11.01.2018 | 11:50
zabac kaže:
Koja je svrha uopce imati vanjski SSD? Mali kapacitet? Stick nije bolji?
Tebe da upregnu, ne bi ti trebali stavljat klepke.
vjerujem da se samo pravis, al za svaki slucaj ak ti treba objasnjene, evo ga
Meni npr. NAS ne treba, al mi je skroz zamislivo da je nekom drugom korisnije imat NAS nego rjesenje koje ja imam.
Ja svoje podatke koje cu eventualno trebat u naredne 3-4 godine, spremam na 5.25" diskove koji su mi, svaki zasebno u plasticnoj kutiji (ko VHS kazeta) - u ormaru. Dakle tim podacima ne trebam svakodnevni pristup, nekim vjerojatno necu pristupit nikad, ali ih moram imat jer su, ajmo ih nazvat foto rjecnikom, moji negativi.
Kako se kapaciteti diskova kroz godine povecavaju, povecavaju i velicine projekata. Tu i tamo starijim diskovima (najmanji koji imam spremljen je 250gb) radim kopije na veci disk.
Na stolu mi je
ladica koja sluzi za citanje i pisanje tih backup diskova i/ili novih projekata ako stignu na golim diskovima.
Ovo kuciste sa 4x1TB SSD mi je vrlo koristan alat. Na teren sam ga nosio samo 2 puta, za prebacivanje vecih stvari ga ponesem ponekad do ureda, al vecinom je doma na stolu sa tekucim projektom. Kako je krenulo, trebat cu ga nosit cesce sa sobom, dok naprave SSDove s vecim kapacitetom, te onda jos dok ti isti ne pojeftine...
To je ujedno i odgovor da stick (meni) nije bolji (jer ponekad mi ni Samsungovi thunderbolt 3 keksici od 512gb) nisu dovoljni, al preskupi su da bi ih kupovao.... za sad...