MBP 15" 2011 Bootloop problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 15" 2011 Bootloop problem

23.05.2017 | 11:38
Opet ja
Dakle, radi se o tome da mi je mac sa macOS Sierra upao u loopboot odjednom tijekom rada i evo vec par dana ne mogu nis. stalno bijeli ekran nakon jabuke i linije učitavanja

Probao sam:

1. reset SMC - odradi = ništa
2.reset PRAM - odradi = ništa
3. recovery CMD+R - ne radi
4. internet recovery CMD+OPTION+R - ne radi
5. test diagnostic Boot pa držim D dok ne digne test, test je pokazao da je sa hardwerom sve OK
6. probao sam i COMMAND-OPTION-P-R nis - odradi 3 restarta i onda = ništa
7. probao sam reset SMC + vađenje rama + vađenje baterije = ništa
8. single mod + fsck -fy -> javlja da je sve Ok.

nisam probao:
1.USB boot OSX
2. CD boot OSX

šta da radim.
23.05.2017 | 13:16
Drži cmd i v kod paljenja pa snimaj ekran mobitelom, da vidimo što piše
23.05.2017 | 14:07
evo
Prilozi:
23.05.2017 | 14:08
uspio sam ufotkat brzinski sto je izbacio, nis ne razumim, ofkros
23.05.2017 | 15:16
nadam se da mi nije grafička riknula pa zaustavlja boot proces
23.05.2017 | 19:22
1) Ocisti lecu od kajmaka
2) Okreni fotke pravilno
3) Probaj safe mode - support.apple.com/en-us/HT201262
23.05.2017 | 19:54
meni se to desavalo na win 7, sad vidim da to postoji i na mac-u...
uglavnom par je "teorija" zasto se to desava.. kod windoza je problem bio u registirju (vec sam i zaboravio)
na mac-u... aplikacija, problemi sa napajanjem, sistemski disk napujnen do ibera...
"korumpirane biblioteke".. itd.. problem je hardverske prirode ili kernel.. nadam se da nemas kakav eksterni hard uštekan il kakav usb hub ?
24.05.2017 | 08:42
safe mode ne radi.
ne sjecam se koliko GB harda je ostalo bilo
sutra cu ga odvest na servis na dijagnostiku
24.05.2017 | 11:27
koliko sam uspio proguglati raspon problema ide od rikavanja maticne do harda...
za svaki slucaj, nadam se da si radio backup pogotovo ako imas ssd...
javi svakako kako je dijagnostika prosla i sretno...
24.05.2017 | 11:38
SSD ne smije ostati bez slobodnog prostora. Onda sam sebi napravi problem. OSX može raditi ako ima malo prostora, ali disk ne.
24.05.2017 | 12:31
dakle... screeenshot svih slika i rotacija istih ne dolazi u obzir... drugo.. uocio sam par zanimljivih detalja vec na prvom screenshotu kojeg si postao.. daklem ovako... fsck provjevara "konzistentnost" podataka na datotecnim sistemima unixoida.. e sad fsck provjerava hfs i pronalazi "orphan file".. sad bi se napredniji forumasi trebali ukljuciti u diskusiju... što je orphan file.. malo sam proguglao i pronasao podatak da je to file koje obrisan, tj vise ne ne koristi, ali je nekako ostao na hard disku... postavlja se pitanje... "moze li takav file uzrokovati loopboot.. dakle nemogucnos normalnog startanja sistema" ???
Prilozi:
24.05.2017 | 12:54
zabac kaže:
SSD ne smije ostati bez slobodnog prostora. Onda sam sebi napravi problem. OSX može raditi ako ima malo prostora, ali disk ne.

Stotine puta sam ostao na 0 kB na sistemskom SSD-u i app-ovi se samo pauziraju dok ne oslobodim mjesta
24.05.2017 | 12:58
Goc25 kaže:
"moze li takav file uzrokovati loopboot.. dakle nemogucnos normalnog startanja sistema" ???

Ne može. To je beznačajan problem kojeg je fsck usputno riješio (brisanjem).
24.05.2017 | 13:00
arhitekt kaže:
uspio sam ufotkat brzinski sto je izbacio, nis ne razumim, ofkros

Muka je ovako to čitati. Zapravo sam mislio da SNIMAŠ filmić dok tekst skrola, jer je bitan trenutak reseta.
24.05.2017 | 13:05
smayoo kaže:
Goc25 kaže:
"moze li takav file uzrokovati loopboot.. dakle nemogucnos normalnog startanja sistema" ???

Ne može. To je beznačajan problem kojeg je fsck usputno riješio (brisanjem).

drugo pitanje... "/dev/rdisk0s2 (NO WRITE)" moze li to znacit problem sa diskom... ??? otkazuje li hard disk ??? kontroler ??? maticna ???
po forumima sam vidio da ekipa te probleme rijesava preko recovery moda.. no problem je sto "arhitekt" nije u mogucnosti pokrenuti "recovery mode" !!!
24.05.2017 | 13:18
izrotirao sam slike, tako da ih ostali mogu vidjeti kak spada
Prilozi:
24.05.2017 | 14:03
/dev/rdisk0s2 je treća particija (s0, s1, s2) na removable disku (vanjskom USB sticku, ili HDD-u, ili...) kojeg je komp kod buđenja prvog prepoznao. Ta je particija označena kao NO WRITE, dakle samo za čitanje. Ne radi se o problemu.
Hvala ti na trudu, ali te su slike svejedno slabo upotrebljive jer je jako teško rekonstuirati redoslijed, a vrlo vjerojatno je jedino bitno ono zadnje što napiše prije nego se resetira. Zato, rekoh, snimiti filmić.
25.05.2017 | 08:11
ljudi, hvala Vam još jednom
danas ga nosim na popravak, tj dijagnostiku.

inače, imam HDD 5400 okretaja, stariji disk koji je bio u njemu od kupnje.
Ostalo je 10Gb slobodnog prostora tako da pretpostavljam da je to dovoljno slobodnog.

Držite fige da nije hardwerski problem. Javim rezultate dijagnostike
25.05.2017 | 08:19
danas cu snimit kratki filmic
mislim da je to najbolje
25.05.2017 | 08:22
smayoo kaže:
/dev/rdisk0s2 je treća particija (s0, s1, s2) na removable disku (vanjskom USB sticku, ili HDD-u, ili...) kojeg je komp kod buđenja prvog prepoznao. Ta je particija označena kao NO WRITE, dakle samo za čitanje. Ne radi se o problemu.
Hvala ti na trudu, ali te su slike svejedno slabo upotrebljive jer je jako teško rekonstuirati redoslijed, a vrlo vjerojatno je jedino bitno ono zadnje što napiše prije nego se resetira. Zato, rekoh, snimiti filmić.

fotke su fotkane po redu kako se dizalo neke se isprepliču fotke al snimit cu film
25.05.2017 | 11:48
arhitekt kaže:
ljudi, hvala Vam još jednom
danas ga nosim na popravak, tj dijagnostiku.

inače, imam HDD 5400 okretaja, stariji disk koji je bio u njemu od kupnje.
Ostalo je 10Gb slobodnog prostora tako da pretpostavljam da je to dovoljno slobodnog.

Držite fige da nije hardwerski problem. Javim rezultate dijagnostike

sretno
29.05.2017 | 18:34
riknula je grafička.
šta sad.. kaže mi lik da ima servis u zg ram-servis koji radi nešto šot se zove rebowling procesora....

kugličenje

jel ima netko kakav prijedlog.
hvala
29.05.2017 | 19:32
Ima nekoliko topica na tu temu (za razne GPUe) na forumu, ali mislim da ti na duge staze to neće biti rješenje. Vjerujem da će se ljudi koji su to radili javiti i dati svoje mišljenje
30.05.2017 | 13:35
novosti:
našao sam servis, ne znam jel tu smijem napisat ime..... poanta je, rade popravak grafičke, tj reballing i to će me doći cca 1500kn.
ja sretan. dok ne skupim novce za neki novi macbookpro....i ovo ce bit super.

nije sve tako crno
30.05.2017 | 16:28
Slobodno napiši, pogotovo ako budeš zadovoljan rezultatom.
30.05.2017 | 17:51
Reballing nije trajno rješenje. Očekuj da će se kvar ponoviti za neko vrijeme (godina dvije, ovisi o tome koliko ga "gaziš").
31.05.2017 | 13:32
ako bude živ dvije godine, do tad cu kupit novog....
a cuj, trošim ga non stop jer radim projekte na njemu......našao sam čak nekakv 17" 2011g za 4500kn, i7 itd.. što mi je za polovni macbookpro sa svim ok cijena..... e sad ta generacija 2011 je poznata po rikavanjima a nije više unutar apleovog programa besplatne zamjene.....

hm

bemu, drugim firmama gluposti sa hardwero mse desavaju puno češče, applu se jednom desi odma paljba po njemu... jebiga, roboti, industirja, sranja se desavaju.... možda ciljano održavaju laptope u radnom stanju 5g i onda se krenu kvariti, mozda je u pitanju "tajni" switch koji okrene stvar u kvar...

ali bilo kako bilo, jednom cu skupitl lovu za 2012 ili 2014 retinu..... do tad, koristi cu ove iz 2011 ili 2010,,,i7

javim rezultati kugličenja.
držute fige.
firma je RAM SERVIS
31.05.2017 | 15:34
Projekte, kakve projekte? Za novac ili volontiraš?
Ako je za novac, onda kupi komp.
31.05.2017 | 16:00
2011 MBP imaju problema s rikavanjem grafičke, da. Ali ne 17" modeli, nego 15". Doduše, 17" modela jako malo ima u uporabi. Možda imaju i oni isti problem, samo što ih tako malo ima da se ne čuje o tome.
01.06.2017 | 08:22
arhitektonske projekte.. kuce, zgrade.. itd itd
macbook pro 15"2011 je odlično sve to odrađivao.

kad se skupi lova, uzet cu ili macpro dart vejdera (trash can) ili nekakv i7 iMac....
do tad sve mi super ide sa ovim.

kupit cu 17" macbook pro, 4500kn je meni super cijena za takav laptop... nije nov, al sasvim mi je dobar za to sta mi treba
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, Riba, VanjusOS, vicko, Anonimci (561)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO