Mac Pro 3.1 ili iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro 3.1 ili iMac

28.06.2018 | 12:45
Imam neku ponudu pa mi treba preporuka,savjet

Mac Pro 3.1 (Early 2008)
Processor: 2 x 2.8 GHz Quad Core Intel Xeon (Eight Core)
Memory: 4 GB 800 MHz DDR2 FB-DIMM
Graphics: NVIDIA GeForce GT 120 512 MB
Hard Disk 1 : 250 GB SATA
Hard Disk 2: 1 TB SATA (2 x 500 GB RAID)
Optical media: 2 X DVD RW
WIFI, Bluetooth. 2x Firewire, 2x LAN, 5x USB
Operativni sistem: OS X - El Capitan

ili

iMac mid 2011 21.5inc
cpu 2.5 i5
ram 12GB
HDD 500GB
VGA 6750M 512MB

Cjenovno su u tu negdje

Koristeno bi bilo malo surf,amaterski obrada slika,videa,audio.Znaci nista zahtjevno
28.06.2018 | 13:49
Ako su cjenovno tu negjde, isao bi na imac.

razlozi su sto je jos uvijek nativno podrzan. ugradis u njega ssd i on leti, rama imas dosta.

imam taj imac i na njemu bez obradujem hd video.

mac pro je fora, ali ukoliko ne mislis nadogradivat previse (mislim na graficku) i ako je lagan rad na njemu, previse je zezancije oko njega.

Ako ne mozes nadogradnjama ma pro poduplat brzinu malo boljeg maca, za ovu svrhu uzeo bi imac.
28.06.2018 | 14:18
Evo sad sam se cuo sa likom za pro i cijena je bas povoljna tj dosta je jeftiniji od iMac pa ni sam ne znam sta da radim.
28.06.2018 | 16:31
Mac Pro, čak i tako star, je ljuta mašina. Više je stvar koliko mjesta imaš za njega. Jbn kućište ima 25 kg. Ne diže buku i ne puše kao PC kanta, ali zauzima mjesto i još pita monitor na stolu. Imac... meni osobno... kad pogledaš presjek problema na koje su se ljudi tu na forumu žalili, prevladavajući dio njih je bio s iMacovima. Nakon njih, ona 2-3 problematična modela MBP na kojima krepava grafički čip i to sačinjava 98% svih problema hardverske naravi s koijma je itko ikad došao na Jabučnjak.
Meni je jedini iMac kojeg priznajem - iMac G4, aka Sunflower, odnosno Lampa kod nas. Taj mi je toliko dobar da bi ga u krevet nosio. Ovi svi od iMac G5 naovamo - 0 bodova. Štuko i pitura, što bi rekli Istrijani...
28.06.2018 | 16:34
iMac 2011 je sa ekranom ( za MacPro treba dodati solidan ekran da bi ih se gledalo alpari ) koji je super za obradu fotografija i taj model podržava najnoviji MacOS
MacPro iz 2008 ne podržava najnoviji MacOS
Imam iMac 2011 ali 27" i super mi dođe čak i za neke prezentacije na terenu jer ga ištekam iz utičnice, uhvatim pod ruku i idem... Nema kablova, odvojenog kućišta... sve čisto i uredno
28.06.2018 | 17:03
Ja bih Mac Pro, može na njega i High Sierra samo plist treba modificirati i promijeniti Airport karticu ako ti je bitna. Ubaciš u njega neku jeftinu PC grafičku malo jaču, uzmeš još nešto RAM-a i peri-deri, a diskovi jeftinjava, guta sve živo.
28.06.2018 | 17:06
Airport mi je bitan,mozes li mi napisati koju bi trebao traziti,da vidim cijene. Svakako mi treba preporuka za Graficku.Monitor vec imam i periferiju,
28.06.2018 | 23:16
Ako ćeš ostati na El Capitanu (koji je BTW još uvijek sasvim solidan i sve na njemu radi) onda ti je ugrađeni Airport ok. Ako ideš na High Sierru, onda izguglaj koje su serije Airport kartica koje su išle u 3,1 podržane. Naime, njih 90% nije, ali 10% - jest! Možda imaš sreće! Ako nemaš, onda jednostavno kupiš na eBayu moderniju karticu koja je podržana i koja ima i sve one nove funkcionalnosti koje stare nemaju.

Za grafičku ovisi koliko se misliš isprsiti. Top izbor u smislu cijena/performanse je sada RX 580, makar i osnovni model, ali to je mrcina, vjerojatno ti je overkill za taj stroj, to je više za 5,1. Bilo bi idealno da negdje ubodeš od kakvog gejmera polovni Radeon HD 7970, on radi out-of-the-box i nije skup. Mislim da je on zapravo isto što i R9 280X, pa ga možda lakše nađeš pod tom oznakom. To je kartica koja podržava i Metal, tako da bi trebao biti cool i s Mojave kada se pojavi.
29.06.2018 | 18:42
Ja bi isto išao ma MacPro (kupio za 700kn MacPro1.1) jer puno duže drže iako im je brzina sve manja u odnosu na nova računala.
O mogućnosti nadogradnje ne treba niti govoriti..
iMac je više kao potrošna roba i nakon 6-7-8 godina traži promjenu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, Anonimci (512)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO