22.09.2016 | 07:20
s obzirom na model, garancije više nemaš. Dakle ako je promjena panela to bi moglo biti negdje preko 2k kn (govorim samo o panelu, plus ruke, a moguće i više).
Što se tiče zamjene dvda sa ssdom to možeš sam, a možeš i dati da ti to odrade u istom trenutku kada rade i zamjenu/čišćenje. Ne vidim potrebu da se otvara imac više nego što je potrebno.
Ja sam ugrađivao ssd unutar garancije pa sam su to odradili u servisu (zamjenu HDDa za SSD). Trebati će ti posebni nosać za taj SSD na mjestu gdje je bio DVD, dakle i taj dio moraš uračunati. Nekin 10-20$ je ovisno od modela i marke.
Što se panela tiče, istina je da je prašina možda na unutarnjem cijelu stakla (zbog tih 2mm prostora između stakla i panela), ali ako je na panelu (i ovisi koliko prostora je obuzelo) pitanje je da li će se to dati počistit ili će se trebati ići na zamjenu.
Nadavno je kum imao na tom istom modelu zamjenu grafičke od 512MB koja je koštala nekoliko tisuća kuna samo zato jer se mora uzeti točno specifična kartica, tako da starost modela neće imati neće velike razlike u cijeni.
Filex i iStyle u ZGu će sigurno moći napraviti servis, a vjerujem da ima i drugih. Možda neki neovlašteni servisi mogu i nabaviti panel jeftinije.