19.01.2019 | 19:05
Na jednom drugom forumu, su me tražili da odradim određene testove, pa taj post prenosim ovdje. Možda nekog interesira.
Ovak, nažalost izgleda da aida 64 ne postoji za macOS, koliko sam vidio postoji samo za iOS. cinebench sam pokrenuo i rezultati gpu normalno slabi, ali su za cpu jako dobri. Za vrijeme testa temperatura nije išla preko 70 C.
GPU
image hosting free
CPU
Zatim sam pokrenuo unigine heaven i tu se je slika poprilično vukla. Imam prosjek 7.3 fps, a fps su išli od 4.3 do 13.5 maximum. Ako je vjerovati onom što piše u desnom gornjem kutu tog programa, temeratura nije prelazila 53 C. Moram napomenuti da nisam čuo kuler u ova dva testa.
Onda sam pokrenuo neki program za testiranje Novabench i taj test nije dugo trajao...cca dvije minute i tad sam vidio temperaturu u iStat 100 C i prvi put sam čuo kuler od minija. Nije bučao, ali se je ipak čuo. Kad je test bio gotov temperatura mi je pala na recimo 60 C za par sekundi, tako da neznam niti sam koliko mogu vjerovati temperaturama u programu iStat.
Nakon ta tri odrađena testa, mini je bio lagano topao, a kuler sam čuo samo jednom prilikom zadnjeg testa i na jedno desetak sekundi. Rezultati nisu nešto impresivni, ali što se tiče hlađenja nisam nikad ni sumnjao u minija.