01.12.2017 | 20:13
Kloba kaže:
Sada si ušao u Apple svijet. Upravo prolaziš Kafkin Preobražaj, samo unatrag.
Šalim se.
Napravi tako. Nauči se svemu što ti Apple nudi, šta i kako.
Jedan savjet, nađi si epub format knjige "The missing manual: OS X High Sierra" od Davida Pogue-a.
On je izdavao manuale za sve Apple-ove operativne sustave, trebao bi imati i za ovaj najnoviji. Ako nema, uzmi za Sierru. Da poloviš bit. Kada nešto zapne, samo pitaj. Netko će ti uvijek ovdje pomoći.
Hvala za savjet budem ulovio manual
cariblanco kaže:
Normalno je da je računalo fluidno, jer software treba puno manje hardware, suprotno od windowsa. Slično je i s iOS uređajima. Na kojem si trenutno os-x , klik na jabuku-pa about this mac...tamo sve piše. Polako s High Sierra, jer sam čitao da moraš imati disk ssd, jedino ako su ti ugradili ssd disk, onda nemaš beda.
Ovaj Imac funkcionira sasvim ok ( iMac A1311 CPU: Intel Core2Duo 3,06 GHz, Ram: 8 GB DDR3, HDD: 500 GB,Grafika: Nvidia GT 9400M 256MB Displej: 21,5') trenutno sada nema SSD ali sam u planu da ga naknadno ugradim sa još 8 gb rama a tenutačno imam instaliran posljenji OS High Sierra, nema trzanja niti zastoja, podizanje sistema je onako prihvatljivo do 45 sekundi, na "prozorima" se znalo čekati i do 2 minute pa ok je, ne očekujem nikakava čuda, ali kako je već milijardu puta rečeno za "Jabuke.." one jednostavno funkcionišu...