Mac Pro, MacBook Pro, 5k 27" iMac i možda najjači MacMini, ali i to je sve relativno, jer ako je netko "mrežaš", IT admin i sl, teško će s Macom na kraj u takvom poslu. Servere su odavno izbacili, ethernet port samo u stolnim računalima, itd.
Apple je oduvijek bio pomalo konzervativan, a pomalo revolucionaran, podvojen reklo bi se
Evo napokon su izbacili novu periferiju, ali sve ono što su korisnici u velikoj mjeri očekivali nisu dobili, da ne nabrajam sve u detalje, ali evo neke liste:
Tipkovnica - nema backlight
Miš - Nema Force Touch, Trackpad ima + utor za punjenje je ispod miša?!?
AppleTV - Nema 4k
iPad Pro - Nema 3D Touch
MacBook 12" - Samo jedan konektor i to USB-C u cijeloj paleti proizvoda
Novi iMac - Nema Fusion/SSD kao standardnu opciju, a i ono što ima dolazi sa 24 GB SSD-a
Ono što je super za njih je što će se sve to prodavati i to uz 50% veće cijene.

Odavno je Apple postao ogromna kompanija koja više ne slijedi svoje snove, već razmišlja (kao i svaka takva kompanija) o dioničarima i svemu što ide uz to. Zadnje na čemu rade je automobil izgleda, ako se to ikada i pokaže kao stvarnost neće izazvati ni 10% wow efekta kao što je izazvao prvi Mac, prvi iPod, prvi iPhone, sad je to samo još jedna mega korporacija u nizu.

Možda se varam, ali onaj sanjar koji je pomicao planine je otišao, a sad ih neke druge kompanije imaju (npr. Musk).
17.10.2015 | 09:23
Ako pricamo realno, nisam ja niti pobornik nekog velikog "prckanja po comp". Ne cupaju se meni graficke, otvara racunalo, svako malo nesto HW mijenja i sl. Zato imamo PC-e

Ali danas, kada moderni OS najvise profitira od memorije, zasto barem to ne bismo mogli dodati racunalu i produljiti mu radni vijek? Tu i jeste kvaka, jer oni zele da Apple racunala postanu potrosna roba koja se brzo mijenja novim proizvodima. Zato toliko i promoviraju one ekoloske stvari, jer im je ocigledno namjera da generiraju najvise elektronickog otpada na ovoj planeti

Moja rMBP je kupljena 2012 i tada se naveliko pisalo i pricalo da je to smece na kojem se nista ne moze mijenjati i sl. Cinjenica je da to racunalo nakon vise od 3 godine izuzetno konkurentno dan danas, da ja niti najmanju potrebu nemam da ju mjenjam. Iskreno ne bi je dao za novu Retinu iz 2015 sa ovom Iris grafikom.

Kvaka je da sam tada uzeo racunalo sa 16GB rama ("sta ce ti to dovoljno je 4 za OS, uzmi model sa 8") i zasebnom grafickom karticom, i mislim da je to strategija kupovine primjenjiva i danas. Entry modele BILO CEGA iz Apple (ukljucujuci i mobilne uredjaje) treba preskociti jer su namjerno osakaceni da bi im zivotni vijek bio sto kraci.
17.10.2015 | 12:29
Činjenica je da Apple sa svim novim uređajima pokušava osigurati kupnju sljedećih uređaja za 2-3 godine, jer ovi novi uređaji su iz jednog komada, nema više zamjena RAM, HDD, baterije, itd. da ne nabrajam.

Danas bi bilo pravo čudo naprimjer naletiti na zadnji dogradivi Macbook Pro 2012(bez Retine), jer po meni to je zadnji Mac koji se isplatilo kupiti, a on može trajati godinama jer je 99% dijelova lagano zamjeniti kod kuće. Bez servisa.

Malo sam otišao u off, ali eto moje mišljenje.
17.10.2015 | 16:19
invictus kaže:
Danas bi bilo pravo čudo naprimjer naletiti na zadnji dogradivi Macbook Pro 2012(bez Retine), jer po meni to je zadnji Mac koji se isplatilo kupiti, a on može trajati godinama jer je 99% dijelova lagano zamjeniti kod kuće. Bez servisa.

To je upravo taj kojeg sam ja kupio kad su ukinuli non-retina MBP. Kasnije sam u njega stavio 16GB RAM, a sad bi već pomalo mogao i SSD jer su došli na pristojnu veličinu.
17.10.2015 | 16:43
iMac 4K 21.5" je jednostavno preskup za hardver koji je unutra. Ako će netko već pljusnuti 1500 eura za kućni komp, onda očekuješ SSD (i to barem 128) i FusionDrive kao standard, a taj 4K model su trebali staviti grafičku koja može pogoniti toliko piksela bez napora. I strani mediji su slično reagirali, mislim da će morati rušiti cijenu - ili vjerojatnije, da će napraviti "silent upgrade" barem za normalan disk. Ovo s 5400 diskom krajem 2015. godine u takvom računalu je potpuno neprikladno.
17.10.2015 | 16:50
I to recimo 900$ kao entry level Mac. To bi bilo vrlo privlacno za nove korisnike.
17.10.2015 | 17:34
invictus kaže:
...
...
BTW, upravo sam si jedan takav nadogradio sto se moze vidjeti ovdje. Mislim da ovaj moj MBP9.1 nebi dao/zamjenio niti za najjaci danasnji MBP.
17.10.2015 | 18:40
@smayoo i @jmirakul: i za koliko bi prodali danas te svoje mašine? Da li bi ih uopće prodavali i mjenjali za ove današnje?
17.10.2015 | 19:47
Prodao no way. Mijenjao za današnje? Ne. Odnosno, da mi netko da današnju mašinu i još novca, možda. Ali to pak nitko ne bi učinio pa, dakle - ne.
18.10.2015 | 00:55
smayoo kaže:
Prodao no way. Mijenjao za današnje? Ne. Odnosno, da mi netko da današnju mašinu i još novca, možda. Ali to pak nitko ne bi učinio pa, dakle - ne.
U potpunosti se slazem. Meni on vrijedi puno vise od danasnjeg najjaceg modela.
18.10.2015 | 07:06
jmirakul kaže:
smayoo kaže:
U potpunosti se slazem. Meni on vrijedi puno vise od danasnjeg najjaceg modela.

Poklonit ćete ga kad vam vrisne matična i nema chipseta za rebaling.
To da se od starije mašine moglo napraviti čuda, stoji. Ali i ta čuda će se jednog dana Software- ski dovesti do neupotrebljivog. Planirana obsoleszenzija je čudna stvar, ako ne može hardver riknuti na vrijeme da kupiš novi, onda se oni pobrinu sa nekim super design-om ili nekim softwareskim mogućnostima koji ti "trebaju" da konzumiraš, jer rast BDP je bitan.

Zašto jmirakul nisi ostavio onaj svoj stari SSD u tvojoj nabrijanoj mašini, nego si ugradio novi? Nemoj mi molim te reć da zbog više prostora. Šta bi dao da ti mašina ima SATA Express ili nešto još brže kao interface? Sve su to razlozi za kupnju nečeg novog. Zato naviknite se na novo i da nema više šrafcigera! Šta ti daju to vrti i ne zaboravi masno platiti.
Možda će doć vrijeme kad će i oni shvatiti da postoje useri šta vole svake 2-3 godine uzeti šrafciger u ruke i nešto za šarafiti. Ali i te mašine će biti nabrijano skupe. Jednom prilikom mi je jedan od Mac servisera rekao da je Ifixt problem za Apple. Sigurno da je, jer pokazuje i najvećem sljepcu kako od njegovog skupo kupljenog govna može napraviti super mašinu sa istim Kineskim komponentama koje su u govno "tvornićki" ugradili i skupo ga uvalili.
To da je iMac 4k bez ikakve veze nabrijen i otimanje para stoji isto tako. I polako se bliži vrijeme da se provjeri konkurencija. Jer ovakve gafove im se ne smije dozvoliti bez kazne. Pa kad fljusnu ko 90-stih onda će im neko trebati da ih izvlači, ali sada nema Steve iz NEXT-a i Billa iz MS-a da ih čupa.
18.10.2015 | 09:53
ja vec neko vrijeme cekam izlazak novog imaca da zamjenim svoj 20 incni bijeli iz 2007 no mislim da cu cekati iducu verziju jer se po meni ova ne isplati. ocekivao sam puno vise. ustvari imam osjecaj da je ova "generacija" izasla da se potrose sadasnji djelovi a nova ce izaci oko ljeta 2016. dizajn je ostao identican. jedino mi sa dizajnerske strane nisu jasni sa tipkovnicom i misem. dakle 2007 su sa bijelih imaca presli na srebrnu boju (alu), postepeno su dodali srebrni traackpad a i mis je napola postao srebrni. a sad na jednom ponovno bijeli trackpad. moze li se naslucivati da se iduca generacija imaca biti bijela?
novi misi isto nije nista pozitivno. nezamjenjiva baterija je lose rjesenja a totalno idiotsko punjenje misa sa donje strane (tako da se spoj sto lakse slomi i da se mis ne moze koristiti dok se ne napuni).
18.10.2015 | 10:00
jones kaže:
...
novi misi isto nije nista pozitivno. nezamjenjiva baterija je lose rjesenja a totalno idiotsko punjenje misa sa donje strane (tako da se spoj sto lakse slomi i da se mis ne moze koristiti dok se ne napuni).

Oprosti, ali idu mi ljudi na živce stim punjenjem miša. Što Vam točno smeta(ne govorim cilajno tebi nego svima). Ako ti se isprazni, staviš punit, ideš na WC i vratiš se za korištenje miša sljedećih 9 sati. Zar je to tako teško?? A jedno cijelo punjenje(staviš ga preko noći kad spavas i imas 2 mjeseca fore). Pa šta ako je port dolje, ne puniš ga stalno. Ako ti se isprazni, pnavljam, odeš na WC i vratiš se.

Magic Mouse 2 je super. problem je tipkovnica koja nije backlit. A ne miš, koji je ostao isti samo što je dodano nešto što mu je trebalo. -.-
18.10.2015 | 10:27
pa smeta to sto umjesto da se uređaj prilagodi tebi kao korisniku ti se moras prilagodjavati njemu. zamjena baterije je po meni bila najbezbolnije rjesenje.
to sto je port dolje znaci da ces ga morati okrenuti na gornju stranu koja se se vise grebati ili na bok a tada postoji mogucnost da se slomi konektor. i u oba slucaja ga nemozes koristiti. sto nije jednostavnije bilo pogledati kod logitecha koji se bavi sa misevima kako su oni to rijesili? stavis port na predju stranu misa. mis stoji u normalnom polozaju i moze se koristiti dok se puni
18.10.2015 | 10:29
Ponavljam: Punjenje traje 2min. To znači, 2min punjenja=9h rada.

Zasto bi konektor pukao? Sta ces stat na mis? Zasto bi se ogrebalo, neces ga u kamenje stavljat. Pravite problem od problema koji je rijesen.
18.10.2015 | 11:55
stefanjos kaže:

Zasto bi konektor pukao? Sta ces stat na mis? Zasto bi se ogrebalo, neces ga u kamenje stavljat. Pravite problem od problema koji je rijesen.

Možda i nije preveliki problem ali da je elegantno i smisleno osmišljeno... Nije. Definitivno nije pretjerani zahtjev to da miš možeš koristiti i dok ga puniš, kao što i većinu stvari koje treba puniti možeš koristiti dok se pune...
Isto tako, koliko god mi se sviđala ideja da ima ugrađenu bateriju pa nemoram više brinuti da pri ruci imam zamjenske, postavlja se pitanje trajnosti tih ugrađenih baterija... Samo mi u životu treba još par uređaja kod kojih ću se morati brinuti o broju cycle-ova baterije...
18.10.2015 | 13:15
Borostef kaže:
stefanjos kaže:

Možda i nije preveliki problem ali da je elegantno i smisleno osmišljeno... Nije. Definitivno nije pretjerani zahtjev to da miš možeš koristiti i dok ga puniš, kao što i većinu stvari koje treba puniti možeš koristiti dok se pune...
Isto tako, koliko god mi se sviđala ideja da ima ugrađenu bateriju pa nemoram više brinuti da pri ruci imam zamjenske, postavlja se pitanje trajnosti tih ugrađenih baterija... Samo mi u životu treba još par uređaja kod kojih ću se morati brinuti o broju cycle-ova baterije...

Meni je rješenje primjereno. Lightning port ne stane ni s gorenje di donje strane. jer je jednostavno miš pretanak. sa strane je još gore jer bi prsti stalno to dirali i umetali prašinu. punjenje je sasvim solidno rješeno, ionako se uvijek miš morao okretati, vaditi poklopac, pa vaditi baterije, pa trazit baterije po kuci, pa ako ih nema do obliznjeg konzuma po nove, pa ih tamo nema jer je mali konzum pa idemo u opatiju, baterije se kupe, dodes doma, stavis ih i voila. sada, to je 30kn za dvije baterije(ne nemam punjive jer se nikad nisam potudio ih ici kupiti) plus voznja ili autom ili autobusom ili biciklom, a to traje i do 45 minuta. Ovako cu rade okrenuti mis, otici po sok i biti spreman na daljnje klikanje.

ne vjerujem da ce cycle biti problem. i da padne na 50% kapaciteta opet imas mjesec dana koristenja. sto uopce nije lose.

Kada je predstavljen, mislio sam da ce bateriju trebat puniti jednom tjedno, ali kad sam vidio da traje i do 3 mjeseca nije mi predstavljalo problem uopce. mene jednostavno ovaj mis ne brine ni u jednom pogledu.

problem je sto tipkovnica nema backlit tehonologiju....
18.10.2015 | 14:07
Mogli msu postolje napraviti ili bezkontaktno.
18.10.2015 | 14:11
tino1 kaže:
...
Poklonit ćete ga kad vam vrisne matična i nema chipseta za rebaling.
...

Ja stvarno činim sve da matična traje što duže. Vidiš da sam propuhao ventove da se nebi dogodilo ovo.
tino1 kaže:
To da se od starije mašine moglo napraviti čuda, stoji. Ali i ta čuda će se jednog dana Software- ski dovesti do neupotrebljivog. Planirana obsoleszenzija je čudna stvar, ako ne može hardver riknuti na vrijeme da kupiš novi, onda se oni pobrinu sa nekim super design-om ili nekim softwareskim mogućnostima koji ti "trebaju" da konzumiraš, jer rast BDP je bitan.
Za MBP9.1 ja se ne bojim da ce ju ikad bloatware ubiti jer to je toliko jaka masina sa Quad CPU + 16GB RAM + diskretna Nvidia da bi tehnoloski trebala biti ok desetak godina. Naravno da se to ne odnosi na igre. Ja se ne igram vec unazad dvadeset godina, pa onda nemam tih problema. . Osim toga cini mi se da se je promjenio trend u razvoju software-a. Pocelo se paziti na stvari koliko SW trosi resourcea, koliko energije, pa samim time pazi se na kolicinu RAMa i CPU optercenje tako da sumnjam da ce MBP9.1 softwareski biti obsolentan. Mislim da ce on prije hardwareski crknuti nakon jedno 15 godina (ovo je jedan iz klase optimist)
tino1 kaže:
Zašto jmirakul nisi ostavio onaj svoj stari SSD u tvojoj nabrijanoj mašini, nego si ugradio novi? Nemoj mi molim te reć da zbog više prostora. Šta bi dao da ti mašina ima SATA Express ili nešto još brže kao interface? Sve su to razlozi za kupnju nečeg novog. Zato naviknite se na novo i da nema više šrafcigera! Šta ti daju to vrti i ne zaboravi masno platiti.
Nisam ostavio stari SSD jer mi je dosao blizu 100GB od 120GB koliko ima. Osim toga taj stari OWC za pola godine navrsava 5 godina rada i stvarno ne zelim razmisljati o tome kad ce koja NAND flash celija riknuti i kad ce se poceti desavati cuda i carolije sa SSDom zbog starosti. Samo mi to jos fali. Nemoj zaboraviti da mi MBP sluzi za posao. Po pitanju brzih interfacea, imam thunderbolt1.0 i USB3.0 sto mi je cisto dobro za eventualna prosirenja i povezivost sa okolinom. Jedino sto mi nedostaje je HDMI, ali nije ni bez njega tako strasno, ima adaptera.
tino1 kaže:
Možda će doć vrijeme kad će i oni shvatiti da postoje useri šta vole svake 2-3 godine uzeti šrafciger u ruke i nešto za šarafiti. Ali i te mašine će biti nabrijano skupe. Jednom prilikom mi je jedan od Mac servisera rekao da je Ifixt problem za Apple. Sigurno da je, jer pokazuje i najvećem sljepcu kako od njegovog skupo kupljenog govna može napraviti super mašinu sa istim Kineskim komponentama koje su u govno "tvornićki" ugradili i skupo ga uvalili.
To da je iMac 4k bez ikakve veze nabrijen i otimanje para stoji isto tako. I polako se bliži vrijeme da se provjeri konkurencija. Jer ovakve gafove im se ne smije dozvoliti bez kazne. Pa kad fljusnu ko 90-stih onda će im neko trebati da ih izvlači, ali sada nema Steve iz NEXT-a i Billa iz MS-a da ih čupa.
Tesko da ce u Appleu doci takvo vrijeme. Prvo se treba nesto gadno desiti npr. stravican pad prodaje iPhonea i to dvije tri godine za redom, ali to je vec neka druga tema. Nazalost ne vidim im bas neku konkurenciju. Sve su to ista go*na.
18.10.2015 | 14:57
@ imerakul: sve je to tako moj Braco, mi smo uvjek donji. Kako god da okreneš ploču. Premalo za previše love.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO