20.12.2018 | 19:12
Imam nekoliko
Seagate Backup Plus 4GB USB3 diskova i recimo da rade ok.
Jedan je zezao - disk was not ejected properly - usred rada iako ga nisam uopće dirao ili pomicao. Sam bi se ponekad odspojio i nazad pojavio na desktopu. Ako bih u tom trenu nešto kopirao morao bih sve ispočetka.
Palo mi je na pamet da je možda kabel i kad sam koristio kabel od drugog Seagate diska sve je radilo ok, nikakvih problema na osnovu čega sam zaključio da je kabel uz taj disk došao neispravan.
Tu sam poželio nabaviti zamjenski kabel da ne moram stalno skidati sa drugog diska, ali to nije išlo iz nekog razloga. Taj novo kupljeni uopće ne želi raditi, tj. disk odmah javi da je nepropisno ejected. Ponaša se ko light show, pojavi se na desktopu, nestane, da poruku da je nepropisno ejected, nakon gumba OK se ponovo pojavi, nestane, da poruku, pa se opet pojavi,... i tako dok god ne odustanem i isčupam disk iz kompa.
(
Primjer jednog takvog kabla)
Skinuo sam kabel sa jednog Silicon Power USB3 vanjskog diska, ista stvar, ne radi. Kabel ko kabel? Ima li tko ideju zašto samo Seagate kablovi rade s tim diskom i gdje da takvog nađem?