14.11.2019 | 15:22
@zoranowsky Nisam siguran koliko tocan mogu biti. Ja ga ponekad drzim satima ukljucenog u laptop, jer sa njega pregledavam i gore imam pohranjene dosta velike video fileove, tako da, zna biti topao, ali da se pretjerano grije, uopce ne, niti imam bilo kakav problem sa njim. Disk je toliko malen i tank, da je to nevjerovatno.
Ima jedna vazna stvar koju sam uocio. Ako se odlucis na kupnju istog, sa njim ces dobiti kratki usb-c kabel, mozda nekih 15-ak cm i ako s njim radis kopiranje velikih fileova, na primjer,kopiras odjednom folder od 500 gb, radi punom snagom i brzinom, tako da za te stvari koristim iskljucivo taj kabel koji sam dobio s njim. U slucaju da samo pregledavam video ili foto fileove, koristim drugi usb-c kabel, konkretno kabel za punjac od Samsung Note 10 Plus od moje supruge. U ovom drugom slucaju, kopiranje ide znatno sporije, ali je zato disk satima hladan kao led.
Tako da po mome laickom misljenju, temperatura samog diska ovisi o "snazi" kabela koji je poveznica izmedju racunala i samog diska.
Konkretno, u mome slucaju, radi se o disku od 2 TB i racunalu Macbook Pro 13, 2019 model.
Ako trebas jos informacija, slobodno se javi.