Apple Magic mouse 2 boot problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Magic mouse 2 boot problem

26.12.2018 | 17:21
Ima li netko sličnog iskustva sa instalacijom MacOS Mojave, naime prilikom podizanja instalacije sa USB-a ne želi mi prepoznati Magic mouse 2. Uspio sam pomoću tipkovnice obrisati particiju, no pomoću tipkovnice nisam uspio odabrati instalacijski disk i potvrditi za dalje. Tipkovnica je Magic keyboard.

Znači prilikom podizanja instalacije, Mac mini 2014 i5 ne prepoznaje Apple Magic mouse. Trebam napomenuti da u kući nemam žične ni bežične USB tipkovnice ni miša da to odradim pomoću njih, a bespredmetno mi je sad to kupovati.

Unaprijed hvala na pomoći.
26.12.2018 | 17:32
A jbg... to smo u onoj drugoj temi nedavno raspravljali. Uobičajeni problem. I nije mi jasno zašto uvijek ima onih koji tvrde da se to ne događa.
Skrati agoniju. Posudi ili kupi usb miš za 30 kn i čivaj ga u ladici za takve situacije
26.12.2018 | 21:23
Hvala smayoo na maestralno brzoj responzivnosti, znači sutra moram kod kineza po mišonju za 25 kn!
27.12.2018 | 07:53
Ja bih na tvom mjestu kupio odmah i USB tipkovnicu za 30 kn. Saint kaže da Magic Keyboard sigurno radi kod boota, a ja pak znam da sam osobno nosio svoju tipkovnicu kod kolege koji je imao sličan problem, kad mu magic tipkovnica priključena lightning kabelom - nije radila. Tako da - ako mene pitaš - to što ti je sada Magic tipkovnica radila nije jamstvo da će ti raditi idući put kad ti bude trebala. Ja ne znam o čemu to ovisi zašto nekad radi, a nekad ne, a mislim da niti itko drugi ne zna.
27.12.2018 | 08:19
Treba je s kablom spojiti i onda radi kao zicana. Za misa ne znam jer je konektor s donje strane.
27.12.2018 | 08:47
Ona koju sam ja vidio ne radi kao žičana, nego uvijek radi kao bluetooth tipkovnica, a to što je spojiš kabelom ne služi ničemu osim punjenju baterija.
27.12.2018 | 12:20
Kupio sam jutros u KTC-u uz špeceraj po koji me žena poslala i miša, neki Havic, cijena 26 kn. Evo instalacija je krenula, no zaista je frustrirajuće da sistem prilokom instalacije ne prepoznaje original Apple miš.

Reinstalirao sam sistem jer me gnjavio neki plugin koji se naselio u Safari te je povremeno mijenjao početnu stranicu, nekoliko sam ga puta izbrisao, no on se uvijek ponovno naseljavao. Da nije to zbog Adobe flash-a koji sam naknadno instalirao?
27.12.2018 | 14:00
Vjerojatno si instalirao nekakav Mackeeper ili nekakvo slično smeće, ili nekakav adon za nekakvo ubrzanje, neznam čega. Nikakve takve đinđe se ne instaliraju na mac, jer su to samo ili virusi ili nekakvi trojani. Sistem ti najbrže radi bez takvih stvari...nedaj Bože da instaliraš nekakav anti-virusni program, jer posle toga imaš samo probleme.

Znači pamet u glavu, koristi samo osnove macOS i sistem ti će dugo i pouzdano raditi.
27.12.2018 | 17:31
Ne ostavljaj korisnički account koji ima admin ovlasti - bez passworda, niti dozvoli da na takvom accountu sistem pamti j sam unosi password.
27.12.2018 | 20:15
@smayoo - Imam kreiran samo jedan korisnički account, moj account, s obzirom da računalo koristim samo ja. Prilikom instalacije aplikacija na primjer, me obavezno pita za lozinku računala, tj. accounta. Da li si mislio na tu vrstu zaštite?

Kako si naveo, trebalo bi zabraniti da na tom accountu sistem pamti password, tj. da ga ne unosi samovoljno. Na koji način se to radi, da budem precizniji, da li mi je to uključeno po zadanim postavkama. Primjetio sam da mi Safari uredno pamti lozinke za web stranice koje ih koriste. Vjerojatno su te lozinke povezane s iCloud računom, druge logike ne vidim.

Hvala na pomoći.
27.12.2018 | 20:24
Pita li te za password kad napraviš reboot ili imaš automatski log-in. Ako je automatski, to isključi (jabučica, system preferences, users accounts ili kako se već zove i tamo je to jedna od kvačica). Nakon što si isključio opciju, napravi reboot (budi siguran da znaš taj svoj password), uvjeri se da te sada pita koji ti je password, napravi log in i onda taj password promijeni. Ne koristi isti password kao za razne web serivise, pogotovo ne za razne glupe i polubeskorisne web servise. Isti savjet ti vrijedi i za password od email adrese koja ti je bitna.
Ako se možeš na to natjerati, ne koristi Safari uopće. Niti Chrome (božesačuvaj! Bolje safari, nego chrome). Ja koristim Firefox otkad je Opera prešla na webkit
27.12.2018 | 20:35
Pita me za password prilikom restarta i prilikom buđenja, provjerio sam u postavkama, "Automatska prijava" je isključena. Znači to je to, inače imam sve passworde različite, a web-servise izbjegavam. Probati ću Mozilla Firefox, no Safari mi je nekako prirasao srcu.

Hvala još jednom!
27.12.2018 | 22:05
Da ne ulazim u polemiku oko toga koliko je Safari dobar ili loš, činjenica je da svi koji malwareom ciljaju na Mac korisnike, istražuju i koriste sigurnosne propuste u Safariju. A sam Safari je Apple, nažalost, napravio tako da ima neka vrata koja 3rd party browseri - nemaju. Umjesto da od toga ima neke konkretne koristi - ispada kudikamo više štete jer su to napravili traljavo i time omogućili zlonamjernim programerima da lakše prodru u korisnikov Mac.
Kako god bilo, puno, puno je manje web malwarea koji cilja na Mac korisnike preko Firefoxa .
29.12.2018 | 21:08
Da se nadovežem na @smayoo post oko sigurnosti, a da ne otvaram novi post za FileValut. Znači zanima me kako ta enkripcija radi. Znam samo neke osnove koje sam pročitao i da ako imate uključen FileValut, mora vam biti isključeno automatsko logiranje u sistem. Znači FileValut kriptira disk i štiti ga od koga ?
Sigurno ne od mene samog kad već imam pristup svim tim podacima na njemu. Znači li to da, ako vam netko provali u računalo i ukrade neki dokument, da ga neće moći pročitati, jer je kriptiran ? Uglavnom me zanima čemu sve služi taj alat za kriptiranje.
29.12.2018 | 22:36
FIleVault je qr*ina od "zaštite". Ne služi ničem, osim da, ako zaboraviš vlastiti password više nikad ne možeš do podataka.
Koristi neprobojnu (teško probojnu) asimetričnu enkripciju baziranu na ključu kojeg sam generira, a koji se deblokira korisničkim passwordom (statičkim, jel...). Do tog passworda ti bilo tko zlonamjeran može doći na desetke načina (od društvenog inženjeringa do keyloggera) relativno lako, pa onda i do svih "zaštićenih" podataka. A ako ti se dogodi da ga sam zaboraviš, naje... si.
30.12.2018 | 10:56
Appleova je velika glupost što je u jednom trenu kod nekih instalacija bio nudio FileVault kao opciju i još stavio to kao default. Mnogi korisnici, čak i seniori, su "nasjeli" i to uključili. Imao sam situacija gdje su mi korisnici onda dofurali takav stroj na spašavanje. Koliko vidim, Apple je kasnije to, na sreću, maknuo kao odabir na početku.

Uglavnom, FileVault treba izbjeći po svaku cijenu, ne samo da troši procesorsko vrijeme na enkripciju (novi Macovi će imati čip koji će to raditi hardverski) nego je takav disk nepristupačan bilo kakvom Disk Utility softveru. Znači i najmanja greška na disku može dovesti do gubitka svega.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (687)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO