18.03.2019 | 17:01
Eto, upravo to. Thunderbolt konektor, tj. završetak kabela neposredno iza konektora ne trpi premali radijus savijanja. Tko taj kabel maltretira na način da ga savija pretijesno i k tome nateže, kabel se tu ošteti i onda cijela stvar povremeno zaj...
Nabavio sam dva polovna ATD 27". Jedan ispravan s oštećenim kabelom (na opisan način) i jedan neispravan (simptomi - mrtav skroz) također s oštećenim kabelom. Kupio sam na E-bayu dva originalna zamjenska kabela i sve skupa dao srediti Alvinu u IT Elektroniku. Popravio je onaj mrtvi ATD (službeni Apple servis je izjavio da je monitor neisplativo popravljati) i na oba zamijenio kabel i sada mi rade super.
Monitor je odličan, i više od toga. Je li Cinema 30" bolja, to ne znam jer je nisam nikad koristio, ali meni ne bi valjala jer je ne bih imao na što prištekati. Imam MBP 15", a kolega MBP 13", oba 2015 i ovi monitori tim Macovima pašu taman (uz dodatno kupljen Magsafe 1 / Magsafe 2 adapter za napajanje).
Pretpostavljam da kužiš da to nije samo monitor, nego monitor, zvučnici, mikrofon, iSight kamera, thunderbolt dock (3x USB, 2x Thunderbolt, 1x FW800, 1x Ethernet) i magsafe napajač, sve u jednom.