18.05.2017 | 09:57
z
dpasaric kaže:
Ako nemaš sliku (ikakvu) grafička je. To što su ti svjetlile LED-ice kraj nekih RAM slotova nema veze s bootanjem (osim ako stroj baš ne može složiti nikakav upotrebljiv memorijski par) jer je Mac Pro tako složen da neispravan RAM isključi i ignorira i radi s onim što ima.
Imaš na matičnoj ploči i drugi skriveni set LED-ica s kojima se provjeravaju finese tipa sabirnica itd... pogledaj za 5,1 gdje je to (ako imaju stariji, vjerujem da ima i 5,1). Pritisneš jednu tipkicu i on napravi test. No, sve to ima smisla tek kada dobiješ sliku. Ako napravi startup-chime, slika se mora pojaviti ako imaš Macovu grafičku. BTW, koja je grafička unutra?
Generalno, ti strojevi su super-pouzdani, ako krepaju, krepaju jer ih je netko silovao (npr. grafičkom koja vuče previše struje), a u većini slučajeva se sve svodi na RAM/grafičku ili napajanje.
Sretno i javi što je bilo!
Što se ram ledica tiče, bacio sam sumnju da je možda logic board pobrkala logiku.
Startup chime vrti u loop ako je grafička unutra, kada je izvadim chime bude samo jednom. Pa sam pretpostavio da bi se mogao u tom slucaju bootati.
Probao sam videjti da li će se pojaviti na mreži, ali nije.
Unutra je standardna ATI radeon hd 5770 1gb
@^SuperUnknown^ Tipkovnica se ne spaja na bluetooth, a žičanu nemam.
I btw. iStyle servis me odbio jer je MacPro 2010 vintage stroj tako da idem u iKliniku.
Hvala svima na supportu.