Vrijeme za kupovinu novog skenera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vrijeme za kupovinu novog skenera

05.02.2019 | 20:49
Volio bih da mi neko da dobar savjet za kupovinu novog skenera. Dvoumim se između Epsona i HP. Ono što ću skenirati uglavnom se odnosi na stvari u pripremi za štampu. Šta kupiti, od koje firme?
06.02.2019 | 01:27
Ja imam Samsung 3u1 M2070FW, i svidja mi se kako je software rješenje, dosta je user-friendly.. tako da pretpostavljam da sa Samsungom ne bi fulao.
06.02.2019 | 08:46
Canon s LED lampim. Ako moze i filmove skenirati, to bolje.
07.02.2019 | 12:04
Microtek ScanMaker i800plus.
Uz njega uzmi SilverFast® Ai Studio sofver za skeniranje.

Imam ga u firmi i sve dere. Pozitive, negative, refleksne i transparentne predloške…
07.02.2019 | 16:29
Samo što Microtek košta dosta novaca.
07.02.2019 | 17:50
zabac kaže:
Samo što Microtek košta dosta novaca.

Kosta i Mac pa opet vecina u grafickoj struci radi na njemu. Medu koje spadam i ja.
07.02.2019 | 19:31
Da li mu treba? Dati za skener slično kao i za Mac baš i nije isto.
Mislim da radi u školi (ili sam krivo zapamtio).
07.02.2019 | 20:21
Književnik sam, u InDesignu priprema svoje knjige i knjige svojih prijatelja za štampu, pa mi treba solidan skener. Volio bih čak kada bih našao skener koji može skenirati i A3 format. Da, imam iMac 27". Nisam otkrio koliko košta ovaj skener Microtek ScanMaker i800plus., ali ću po povratku u Hrvatsku (sada sam na putovanju) razmisliti i o njemu. Cijena nije toliko upitna.

Razmišljao sam o Epsonu, jer sada ima jedan takav koji je dosta zastario.
07.02.2019 | 20:45
Ovaj mi se čini kao dobar izbor. Ima li i za A3 format i koliko košta?

hiro kaže:
Microtek ScanMaker i800plus.
Uz njega uzmi SilverFast® Ai Studio sofver za skeniranje.

Imam ga u firmi i sve dere. Pozitive, negative, refleksne i transparentne predloške…
08.02.2019 | 10:06
Laki kaže:

Kupio sam ga u m-computersu prije godinu i pol za 3.845,15 kn + PDV.
Vidim da ga više nemaju u ponudi kao niti HSM informatika koja bi trebala biti zastupnik Microteka za HR.
Tako stoji na Microtekovoj stranici. Nazovi HSM pa provjeri.

Gledao sam i A3 model ali pošto imam stari CREO A3 skener koji uz više ili manje problema još uvijek skenira odustao sam od kupnje većeg skenera.
08.02.2019 | 11:31
Finder ima u ponudi
08.02.2019 | 15:27
Da li milite da će me ovaj skener, bilo A4 ili A3 u svemu zadovoljiti, ili ima još neki koji bi bio dobar? Navikao sam na EPSON. Ima dosta tih marki, ali ne znam ko je najbolji na tom polju.

hiro kaže:
Laki kaže:

Kupio sam ga u m-computersu prije godinu i pol za 3.845,15 kn + PDV.
Vidim da ga više nemaju u ponudi kao niti HSM informatika koja bi trebala biti zastupnik Microteka za HR.
Tako stoji na Microtekovoj stranici. Nazovi HSM pa provjeri.

Gledao sam i A3 model ali pošto imam stari CREO A3 skener koji uz više ili manje problema još uvijek skenira odustao sam od kupnje većeg skenera.
08.02.2019 | 16:02
Laki kaže:
Da li milite da će me ovaj skener, bilo A4 ili A3 u svemu zadovoljiti, ili ima još neki koji bi bio dobar? Navikao sam na EPSON. Ima dosta tih marki, ali ne znam ko je najbolji na tom polju.

Svatko svog konja hvali.

Od početka 90-ih skeniram i iz iskustva mogu reći da je svaki novi model skenera sve jeftiniji i sve gori po pitanju kvalitete.
Kad sam kupovao novi skener čitao sam recenzije po netu, raspitivao se kod poznatih za koje sam znao da imaju skener i odabrao Microteka.
Ako ti je većina skenova 1:1 onda nećeš primjetiti veliku razliku kod različitih modela. Ali ako imaš povećanje od 300 i više posto onda na skenu vidiš očitu razliku između dva različita skenera.
Uzmi u obzir da i softver za skeniranje igra neku ulogu u kvaliteti skena.

Ako si iz Zagreba ili dolaziš u ZG javi se na PM pa ti mogu pokazati skener.
08.02.2019 | 17:06
Problem je i u upravljačkim programima jer ih proizvođać ne radi za novije operativne sustave, već sili na kupnju novog skenera.
Ja sam tako kupio VueScan i sad sam u potrazi za starim skenerima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (499)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO