31.08.2017 | 07:51
Ne znam baš - upravo gledam koliko moj Mac ima zauzetog RAM-a.
Od upaljene tri aplikacije, među kojima su VLC player, Safari, uTorrent, te sedam njih na stand by-u na status menu-u (No sleep, Whats App, Drop Zone 3, Fantastical, Day One, MailTab Pro for Gmail i Go for Facebook), MBP troši točno 7,7 GB RAM-a.
OK, još su Monity i Chronicle u Notification Center-u. Ali to je sve standby rad.
Pa se stvarno ne bih složio da je 8GB dovoljno. I Drow će, barem po meni, postepeno doći do tolikog broja appova. Koja je od navedenih ne znam kako posebna? Niti jedna.
A što taj komp trenutno radi zapravo?
Ništa, dopušta mi da ovo pišem - drži ove appove u backu i ništa drugo. Čisti malo jači wake up naspram pro usera...
Da imam 8 GB, ne znam jel bi mi dao da Word ili Pages otvorim, kamoli iMovie ili VideoConverter Aimersoft - što nisu profesionalni programi.
Da ne govorimo o tome kako u iOS-u 11 sve 32bitne aplikacije prestaju vrijediti ukoliko ih developeri nisu prebacili na 64bita, a zahtjevniji će biti i HighSierra.
Pa o čemu onda pričamo?
Čovjek kupuje komp u 2017. godini, i trajat će mu barem sedam godina - misliš li da će 8GB biti dovoljno za sve macOS-ove koji će za to vrijeme izaći? Ja ne...
iMac će mu biti 4K.
Što kada će htjeti gledati 4K video na YouTubeu? Ili neki film u toj rezoluciji?
Hoće li morati sve ostalo pogasiti da bi to odgledao?
Osim toga, napisao sam da se slažem sa Žapcem - da si još malo uštedi i uzme oboje.
To je ionako najbolje rješenje.
vicko, nisam ovo napisao da bi ti kontrirao - već zato što sam prepoznao sebe u Drowu. Otprilike smo isti useri. A svi znamo da je Apple izuzetno skup kompjutor i da je pametnije u startu postaviti si određena pitanja da znaš zapravo što hoćeš, i što možeš - naravno.
Osobno sam tu ljude pitao barem na dvije zasebne teme da mi preporuče što kupiti.
I svaki mi je savjet bio dobro došao.
I zadnja stvar, znam da sam već dosadan - ali zar neće imati 1TB Fusion Drive u tom paketu? A Drow si razmišlja hoće li mu SSD biti 128 ili 256 GB? Tako sam ga ja shvatio barem.