iMac 4K 21"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 4K 21"

18.10.2015 | 15:05
@smayoo i @jmirakul: Koliko ste dali za te strojeve? Ja mislim da oni nisu bili ispod 17,000kn, ako me pamćenje služi? Jel se tu ta cifra vrtila oko te cijene?

Sada da se nađe takvo računalo novo, vrijedilo bi isto toliko, ako ne bih čak i više. Barem tako ja mislim. A vjerujem da ih ima možda još negdje na zalihi, samo treba znati tražiti.
18.10.2015 | 15:11
14.600+PDV, dakle cca 18.200.
18.10.2015 | 18:24
Kupljen je 9.11.2012 za 13527.00 + PDV s time da je bila CTO narudzba i to dodatno tzv. HiRes LCD 1680x1080, anti-glare opcija i Eng.International keyboard (bez tih dodataka je bio cca 12800.00). Ostalo je bilo standardno 2.3GHz i7 quad, 4GB RAM i NVIDIA GeForce GT 650M 512 MB. 16GB RAMa sam uzeo posebno od OWC za 108$ + PDV (u to doba je ram bio jako jeftin). SSD i HDD sam posebno ugradio.
18.10.2015 | 22:32
SSD si uzeo ovaj Awesome fantastični od 24 GB?
19.10.2015 | 08:37
Danas, na kraju 2015., kada 99% aplikacija zna iskoristiti prednosti Retina ekrana, kupiti bilo sto u manjoj rezoluciji (smijesnih 800px ) je kao da pucas sam sebi u nogu.

Na rMBP, ako inicijalno imas dovoljno rama (sada i dolaze sa 16GB, pa to nikakav nije problem) i model sa grafickom karticom, nemas sto niti nadogradjivati narednih 4-5 godina, i svejedno je tada vrijeme za novi Ko bas zeli, za paprene pare, moze naknadno povecati
i SSD disk u Retinama.

Ja sam izuzetno zadovoljan visegodisnjim radnim vijekom (i vrijednoscu nakon tog perioda) Apple prijenosnih racunala.
19.10.2015 | 08:49
Ja opet ponavljam da ja NE VIDIM nikakvu prednost retina ekrana. Mislim da je Dijete spomenuo kako ti "stane" puno više toga na istu veličinu monitora, ali meni to ništa ne koristi jer su tada sličice i slova presitni, pa ne vidim dobro. U drugoj verziji, gdje nisu sitni, nema ni te prednosti koju Dijete spominje, a ovu drugu tzv. "prednost" ionako ne vidim, blago meni.

Tako da sam vrlo rado pucao sam sebi u nogu i uopće me ne boli. Štoviše, vrlo sam zadovoljan.
19.10.2015 | 10:05
drlovric kaže:
Danas, na kraju 2015., kada 99% aplikacija zna iskoristiti prednosti Retina ekrana, kupiti bilo sto u manjoj rezoluciji (smijesnih 800px ) je kao da pucas sam sebi u nogu.
Ma molim te koje su to prednosti vece gustoce piksela po incu monitora osim što je prikaz slike više sexy? Ja tako i tako 95% vremena radim na vanjskom 27" monitoru (2560x1400 px) i uživam u blagodatima aplikacija prilagodjenim većoj rezoluciji.

drlovric kaže:
Na rMBP, ako inicijalno imas dovoljno rama (sada i dolaze sa 16GB, pa to nikakav nije problem) i model sa grafickom karticom, nemas sto niti nadogradjivati narednih 4-5 godina, i svejedno je tada vrijeme za novi Ko bas zeli, za paprene pare, moze naknadno povecati
i SSD disk u Retinama.

Ja sam izuzetno zadovoljan visegodisnjim radnim vijekom (i vrijednoscu nakon tog perioda) Apple prijenosnih racunala.
Kada bi danas isao u nabavku rMBP-a svakako bi izabrao opciju sa 16GB RAMa ali vjerovatno bez diskretne grafike jer je Intel Iris Pro dovoljno dobar za mene. Promjena SSD-a na retinama i nije tako skupa kod OWC-a 480GB za 299$. Vrijednost nakon 3-4 godine me uopce ne zanima jer MBP nisam kupio da bi ga prodavao.
19.10.2015 | 10:56
Tu se slažemo. I, najvažnije, stvarno upotrebljiv životni vijek Maca je bitno dulji od 5 godina.
  • Hammer
  • Posjetitelj
19.10.2015 | 11:04
zabac kaže:
Osnovni Qashqai košta 156.000kn, a automatskim mjenjačem je 17.100kn skuplje! Pa i ručni mjenjač nešto košta.

Košta, ali bitno manje, jer je automatik puno teže napraviti, ima puno više dijelova i računalo koje upravlja njegovim brojnim senzorima.

zabac kaže:
S druge strane pogon na sva četri kotača uopće nema u ponudo s benzinskim motorom!!!!!

Očito su ispitivanjem tržišta i dosadašnje prodaje po modelima zaključili da je interes premali da bi ga nudili.

zabac kaže:
4.000knza metalik boju!!

Pa to je otprilike procječna cijena nadoplate za metalik, dapače ima podosta proizvođača gdje je to i puno veća doplata...
19.10.2015 | 12:14
@jimarakul:

Ocigledno nismo ista ciljana skupina korisnika, a ti si izgleda osoba kojoj je tesko razumjeti i prihvatiti tudje misljenje.

Ti imas 27" monitor spojen na stari mac i sve pet, a sta ti to vrijedi na putu, u voznji, aerodromu, avionu. Ja sam i kupio prijenosno racunalo jer sam cesto u pokretu, i zelim kvalitetan monitor da imam u prijenosniku, ne samo na stolu.

Bavim se fotografijom i cijenim svaki pixel. Meni su non-retina ekrani kao tapiserije. Ruzno, nazubljeno, krzavo.

Zasto danas SVI mobiteli imaju skuplje i energije gladnije retina ekrane, ako je to tako nepotrebno i nevidiljivo?

Zakleo bi se da je prije 25-20 godina bilo istih takvih zagovornika monokromatskih ekrana. Sto ce nam boje na ekranu kada imamo prekrasno zeleno-crno i sva se slova lijepo vide?
19.10.2015 | 13:07
@drlovric Meni nije tesko prihvatiti tudje misljenje. Od kud ti to. Postujem to sto je tebi Retina bolja i da ti je must have. Meni nije i iznosim razloge zasto mi je to tako. Definitivno da je prikaz slike na LCD-u vece gustoce pixela kvalitetniji (ljepsi ma sto god to znacilo) u odnosu na LCD koji nema takvu gustocu. Medjutim to nije presudno i nije istina da se danas bez retine ne mogu kvalitetno slike profesionalno obraditi. Tvoja asocijacija sa pucanjem u nogu asocira da se danas nista bez retine nemoze napraviti, a usporedbom monokromatskih i kolor monitora si opet malo ponovo pretjerao.
19.10.2015 | 14:43
drlovric kaže:
@jimarakul:

Ocigledno nismo ista ciljana skupina korisnika, a ti si izgleda osoba kojoj je tesko razumjeti i prihvatiti tudje misljenje.

Čuj, ali ti si taj koji je svoj stav izrazio kategorički i poopćeno (kao da vrijedi bezuvjetno i za sve jednsko) - "kupiti non retina to je pucanj u nogu".

Iz toga se čini da si (najprije) upravo *TI* taj koji teško prihvaća tuđe mišljenje, zar ne?
19.10.2015 | 14:46
@Hammer, pa upravo to i Apple radi.
Zašto bi bila razlika između proizvođača auta i proizvođača računala?
S tom razlikom jer kod auta ne može čak ni birati dodatke, ili ih toliko naplačuju da odustaneš od te zamisli.
19.10.2015 | 14:52
Malo smo otišli u off sa teme, ali upravo sam pročitao na iFixitu nivo samopopravljivosti novog iMaca je 1/10. Znači nešto crkne pa pljuni love i love.. a vjerujem da je tako i sa Retina Macbook Pro..
19.10.2015 | 15:12
Zato ti uvale produljeno jamstvo. Ne bi me cudilo da naprave plan koji obuhvaca 5 godina jamstva.
19.10.2015 | 17:53
Eto, meni je Retina prvo što na računalu vidim, odn. što mi nedostaje ako toga nema.
Nažalost, moj 2014 model je nema, a ovaj bezobrazluk od 4K s pristojnim SSDom je preskup za Retina luksuz...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO