Preporuka za vanjsku DVD pržilicu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za vanjsku DVD pržilicu

• iMo
  • Korisnik
  • 19
14.09.2018 | 12:16
... Ima li netko preporuku za vanjsku DVD pržilicu?
14.09.2018 | 12:18
Uzmi Apple nisu skupe a rade sigurno
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.09.2018 | 13:58
saint kaže:

... Skupe su, skupe : )

Bacio sam oko na donju pržilicu ali me zbunila napomena: "Računalo ili prijenosno računalo s dva radna USB priključka." ... Zašto bi joj trebala 2 USB ulaza?...

Transcend DRW 8X Slim Portable TS8XDVDS-K
www.svijet-medija.hr/art/dvd-snimac-tran...s8xdvds-k-crni/43799
14.09.2018 | 14:28
Mislim da je jedan za napajanje a drugi za prenos podataka
14.09.2018 | 14:50
Oba su za napajanje, a jedan za prijenos podataka
Pržilica povuče više struje nego što jedan USB port po standardu daje (500 mA) pa ti trebaju dva porta.
14.09.2018 | 14:52
iMo kaže:
saint kaže:

Za što ti uopće 2018. godine treba pržilica? Eto tako, da ti se nađe, ili nešto konkretno, za posao bitno moraš njom obavljati?

Ako je ovo drugo, onda ne kupuj jeftinu, jer ćeš kupovati dvaput.
14.09.2018 | 15:58
Ne moraš nužno imati dva USB-a jer jedan USB (koji je i označen) možeš u USB napajanje ugurati, a drugi (za prijenos) u komp.
Ja sam kupio u Austriji Samsung (www.cnet.com/products/samsung-se-208ab-d...xternal-se208abtsls/)
Radi s jednim USB priključkom. Jedina mana je ako staviš CD/DVD koji nije balansiran jer zbog male mese pogona sve vibrira.
To su obično CD/DVD koji dolaze uz časopise jer kod filmova to nisam primjetio.
14.09.2018 | 15:59
@smayoo, pogom treba za instalacijeu Diabla II ili Starcrafta na komp.
14.09.2018 | 17:40
Isprobao do sad i sve rade, Sony,Samsung, LG, Asus, jer u maca upikneš i uglavnom je odmah spremno za upotrebu.
14.09.2018 | 18:21
zabac kaže:
@smayoo, pogom treba za instalacijeu Diabla II ili Starcrafta na komp.

14.09.2018 | 18:23
zabac kaže:
Ne moraš nužno imati dva USB-a jer jedan USB (koji je i označen) možeš u USB napajanje ugurati, a drugi (za prijenos) u komp.

JA bi bio oprezan s tim. USB napajači su uvijek neuzemljeni switchani ispravljači. Može postojati i značajna razlika potencijala između minusa napajanja na USB portu kompjutera i minusa napajanja na USB portu napajača. Dakle, moguće je na taj način spaliti, bilo USB port na kompu, bilo USB napajač.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.09.2018 | 19:11
smayoo kaže:
iMo kaže:
saint kaže:

Za što ti uopće 2018. godine treba pržilica? Eto tako, da ti se nađe, ili nešto konkretno, za posao bitno moraš njom obavljati? Ako je ovo drugo, onda ne kupuj jeftinu, jer ćeš kupovati dvaput.

... Trebam ga za posao, povremeno ali kada zatreba mora to napraviti bez greske. Apple je pouzdan ali uvijek ima skoro jednako dobrih a ipak nesto jeftinijih proizvoda. Zato pitam za provjerenu alternativu.
14.09.2018 | 19:30
Kako su ljudi već napisali, doslovno svaka će raditi. Ne postoji "Apple" pržilica, sve je to danas isto govno jer je tehnolgija na zalasku i krepava nakon godinu dana redovne eksploatacije, no kako ćeš je koristiti povremeno trajat će ti dugo.

Zanimljivo je da sma ja jednu posudio s posla - da instaliram Starcraft. ))
14.09.2018 | 20:52
Nemoj samo uzimati slot-loading, uvijek su ladičari pouzdaniji i robusniji.
14.09.2018 | 21:03
Riba kaže:
Kako su ljudi već napisali, doslovno svaka će raditi. Ne postoji "Apple" pržilica, sve je to danas isto govno jer je tehnolgija na zalasku i krepava nakon godinu dana redovne eksploatacije, no kako ćeš je koristiti povremeno trajat će ti dugo.

Koja je to tehnologija na zalasku?
Audio CD jos dugo ne bude "zasao". On treba pogon. Razvijati ce se jos desetlkecima kao sto su i gramofoni dozivjeli svoju renesansu.
14.09.2018 | 21:13
Riba kaže:

Ček, nisi kupio Starcraft I Remastered? Predobar je, vrijedi svakog centa!
14.09.2018 | 21:44
zabac kaže:
Koja je to tehnologija na zalasku?
Audio CD jos dugo ne bude "zasao". On treba pogon. Razvijati ce se jos desetlkecima kao sto su i gramofoni dozivjeli svoju renesansu.

Recimo da tako i bude, ne mogu dokučiti kakve veze ima renesansa Audio CDova sa eksternim DVD pržilicama i njihovom tehnologijom.

A tu ekipu koja se dans pali na gamofone zamišljam kao Patricke Batemane koji stave svoj limited edition vinil na gramofon, izvuku vizitku iz svoje kutije za vizitke od platine sa finom gravurom, i onda izbodu žrtvu mesarskim nožem.
14.09.2018 | 22:39
Dok god se budu pogoni razvijali benefit bude imalo i ovo govance za komp.

Slisanje loce je ritual.
Ako nemas nikakav ritual, onda badava pricam.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.09.2018 | 23:42
smayoo kaže:
zabac kaže:

JA bi bio oprezan s tim. USB napajači su uvijek neuzemljeni switchani ispravljači. Može postojati i značajna razlika potencijala između minusa napajanja na USB portu kompjutera i minusa napajanja na USB portu napajača. Dakle, moguće je na taj način spaliti, bilo USB port na kompu, bilo USB napajač.

... Znaci da bih trebao naci przilicu s vanjskim adapterom za napajanje? A bas sam se razveselio periferiji bez toga!... Vec dugo koristim nekoliko vanjskih diskova raznih proizvodjaca, koji ne koriste vanjsko napajanje, i nisu mi ostetili USB ulaze. Zar ovo s przilicom nije slicna tehnologija?...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.09.2018 | 23:48
dpasaric kaže:

... I opet sam se prevario : ( Mislio sam da ce uredjaj biti tanasan i lagan ali u redu - dobro je sto ga ne trebam stalno nositi sa sobom : )

Ima li neki tehnicki izraz za te modele koji nisu slot-loading, da ih lakse selektiram kod potrage?...
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.09.2018 | 05:48
ja sam imao ovo 2 godine i proslijedio dalje jer mi nije trebala....
radila je na normalan jedan usb kabel, u jedan usb utor...

www.amazon.com/LG-Electronics-Portable-E...ativeASIN=B00ODDE33U
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
15.09.2018 | 06:36
dpasaric kaže:

... Ok. Dakle ne slot-loading, nego “tray”, kako je naznaceno kod ove dolje:

Media Load Type - Tray

Dell USB Slim DVD +/- RW Drive - DW316
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
15.09.2018 | 06:38
Dijete kaže:
ja sam imao ovo 2 godine i proslijedio dalje jer mi nije trebala....
radila je na normalan jedan usb kabel, u jedan usb utor...

www.amazon.com/LG-Electronics-Portable-E...ativeASIN=B00ODDE33U

... Hvala na konkretnoj preporuci.
15.09.2018 | 10:15
Ja sam svoju kupio u Medianarktu i kostala je 25€.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
15.09.2018 | 10:24
... Hvala na info.
15.09.2018 | 21:23
iMo kaže:
smayoo kaže:
zabac kaže:

... Znaci da bih trebao naci przilicu s vanjskim adapterom za napajanje? A bas sam se razveselio periferiji bez toga!... Vec dugo koristim nekoliko vanjskih diskova raznih proizvodjaca, koji ne koriste vanjsko napajanje, i nisu mi ostetili USB ulaze. Zar ovo s przilicom nije slicna tehnologija?...

Čitaj pažljivo i cjelovito.

Pitao si zašto pržilica treba 2 USB porta.
Dobio si objašnjenje da treba više struje nego što jedan port može dati.
Žabac ti je nadodao da umjesto jednog USB porta na kompu (ako ga nemaš ili ti treba za nešto drugo) možeš koristiti USB napajač (punjač) npr. od iPada ili čega bilo.
Ja sam na to napisao da mislim da nije pametno jer minus od napajanja odavde i odande nisu nužno na istom potencijalu.

Dakle, ako imaš komp s 2 slobodna USB porta, onda možeš to sve zanemariti.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
15.09.2018 | 23:33
smayoo kaže:
iMo kaže:
smayoo kaže:
zabac kaže:

Čitaj pažljivo i cjelovito.

Pitao si zašto pržilica treba 2 USB porta.
Dobio si objašnjenje da treba više struje nego što jedan port može dati.
Žabac ti je nadodao da umjesto jednog USB porta na kompu (ako ga nemaš ili ti treba za nešto drugo) možeš koristiti USB napajač (punjač) npr. od iPada ili čega bilo.
Ja sam na to napisao da mislim da nije pametno jer minus od napajanja odavde i odande nisu nužno na istom potencijalu.

Dakle, ako imaš komp s 2 slobodna USB porta, onda možeš to sve zanemariti.

... Da, nisam to tako razumio. Hvala na dodatnom objasnjenju. Imam dva USB porta, samo što su na dvije suprotne strane laptopa pa bi kablovi trebali biti malo dulji...

Usputno pitanje: što je s thunderboltom? Postoje li pržilice koje njega koriste i ne trebaju dodatni USB za napajanje?...
16.09.2018 | 02:00
Kupi przilicu s jednim USB-om.
Thunderbolt przilice ako i postoje, skupe su.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.09.2018 | 09:51
zabac kaže:
Kupi przilicu s jednim USB-om.
Thunderbolt przilice ako i postoje, skupe su.

... Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (638)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO