17.12.2017 | 20:57
Ako si punjač s takvim problemom koristio dulje vrijeme, sva je prilika da si sje... i DC-IN board na MacBooku, odnosno konektor na koji se spaja MagSafe. Pogledaj ga dobro - vjerojatno je i on pocrnio, možda i oksidirao, zar ne?
Novi punjač svakako moraš nabaviti. S obzirom da ti je sam punjač OK, opcija ti je i da kupiš na E-bayu samo magsafe 2 kabel pa nađeš servisera koji se hoće zezati s otvaranjem punjača i, još više, kasnije s lijepljenjem, a da to na nešto sliči. No, rekao bih da ne možeš proći puno jeftinije pa... Ja ne mislim da nužno moraš nabaviti isključivo "originalni" (to je onaj koji dođe u ušminkanoj Apple kutiji), štoviše, moje iskustvo kaže da "originalni" crkavaju češće nego neoriginalni, ali *SIGURNO* ne valja kupiti najjeftinije što nađeš jer taj ti stvarno može izazvati dodatne kvarove.
No, tek kad nabaviš novi punjač, vidjet ćeš da li trebaš mijenjati i DC-IN pločicu na Macu. Ako ti se s novim punjačem i dalje bude pregrijavao magsafe konektor (možda ne toliko intenzivno, ali ne bi smio nimalo), nosi laptop na servis prije nego ga dotučeš...