08.01.2021 | 12:25
smayoo kaže:
accom kaže:
po meni je to čista budalaština, da HW i SW nisu podešeni tako, da se to ne bi dogodilo...
iMac nije stroj za takve aktivnosti. To je zamišljeno kao šminkica za fancy managere, odvjetnike i sličnu ekipu koji niti ne znaju kako bi taj CPU natjerali da se zavrti preko 20%.
To što ti pišeš je isto kao da si kupiš Maserati pa u njemu prevažaš svaki dan 500 kg keramičkih pločica, cementa i pijeska u vrećama i onda se čudiš što se raspao.
To što ja pišem je realnost 90% ljudi, koji se bave videom i 3D, a žele radit na macu. Uz to, normalno je, da iz svega, što ti je na volji, želiš izvuč najviše što je moguće. U principu se slažem, ali kad živimo u društvu, gdje je mentalitet klienata "ah, imaš komp, to mora da bude par klikova mišem - i gotovo", to će uvijek biti tako.
I logična posljedica je, da ljudi "tjeraju" sve preko maksimuma. I sam sam renderirao stvari na MP i još na dva MBP, kad mi se žurilo... A da bi si priuštio MP na početku - kad su stvari neizvjesne (hoću li imat posao, hoće li klienti platit na vrijeme) - eh, za takvo nešto sam se rodio u pogrešnoj familiji.