22.05.2017 | 21:53
Vjerujem kako je problem sa SSD pa sam zato pokrenuo temu u Harware forumu. Ako admini misle kako je to ipak tema za neki drugi forum molim da je prebace.
--------------
Specifikacija
MBP early 2011 sa SSD i 16GB RAM. Na mjestu superdrivea je 1TB HDD.
--------------
Pokušati ću prikazati problem što konciznije kao i postupke koje sam napravio i pokušao za sada bezuspješno riješiti problem.
Prilikom startanja pojavljuje se znak zabrane
Resetiram PRAM, restartam ali bez promjene, startam u verbos modu i dobijem slijedeće
Ista stvar se dobije i kada se starta u Safe modu. Provjeravam da li uopće vidi disk i vidi ga
Ali ne primjećujem više recovery disk. Pokrećem internet recovery i startam sa njega disk utility ali bez rezultata.
Vadim disk iz računala i spajam ga putem SATA adapter konektora te startam računalo držeči option tipku kako bi dobio startup manager. Disk se prikazuje i uredno starta sa njega. Prikazuje sve vanjske diskove (Time mashine) ali ne i drugi unutarnji disk. Ukoliko želim mogu startati sa drugog unutarnjeg diska koji se nalazi na poziciji superdrivea ali onda nemam funckonalnost svih aplikacija koje se nalaze na SSD.
Koristeći disk utility brišem disk i radim restore sa Time machina. Bez uspjeha. Nalazim instalacijski 10.10.3 USB i sa njega pokrećem disk utility.
Prilikom pokretanja repair disk opcije za particiju dobijem slijedeću informaciju.
Dok pokretanjem iste opcije na disku dobijem slijedeće:
Nekako u isto vrijeme otišao mi je i disk iz Time mashina koji ću probati kod nekoga sa disk warriorom vratiti u život. Čini mi se da je problem počeo nakon nadogradnje sa 10.8.5 na 10.10 kada mi se često počelo dešavati da nisam mogao izbaciti TIme mashine već sam morao restartirati finder.
Čak i ako ovo nema veze sa problemom jedino je što mi pada na pamet. Uređaj rijetko gasim ili restartiram.
Svaka ideja za pokušaj rješenja problema je dobrodošla.