27.10.2018 | 05:51
dpasaric kaže:
Očekujem četiri stvari:
1) Nova iMac serija sa šest-jezgrenim procesorima, novom AMD generacijom grafike, većim SSD/Fusion kombinacijama.
2) Konačno obnovljen Mac mini, moguće i u Xeon verziji za servere.
3) Novi ulazni prijenosnik koji bi mogao zamijeniti i MacBook i MacBook Air.
4) Novi iPadi na razini novih iPhone modela.
Ako budu i samo dvije stvari od nabrojanih, event će biti odličan!
Ja bih se nadovezao na ovo, jer pokriva kompletan spektar Apple proizvoda osim mobilnih telefona (no za njih smo već imali ovogodišnji event, pa sigurno neće biti ništa o njima).
Po meni, Apple ako želi biti sa svojim Mac OS-om nekakav bitniji faktor na današnjem tržištu mora se okrenuti popularizaciji svojih računala među onima koji pucaju na iphone XR, odnosno nekadašnjim korisnicima 5c telefona. To znači - ulazni jeftini(ji) modeli stolnog računala, prijenosnika i tableta.
Zašto mislim da im to treba sad? Ne zato da bi zaradili hrpu novaca nego da bi dugoročno imali široku bazu korisnika kompletnog sustava. Netko tko je danas vlasnik iPhonea a nema Appleovo računalo moći će to postati i tako dugoročno ostati vjeran Appleu, s vremenom ulažući u bolje i jače strojeve kako mu potrebe budu rasle ili kad savlada ono što trenutno ima.
Ono što meni "treba" u neko skorije vrijeme je:
- nasljednik ipada mini (ako to ubiju, onda mi ne preostaje drugo nego 9.7 ipad 6 ili rabljeni pro model istih dimenzija), poželjno s podrškom za pencil
- novi jeftiniji 13.3 prijenosnik (8/256/AMD polaris embedded grafika kao ulazni model)?
Ono što bih volio vidjeti a ne treba mi:
- refreshan Mini za kućne korisnike - jer to korisnici zaslužuju, a i dalje to može biti najjeftinija ulaznica u Apple ekosustav
- Mini server - XEON imaju, OS X server postoji, šanse da slože neku mrežu koja bi spojila sve korisnikove uređaje jednostavno i dodala nove mogućnosti su tu - zamišljam ga kao "Time Capsule+" za one zahtjevnije.
- iMac sa CPU/GPU ažuriranim - iako meni ne treba mislim da je važan element u Apple priči.
Od software priče - možda se ostvari Photoshop na novim iPadima i integrira u nekakav "continuity like" workflow s iMacom?