10.08.2016 | 09:59
zabac kaže:
Interna brzina je brzina koju na putu podataka ima najsporija komponenta. Ako se spajas preko interneta, tada je brzina tvog upload-a doma ili download-a na uredjaju s kojim se spajas maksimalna brzina projenosa.
Ako gledas pouzdanost, moras biti siguran kako imas doma struje i kako postoji veza prema internet. Kad nisi doma onda nema tko "administrirati", dok kod Cloud necega, uvijek je netko "dezuran".
Ako je cijela stvar za zezanciju, tada ti i nije bitno ako su podatci nedostupni dan-dva, ali ako je za posao, tada bi ja razmislio.
Ja sam na preporuku ekipe tu sa foruma kupio Synology DS115J sa 3TB WD red + preko USB još priključio stari WD MyBook Essentials od 2TB. Dvoumio sam se između WD My Clouda i Synologyja i nakon ovo malo vremena koliko je prošlo mi je drago što sam uzeo Synology. Mogu konfigurirati apsolutno SVE. Najviše me je spasio Surveilance center pošto po kući i firmi imamo IP kamere tako da više ne moram imati dodatan NVR (u mojem slučaju laptop) na koji se sve to snima nego Syn radi sve u miru. Da ne spominjem VPN server koji mi spašava živce kad nešto u uredu treba raditi sa neke remote lokacije. Jedina mana mi je kao što ste i sami komentirali upload speed prema van. Da imam optiku mislim da bi to bilo to, ali ovako je to malo shebano za korištenje kad trebam izvan lokalne mreže loadati neki veći file. Valja će optika jednom i do mene
Što se tiče struje, napravio sam si UPS od starog 1,5kW invertera, deep cycle baterije od 300Ah i punjača od 20A. Sve to regulira Arduino tako da ja ništa ne brinem, ako se baš i ta baterija isprazni do kraja, u dvorištu je 2,5kW benzinski generator koji ima auto start i također je reguliran putem Arduina. Jedino mi još fali offsite backup ali mislio sam to riješiti sa Amazonovim Glacierom.