Problem sa Flash USB Stickom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa Flash USB Stickom

28.07.2016 | 17:52
Ne znam točno kamo bi svrstao ovaj problem pa sam odabrao "hardver" premda je problem softverske naravi. ne znam da li je netko imao slična iskustva ali ja sam mislio da ću izludit. Uglavnom, na memo stick sam htio preseliti neke filmiće i općenito video zapise raznih ekstenzija i kada sam to pokušao u tom djelu USB Stick na koji sam snimao podatke jednostavno je nestao iz vida i pojavila se nakon poruke da je akcija obustavljena poruka da je usb nepravilno izvađen i ... nema ga. Izvadim USB i utaknem ga ponovo opet ista stvar. Poruka se pojavila odmah nakod ponovnog ubadanja sticka. Izbrišem sve sa USB Sticka, formatiram ga na FAT 32 i opet isto... )no moram napomenuti da stick kada je formatiran i vraćen radi ispravno s njega se može čitati i na njega upisivati)

svjestan sam da je neka od tih fajli "zaheb" ali mi nije jasno zašto se nakon toga ma Macu stick ne da koristiti više ???

Nisam više htio pokušavati jer je besmisleno, bdw isti radi ispravno na windozama, nisam probao kopirati jer sam se uzrujao skroz ali sada sam podatke koji su mi bili na Sticku bitni preselio i spreman sam dalje raditi pokuse, E nisam spomenuo da sam sa "originalnog sticka s kojeg sam htio seliti podatke iste skinuo na desktop u neki folder i tamo čuče, mogu ih pokrenuti, gledati na Macu ali ih ne mogu seliti dalje....

Da li je tko imao takvih ili sličnih problema? Dakako, novi sam u ovome svijetu do sada mi je Mac bio "preskup" pa sam koristio "jeftina" Windows računala koja mi na kraju nisu ispala jeftina sa Mac Book Pro sam zadovoljan ali ovo me je svojski začudilo pa molim za pomoć.

Hvala svima unaprijed..
28.07.2016 | 18:18
To što opisuješ obično se događa kad usb uređaj povuče više struje, nego što mu port može dati, a USB stick najviše struje povlači upravo kad na njega zapisuješ. Tako problem jest hardverske prirode, a ne softverske (barem ja tako mislim). Ako je to tako, onda ti je "rješenje" u tome da imaš vanjski USB hub s posebnim napajanjem.
Kad kažeš da taj stick radi na windozama, da li je to na nekom drugom kompu ili na tom istom kompu, u virtualki?
Na kojem si ga kompu formatirao? U koji format?
Koliko je stick velik?
Da li si probao i onaj drugi USB port na Macu ili uvijek guraš u isti?
28.07.2016 | 18:28
E ovako, USB Stick je Lexar 3,0 32GB, relativno novi, nisam ga probao seliti na drugu stranu MBP, formatiro sam ga na Windows PC (drugom ) koji mi je na radnom stolu u firmi i koji koristimo u poslovne svrhe (naftna platforma), formatiran na FAT 32, da zadovoljim svoju znatiželju upotrebio sam Disk Doctor i još jednom formatirao na istom USB-u na MBP, sve odradilo kako treba a onda opet ćorak... i tu sam odustao
28.07.2016 | 19:20
Takva se poruka javlja kad je USB stik nepravilno izvađen. Ako si ga samo izvukao bez da ga izbaciš komandom, postoji rješenje. Prije više godina mi se to desilo, treba ući u sistem, te sam nakon dugog guglanja došao do tog rješenja. Ako je nešto drugo u pitanju, onda to neće pomoći. Probaj guglat nasilno izvučen USB dok ne naiđeš na odgovarajući odgovor.
28.07.2016 | 19:38
Vlter Ri kaže:
E ovako, USB Stick je Lexar 3,0 32GB, relativno novi, nisam ga probao seliti na drugu stranu MBP, formatiro sam ga na Windows PC (drugom ) koji mi je na radnom stolu u firmi i koji koristimo u poslovne svrhe (naftna platforma), formatiran na FAT 32, da zadovoljim svoju znatiželju upotrebio sam Disk Doctor i još jednom formatirao na istom USB-u na MBP, sve odradilo kako treba a onda opet ćorak... i tu sam odustao

Dakle, probaj još da li se u drugom USB portu isto ponaša ili ima razlike. Ako ima razlike, neispravan ti je USB port na Macu.

Ako se ponaša isto, moguće je da povuče više struje nego što Mac može dati. Probaj s USB hubom koji ima vanjsko napajanje. Čisto za probu, može ti tu pomoći i ako negdje ima npr. monitor s usb portovima.
28.07.2016 | 20:07
USB utor isto zna zezati. Pribaj produzni uzeti i staviti izmedju kompa i sticka. Malo je za vjerovati da vuce previse struje. MAC ima mislim vecu maksimalnu stuju koju moz dati iz porta.
Jesi u medjuvremenu restartao MAC? Port se kao zakljca i vise ne radi ako ga se preoptereti. Koristio sam svakakve stikove i svi su radili.
28.07.2016 | 20:34
Hvala vam za sada nemam mogućnosti kemijati na drugi način (dostupan mi je komp od firme i sa sobom nemam neke druge điđe) nego probati i drugu stranu na Macu, zadivljuje me jedino to što je stao na "istom mjestu" tj. na istoj fajli koju je pokušavao "prepisati"

Resetirao sam i Mac u međuvremenu ali nije pomagalo a prije reseta isprobao sam i drugi stick iExpand od Scan disca koji koristim kako bi selio Fotografije sa iPhona u Windows PC i sve radi normalno(no kapacitet mu je premali da bi mogao ponoviti istu randnju), greške su naravno (hardverske) moguće, ali više ne brzam jer sam istu frku složio kad sam pomislio da mi je baterija na iWatchu riknula a problem je bio softverske naravi, nakon update-a sve je proradilo normalno.

Probat ću još jednom da vidim na kojoj mi fajli stane pa ću tu fajlu maknuti i probati bez nje napraviti kopiju, jednostavno nisam pametan ali čovjek se uči dok je živ..

MBP je kupljen ove godine i nadam se da bi mi narednih barem 5-10 g. trebao služiti dobro.

Još jedno, na Sticku izvađenom iz MBP u Windozama se vide neki fajlovi koji počinju sa .iXXX, njih maknem ali ih Mac opet upiše, u njima ne bi trebala biti kvaka da Mac "obilježi" na neki način "neispravan" stick ?? ili?
28.07.2016 | 20:50
Probao s druge strane, kod prvog uključivanja ništa se ne događa, jednostavno ko da nisam ništa ubacio, izvadio sam van Flash i opet ponovio radnju, počeo je treptati, i pojavio se na desktopu, no nije prestajao treptati jako dugo.
Nakon toga pokrenuo sam jedan .AVI i noakon minute pojavila se poruka "Disc Not Ejected Properly before disconecting or turn it off"

Sada da ga ubacim još jednom odmah se pojavi ista poruka bez ikakvog čitanja i ne pojavi mu se ikona na desktopu...hm

Ubodem nazad u Windoze, radi, a kao bonus imam spomenute file: .fseventsd .SpotlightV-100 .Trashes ._.Trashes

Pokušao sam na Windowsima pokrenuti isti file i pojavi se poruka : "Windows Media Player encountered a problem while playing the file"
28.07.2016 | 22:05
Datoteke čije ime započinje točkom su na Macu skrivene (kao i na Linuxu) jer unixoidi na taj način označavaju skrivene datoteke. To su male fajlice koje čuvaju tzv. "extended permissions" za svaku datoteku. Ništa bitno. Ne smetaju i ne čine nikakvu razliku.
Ja sam prilično siguran da stick traži više struje, nego tvoj Mac želi dati.
29.07.2016 | 07:09
Ja sam jako zadovoljan s ovin stikovima: www.instar-informatika.hr/usb-memorija-a...-ad/0703345/product/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, Gjuroo, jura22, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (557)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO