Apple Thunderbolt Display 27"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Thunderbolt Display 27"

18.03.2019 | 16:29
Pozdrav svima, koliko god vas ima.

Da skratim priču odmah na početku, uglavnom najprije sam htio uzeti Cinema Display 30", pa sam zaključio da je previše zastario, onda sam htio uzeti Cinemu 27" jer sam ju dobivao ispod cijene, i dok sam ja odlučio ona se naravno prodala.

Da, znam, neodlučan sam.

E sada imam na stolu ponudu za Thunderbolt Display 27", pa me zanimaju iskustva od članova koji ga imaju, evo @smayoo kaže da ima 2 komada, pa neka kaže koju riječ i da li se uopće isplati kupovati, jer Apple je najavio novi ekran za ovu godinu, ali naravno on će stajati kao omanji automobil, tako da taj novi monitor ne bi čekao, nego bi uzeo Thunderbolt Display 27".

Pa eto bacite komentar u vezi sa tim, da li ima smisla ga kupovati sada u 2019-toj godini, i na šta trebam obratiti pažnju pri kupovini, i kako ste zadovoljni s njime(@smayoo i ostali)?
18.03.2019 | 16:52
Po čemu ti je Cinema 30" zastarjela (osim numerički po godinama)? Meni je to naočigled bolji monitor od Cineme 27", čak bih ga radije izabrao pored 27" Retina ekrana na iMacu jer je ugodniji i mat površine.

Na Cinemama 27" ti je osjetljiv dio sam priključak na komp jer je konektor malen i nježan. Netko tko ga je stalno spajao i odspajao s MacBooka ga je vjerojatno načeo, pa to svakako ispitaj. Neki su imali i problem s buđenjem iz sleepa u nekim kombinacijama, pa provjeri i to, da ne bude da moraš svaki put restart ili ponovno uticati konektor da se reinicijalizira. Vidio sam ih i sa sivkastim flekama po rubu, dobro pregledaj ekran na bijeloj pozadini.
18.03.2019 | 17:01
Eto, upravo to. Thunderbolt konektor, tj. završetak kabela neposredno iza konektora ne trpi premali radijus savijanja. Tko taj kabel maltretira na način da ga savija pretijesno i k tome nateže, kabel se tu ošteti i onda cijela stvar povremeno zaj...
Nabavio sam dva polovna ATD 27". Jedan ispravan s oštećenim kabelom (na opisan način) i jedan neispravan (simptomi - mrtav skroz) također s oštećenim kabelom. Kupio sam na E-bayu dva originalna zamjenska kabela i sve skupa dao srediti Alvinu u IT Elektroniku. Popravio je onaj mrtvi ATD (službeni Apple servis je izjavio da je monitor neisplativo popravljati) i na oba zamijenio kabel i sada mi rade super.
Monitor je odličan, i više od toga. Je li Cinema 30" bolja, to ne znam jer je nisam nikad koristio, ali meni ne bi valjala jer je ne bih imao na što prištekati. Imam MBP 15", a kolega MBP 13", oba 2015 i ovi monitori tim Macovima pašu taman (uz dodatno kupljen Magsafe 1 / Magsafe 2 adapter za napajanje).
Pretpostavljam da kužiš da to nije samo monitor, nego monitor, zvučnici, mikrofon, iSight kamera, thunderbolt dock (3x USB, 2x Thunderbolt, 1x FW800, 1x Ethernet) i magsafe napajač, sve u jednom.
18.03.2019 | 18:46
@dpasaric - pa Cinema 30" ima već oho ho godina, a i konektori nisu kao na Thunderboltu, pa ne znam kako ide spajanje na Thunderbolt 2 ili USB-C? Jel ju ti koristiš?

@smayoo - hvala na iscrpnom odgovoru, mislim da ću uzeti taj Thunderbolt 27", samo da još čujem par drugih mišljenja.

Nadam se da će se još netko javiti..
18.03.2019 | 18:55
Ne znam koliki ti je buđet, sad svi hvale ovaj LG 5k monitor. www.apple.com/us_smb_83039/shop/product/...ultrafine-5k-display

Ja sam uzeo ovaj iiyama 5k monitor i za sad sam zadovoljan s njim. Platio sam za 27" 5K monitor 5K kn

iiyama.com/gb_en/products/prolite-xb2779qqs-s1/
18.03.2019 | 20:51
invictus kaže:
@dpasaric - pa Cinema 30" ima već oho ho godina, a i konektori nisu kao na Thunderboltu, pa ne znam kako ide spajanje na Thunderbolt 2 ili USB-C? Jel ju ti koristiš?

Nisi rekao na što ga spajaš, ako monitor moraš spojiti na TB, onda se i ja slažem da je Cinema 27" bolji izbor jer bi za Cinemu 30" morao kupiti skupi adatper. Cinema 30" je zakon za Mac Pro towere jer svi imaju Dual-link DVI na grafičkim karticama.
18.03.2019 | 21:55
@cariblanco - kako si zadovoljan sa 5K monitorom? Malo mi je izvan budžeta, ali ako je baš toliko bolji, hmm, da.. jesi ti možda razmišljao o kupnji Thunderbolt ili si odmah išao na 5K?

@dpasaric - zaboravio sam reći da bih ga spajao na Macbook Air 2017 model, on ima Thunderbolt 2 priključak.

Ne znam ni sam šta da radim, dobar je prijedlog dao @cariblanco, ali nekako me vuče Thunderbolt 27".
18.03.2019 | 22:06
Prava vrijednost ATD je u tome da je on cijela desktop radna stanica, odnosno dock. Ako ti odgovara i treba da ti je na ATD trajno spojen žičani Ethernet, usb iphone dock i cradle za bluetooth headset, thunderbolt hdd bay za vanjske diskove (za time machine i za arhivu npr), onda je to ta priča koja ima smisla.
Ako trebaš samo monitor, kupi LG s DisplayPort ulazom i mdp na dp kabel.
22.03.2019 | 16:10
@smayoo - znaš šta ću ti reći, treba mi ajmo reći radna stanica na koju bi to sve bilo spojeno, zato mi se ATD čini odličan, a ako bi išao na LG na njemu od toga ništa nemam.

Daj mi samo još reci jesi ti zadovoljan sa svoja 2 komada? Meni bi radio cijeli dan, pa me zanima jesu i tvoji uključeni cijeli dan, ili ih gasiš kada ne koristiš?
22.03.2019 | 16:46
Nisam svaki dan u uredu. U prosjeku sam u uredu 2-3 dana tjedno. Kad sam u uredu, monitor je u pogonu 12–15 h dnevno
Tako i kod kolege
Jako smo zadovoljni. To su super monitori/dockovi
22.03.2019 | 18:29
A to kada nisi u uredu jel gasiš laptop i monitor ili ti je uključeno od 0-24h?

Meni bi bio uključen cijeli dan, a pošto laptop uopće ne isključujem, bude mi u standbayu, tako ni monitor ne bi isključivao, jel može to tako?
22.03.2019 | 19:29
Kad nisam u uredu, laptop je sa mnom, a monitor spava (i sve priključene periferije, osim što se iphone i bt slušalica pune s usbova od monitora).
Kad je laptop na stolu, a ja nisam za stolom, uklikam na laptopu sleep i za laptopom monitor automatski ode u sleep, i sve periferije (osim punjenja).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO