09.12.2017 | 10:55
Imamo iste modele. Uglavnom, tada su im retina ekrani bili tek druga generacija i još ih nisu full savladali. Ja sam svog u okviru garancije (moraš mijenjati cijeli gornji "clamshell", iliti gornji dio školjke lapa, odnosno cijeli gornji dio
) mijenjao dva puta (istina - više sam ja kenjkao nego što je bio zaista kvar - ali iskorištavao sam AppleCare i imao frenda u servisu).
Može biti da ti je rikla samo jedna lampa jedne trake pozadinskog osvjetljenja, kao meni nedavno na Samsung TV-u, može biti i neki kvar na grafičkoj kartici (osnovnoj ili dodatnoj, to se mora utvrditi). No, najjeftinija solucija je da ti je otišla žica koja povezuje matičnu i ekran od raubanja prilikom otvaranja i zatvaranja poklopca. Mada je to malo vjerojatno.
Ako je to, popravak će te izaći par stotina kuna maksimalno. Ako ćeš morati mijenjati cijeli ekran (najvjerojatnije ćeš morati) - par tisuća kuna u ovlaštenom servisu ziher.
Da znaš šta je, nazovi iStyle servis, daj im serijski broj laptopa, i oni će ti saznati cijenu u roku dan, dva - da znaš prije popravka. Pitaj ih da ti saznaju cijenu nove matične ploče (logic board na Macu) i komplet gornjeg dijela laptopa. Da se pripremiš. Kada ti daju povratnu informaciju, odvedi im ga na dijagnostiku, čisto da saznaš šta je stvarno riklo. To ti je sat vremena rada, oko 200 kuna mislim. Ukoliko za kompletan popravak nemaš gotovine, mislim da ga možeš platiti i karticom na rate.
Apple ne rastavljaja ekrane da dođe do traka s pozadinskim osvjetljenjem, već - koliko znam po vlastitom iskustvu - mijenjaju cijeli gornji dio laptopa.
Napiši koliko koji od navedenih rezervnih dijelova točno danas koštaju, možda i meni jednom opet zatreba.
Sretno!