01.11.2018 | 21:20
Daddo kaže:
Ne znam da li je promijenjeno... zato moja rečenica i glasi "...ono što bi moglo biti problem...". Ono što znam i vidim na slici koju si linkao je da nema nijednog ventilatora u kućištu, a kasnije imaš "cool story" sliku na kojoj mi izgleda kao da isti smeta vađenju RAM-a. Obzirom da taj ventilator treba struju da bi radio, nekakav kabel mora biti.
Ako odeš na apple.com pa uklikaš na novi Mini, i onda skrolaš prema dolje pa na prikazu unutrašnjosti vidiš da se mijenja "highlight" kako skrolaš (dakle neki elementi se pojavljuju i nestaju, da bi se bolje pokazalo ono što žele istaknuti). Uglavnom ovo je neki screenshot gdje sam pokušao uhvatiti prijelaz s ventilatora na RAM.
Naravno da nije jasno iz te slike (znat ćemo za koji dan, kad ga raščerupaju na ifixitu), ali meni djeluje da se RAM može zamijeniti bez da se išta mora demontirati i vaditi. Nije tako lako kao na modelima 2010 i 2012, izgleda malo pimplavo, ali rekao bih kako ipak jesu to tako zamislili.
Minija imam jednog na stolu (doduše model 2014 koji nema "bajonet" i SO-DIMM RAM nego je isti zalemljen na ploču, pa tvoja tvrdnja kako "svi su Miniji..." ne stoji) i jedno 6-7 2010 i 2012 modela sam ugrađivao RAM.
Ne razumijem što ne stoji? Ako kažeš da si ugrađivao RAM u jedno 6-7 modela 2010 i 2012, onda znaš o čemu pričam. U tim modelima RAM kekse može zamijeniti bilo tko.
Da, bilo bi odlično da je lako doseći i zamijeniti RAM na novom miniju (kao što je to bilo na 2010 i 2012 modelima) ali nekako sumnjam da će se vratiti tome.
Očito se nisu vratili tome (na tim je modelima tako smješten RAM bio vjerojatno fiksna točka u projektnom zadatku) jer nisu mogli pomiriti sve zahtjeve, ali, velim, iz te slike, moj je zaključak da je RAM ipak "user replaceable".