15.09.2018 | 21:23
iMo kaže:
smayoo kaže:
zabac kaže:
Ne moraš nužno imati dva USB-a jer jedan USB (koji je i označen) možeš u USB napajanje ugurati, a drugi (za prijenos) u komp.
JA bi bio oprezan s tim. USB napajači su uvijek neuzemljeni switchani ispravljači. Može postojati i značajna razlika potencijala između minusa napajanja na USB portu kompjutera i minusa napajanja na USB portu napajača. Dakle, moguće je na taj način spaliti, bilo USB port na kompu, bilo USB napajač.
... Znaci da bih trebao naci przilicu s vanjskim adapterom za napajanje? A bas sam se razveselio periferiji bez toga!... Vec dugo koristim nekoliko vanjskih diskova raznih proizvodjaca, koji ne koriste vanjsko napajanje, i nisu mi ostetili USB ulaze. Zar ovo s przilicom nije slicna tehnologija?...
Čitaj pažljivo i cjelovito.
Pitao si zašto pržilica treba 2 USB porta.
Dobio si objašnjenje da treba više struje nego što jedan port može dati.
Žabac ti je nadodao da umjesto jednog USB porta na kompu (ako ga nemaš ili ti treba za nešto drugo) možeš koristiti USB napajač (punjač) npr. od iPada ili čega bilo.
Ja sam na to napisao da mislim da nije pametno jer minus od napajanja odavde i odande nisu nužno na istom potencijalu.
Dakle, ako imaš komp s 2 slobodna USB porta, onda možeš to sve zanemariti.