10.01.2018 | 18:10
Pozdrav svima!
Nova sam ovdje
tako da isprike ako prikladna tema već negdje postoji (nisam je uspjela naći).
Vlasnica sam MacBook Pro 15 inča, late 2013, inače radi savršeno, tj. sve do sada.
Neposredno prije Božića slučajno sam zalila tipkovnicu s (vrlo malo!) Jana sensation mineralne vode (ne pitajte kako
) Uglavnom, ista je odmah obrisana, ali je vjerojatno malo tekućine ipak dospjelo pod tipke.
Mac i dalje radi, ali se, valjda kako se to malo tekućine osušilo javlja kod tipkanja onako "kliktavi" zvuk...kao da ima šećera ispod, pomalo i trackpad zeza...
Iako je sve radilo nisam htjela riskirati.
Uglavnom, odnijela sam ga u servis (IStyle) koji se do danas nije javljao na telefon niti na mail
...I tako već dva tjedna (a na web-u im piše da rješavaju popravke u 3-4 radna dana?!).
Danas sam konačno dobila ponudu popravka na mail...i pala u nesvjest!
Napisali su da se "tipkovnica ne može počistiti i potrebna je zamjena cijelog top-case-a, što uključuje kućište, tipkovnicu, track pad i bateriju !!! (to sve nakon par kapi tekućine, a potom je Mac najnormalnije radio, dakle odnesen je na "popravak" više radi predostrožnosti).
I još piše da "nije moguće utvrditi oštećenja uzrokovana tekućinom, nije vidljivo oštećenje na unutarnjim komponentama, no mogući su sekundarni kvarovi" ?!
I za to sve traže cca 3800 kuna!
Molim stručnjake za mišljenje i za pomoć! Mislim pokupiti svoj Mac iz IStyle-a sutra, ne pada mi na pamet plaćati njihove lihvarske ponude! Postoji li kakav dobar i pouzdan servis za Mac u Zagrebu koji me neće bespotrebno oderati?
Unaprijed svima puno hvala na pomoći!