01.02.2018 | 19:08
Riba kaže:
IgorD kaže:
Ja sam to uvijek radio preko TimeMachine backupa. Možda je CCC u teoriji bolji i brži, pogotovo ak imaš USB3 portove, ali kad imaš TM backup CCC varijanta traje zapravo dvostuko duže. Jednom skida pa onda vraća na novi disk.
Kako traje dvostruko duže? Ništa ne skidaš i vraćaš, jednom iskopiraš OS na novi disk i to je sve. TM je opcija ako već imaš TM backup i nemaš vanjsko USB kućište. No prim tom moraš instalirati OS pa još napraviti restore što nije sigurno brže od CCC.
Da stvarno, ubaciš disk u komp i to je to.
Pomiješao sam sa nekim drugim stvarima koje sam radio po svojim kompovima...
Glavni razlog zašto nikad nisam radio varijantu s kloniranjem diska je što to uključuje FIZIČKO vađenje diska iz eksternog kučišta i ubacivanje u komp što je za mene van teoretskog razmatranja.
Pržim elektroniku na dodir, a ubacivanje diska u novije MacMinije je nešto što nikako ne želim raditi, a nisam siguran da vanjsko kučište uopće postoji za one diskove koji idu u MBA tak da skoro nikad zapravo nisam ni imao priliku tako nešto raditi. Čak i kad sam ubacivao SSD u stari Mini nije mi bilo do kopanja po unutrašnjosti već su mi to drugi napravili a ja sam eto sve vratio sa backupa.