Koji iMac 21,5" odabrati, Vase misljenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji iMac 21,5" odabrati, Vase misljenje

15.01.2016 | 21:18
MacSlavko kaže:
smayoo i BigMac se referiraju na kvarove kod starijih modela. Kako je Davor gore rekao, ova serija tankih iMacova nema problema s prašinom iza stakla,

Ma hajde? To su ti rekli u Apple marketingu? I još su dodali "majke mi", zar ne?

Evo ti pa čitaj (s obzirom da si očito propustio):

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/147448-im...blem-s-prasinom.html
15.01.2016 | 21:32
rusty kaže:
a ove macmini sa custom monitorm to bi zakonom trebalo zabraniti (ovo je naravno malo za podgrijavanje našeg i vašeg dragog moderatora ).

Zadnji iMac kojeg ja priznajem je iMac G4, aka "Lampa". Ovo poslije njega, to je goli pederluk...
17.01.2016 | 14:56
Smayoo, čemu ovakav ton?
17.01.2016 | 15:24
Bioritam mu je negativan.
17.01.2016 | 20:39
MacSlavko kaže:
Smayoo, čemu ovakav ton?

Smajlić. Znači da se šalim. Kužiš? Rusty se šali pa se i ja našalio. Što te muči?
17.01.2016 | 22:14
Nisi se šali uz prikladan ton, kako ne kužiš... tsk tsk. No u svakom slučaju ja sam jako zadovoljan sa mojim pederlukom na stolu
17.01.2016 | 22:35
Sad sam skužio da MacSlavko vjerojatno misli na ovo:

smayoo kaže:
MacSlavko kaže:
smayoo i BigMac se referiraju na kvarove kod starijih modela. Kako je Davor gore rekao, ova serija tankih iMacova nema problema s prašinom iza stakla,

Ma hajde? To su ti rekli u Apple marketingu? I još su dodali "majke mi", zar ne?

Evo ti pa čitaj (s obzirom da si očito propustio):

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/147448-im...blem-s-prasinom.html

(Ako se ne nadovezuješ na neposredno prethodni post, poželjno je citirati na što se točno nadovezuješ, da bi izbjegli ovakve nesporazume.)

Dakle, MacSlavko, takav ton tome što svojim potpuno uvjerenim i kategoričkim tonom daješ čovjeku lažan dojam da je informacija koju daješ posve pouzdana i provjereno točna. A nije. Ispričavam se ako te je moj ton uvrijedio, nije mi to bila namjera, ali svakako sam htio privući pažnju i ukazati na to da tvoja tvrdnja provjereno nije istinita.
20.01.2016 | 01:32
koji odabrati sada ?

supruga mi prati sa zanimanjem,zainteresovala se za imac ,all in 1 a i premali joj je 13'' ka postao
10.03.2016 | 11:15
Ili nisam samo dobro shvatio ili mozda jesam. Ova zadnja serija iMac 21,5" Late 2015 dali se na nju moze naknadno ubaciti tj. zamjeniti hdd sa ssd diskom? Vec na par stranica naletih da se spominje kako fali neki konektor pa mi bas nije najjasnije. Po nekoj logici gdje je ovaj postojeci hdd mora moci ici ssd disk. Zar ne ? Kao ako si uzeo sa fusio driveom ili vec u startu sa ssd onda je kao moguc upgrade. Meni pada na pamet da se ne moze ugraditi dodatni disk kao sto se moglo na proslim modelima jer sada na maticnoj ploci nema dodatnog konektora za spojiti second disk tj. da vise nema PCIe slota ili da ga ima samo na modelima maticne ploce kao drugi konektor ako se odma naruci racunalo sa ssd ili fusion driveom.
Zna netko malo bolje ovo od mene, pa da mi objasni. Dali se to isto odnosi i na nove modele iMac 27 incha ?

Hvala i LP !
10.03.2016 | 14:17
ima slot, ngff za ssd ako se ne varam

blog.macsales.com/wp-content/uploads/201...h-4k-late2015-48.jpg
10.03.2016 | 19:38
Slot postoji samo na onim modelima koji su se mogli naručiti s FusionDrive-om. Dakle, od 2,7 GHz Late 2012 i Late 2013 nadalje (pazi; nije isti PCIe SSD Blade za ova dva modela).
Za "Present" liniju (late 2015) ne znam. Pretpostavljam da je isto, ali provjeri...

PS: Na slikama je matična i SSD Blade od iMaca 21,5" Late 2013 (moj slučaj, naknadna ugradnja).

By the way: zna li netko koja je R/W brzina ovog SSDa?
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, temeljnik, Anonimci (519)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO