29.10.2018 | 21:39
@ Bertone - Lijep minimalistički desktop, uredan i čist, za sve pohvale. Nekada sam jako pazio na sav nered na desktopu, redovito čistio smeće te download mapu, no posljednjih su se godina stvari kod mene bitno promijenile. Nekako sam se zamorio od svega toga.
Pazim samo na ono što ide na vanjski HDD, to mora biti 100% uredno i kategorizirano, počevši od samih naziva datoteka, neovisno o čemu se radi. S druge strane, tvrdi disk računala mi je natrpan svim i svačim, trash i download folderi su puni, desktop natrpan do nerasprepoznatljivosti, onime što treba i onime što ne treba. U tom se kreativnom neredu snalazim isključivo ja, i nitko drugi. U Safariju znam imati otvoreno i po 30 tabova odjednom i tako ga znam držati otvorenim dugo vremena, imam i jako puno linkova u Oznakama, onda kad mi dođe volja to malo posložim i dovedem u red.
Unatoč svemu na Macu nisam nikada primijetio usporavanje u radu, a nered čistim uglavnom jednom godišnje, obično na dane prije Božića.
Što se tiče fotografija sa iPhone-a, one mi se spremaju na iCloud, pa kad se on napuni skoro do kraja idem to sređivati, a to je dva do tri puta godišnje. Nekako mi je žao baciti bilo koju sliku, pa za "bedastoće" imam posebno izrađenu mapu.
Ovih dana, ako uhvatim vremena, planiram na Lenovo PC staviti Linux Mint, "plastiša" ima 4GB RAM-a i 500GB HDD, te Celeron na 2,4GHz. Idealno za Linux!