14.09.2016 | 15:36
> Normalan čovjek ne može pouzdano ocijeniti da li na leđima ima kilu i pol ili dvije i pol, a pogotovo ne da li ima 3 ili 4 kile…
Mi koje boli kičma nismo normalni pa bih to odmah presjekao na početku (pun intended i tako to).
Ja imam Air 13" i njegova glavna prednost je da je lagan. Punjač nikad ne nosim jer ga osjetim.
Ruksak sam po sebi, plus nešto papira unutra, punjač za iPhone, USB to Ethernet, sunčane naočale, penkala i još par sitnica zbrojeno zajedno imaju oko kilu. Ovo se ne da izbjeći. Probao sam naći lakše ruksake ali ako ima bilo kakvu protekciju za laptop onda je i mesnat pa samim tim ima određenu masu.
E sad, plot twist. Zapravo, imam dva Aira i tu i tamo, jednom u 3-4 mjeseca iz ovog ili onog razloga stavim ih oba u ruksak i to je kao da sam uzeo vreču krumpira, toliko osjetim razliku. Između 1,3 kg i 2,6 kg je ko nebo i zemlja. I odmah se sjetim da sam prije 5-6 godina nosio okolo bijeli iBook, PowerBook G4 ili crni MacBook koji su bili oko 2,5 kile. Danas su mi oni teški ko vrag.
Vjerujem da mnogim ljudima to nije razumljivo, ali iz osobnog iskustva znam koliko je svaki gram natovaren na leđa važan.