14.06.2019 | 17:05
Netko se možda malo zeznuo s ponudom ili je već "planulo".
Ne znam što je bilo jer sada stoji: "Die gewünschte Anzeige ist nicht mehr verfügbar."
Inače, nedavno sam preko "Kleineinzeigena" kupio daljinski za pojačalo. Ponuda je bila barem 50% povoljnija od svih ostalih. Daljinac stogao, sve tip-top.
Pojačalo sam također kupio preko njemačkog eBaya i bilo je izuzetno povoljno. Ne sjećam se sad točno cijene, ali recimo da je bilo cca 1/3 cijene ostalih ponuđača.
Bilo je više razloga zašto je cijena tako povoljna... Prvo zato što je pojačalo bilo rabljeno. Drugo - nije imalo daljinski uz sebe. Treće - prethodni vlasnik je (kreten) na potenciometre srebrnim flomasterom nacrtao crte za osnovni položaj potenciometra. Četvrto - pojačalo nije u originalnom pakovanju.
Anyway... Sve to skupa nije bitno za funkcionalnost pojacala i ne objašnjava takvu razliku u cijeni.
Objašnjenje je došlo u kutiji u obliku letka. Naime, u Švabiji postoje odruge koje zapošljavaju invalide i sličnu ekipu. Oni nabavljaju rabljene uređaje, koji vjerojatno i nisu u funkciji, popravljaju ih te prodaju.
Ne sjećam se baš najbolje jer tada nisam obraćao pažnju, ali moguće je da je i na eBayu pored proizvoda pisalo da to prodaje "ta neka udruga".
Tako da "sumnjivo niska ponuda" ne mora nužno biti prevara.