21.08.2019 | 00:51
Kako se ponaša sa google docs nemam pojma jer ne koristim te alate, ali sa svim ostalim aplikacijama koje koristim nema problema.
Jedini problem (moda) kojeg još nisam hardverski riješio je backlit ekrana jer nakon moda nema kontrole osvjetljenja pa je na najjače. Čitao sam da je i to riješeno na nisam to stigao napraviti pa sad još uvijek problem rješavam s aplikacijom
Brightness Slider.
Inače, softverski i hardverski mod je napravljen po
ovim uputama (ako nekome zatreba).
Hardverski dio mi je odradio frend od frenda koji se razumije u lemilicu pa prespojeni pinovi sad izgledaju ovako:
Pozitivna stvar je da se sad MBP manje grije i da mod nema utjecaja na trajanje rada na bateriji.
I za kraj, još jedan koristan
link koga zanima,... i da, probao sam staviti i Mojave na taj MBP i radi i on osim poznatog problema s svijetlom temom gdje je gornja alatna traka čudno siva (ali to je tako i na ne modanim primjercima) pa ako nekoga i to zanima upute kako se macOS instalira na nepodržani hardver imate
ovdje.
EDIT1:
Nisam napisao nigdje u prethodnom postu da nam nakon moda isprobao Sierru, H.Sierru i Mojave i nakon par dana isprobavanja odlučio ostaviti Sierru koja se od tada najnormalnije nadograđuje kad stignu nadogradnje i da nema nikakve potrebe za naknadnim zahvatima oko isključene ATI grafičke tako da sam skoro i zaboravio da je isključena.
EDIT2:
Ovo je sad što od grafičkog hardvera vidi MacOS:
... odnosno nema kao prije i ATI grafičke: