01.02.2019 | 17:18
Pozdrav kolege,
siguran sam da ćete mi moći pomoći..
Naime, na mom Macbooku pro 15", model mid 2012, bila je original baterija, lošeg kapaciteta, pa mi se događalo da je kada "napunjenost" padne ispod 50-tak %, Macbook se samo ugasi.. Čim spojim punjač, on se opet upali, i nastavi puniti bateriju kao da je već "puna" cca 50-tak %....
I tako, odlučim se za kupovinu nove baterije na eBayu, nađem "genuine", "original" i platim cca 55$. Kad je stigla, obavim zamjenu sam, prema uputama na Youtubu.. (najteže se odljepiti staru bateriju, ali sa tankim užetom je išlo lako..).
I nakon zamjene baterije - nova baterija pokazuje "zdravost" od 100%, 0 ciklusa punjenja.. Odradim 1-2 punjenja i pražnjenja, te primjetim iste simptome... Čim "napunjenost" padne ispod 50%, Macbook je ugasi na cca 30-tak %. Kako "napunjenost" pada - pada i "zdravost".
Požalim se na eBayu na ispravnost baterije - dobijem pare nazad. Nađem drugi sličan oglas - kupim drugu "genuine" bateriju. Stigne ta druga baterija, isto ju zamijenim.
I opet mi se sve isto događa!!
Počeo sam sumnjati da je problem u Macbooku, a ne u ove 2 nove baterije? Čini mi se kao da Macbook ne očitava pravo stanje "napunjenosti" baterije? Baterija nakon što je puna - traje satima (nisam mjerio točno), ali kao da postotak "napunjenosti" nije dobar? Možda je zapravo na 1-2 %, a meni pokazuje recimo 30%, pa se ugasi jer je zapravo prazna..
Koristio sam Coconutbattery, najnoviju verziju, dok je na Macbooku OS Mojave.
Ima li tko sličnih iskustava - šta mi predlažete?
Da li je tko mjenjao baterije na takvom modelu Macoboka? Možda nešto griješim u postupku?
Hvala unaprijed svima koji se odluče pomoći!