Stigao mi novi Mini!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stigao mi novi Mini!

10.10.2019 | 18:23
:-P

Konačno zamjena za moj najdraži Cube!

32 GB RAM, D500, 1TB SSD, k'o ispod čekića za 1750 USD. Ako uzmem u obzir da me Mini sa toliko diska i memorija dođe skuplje (!), ovo mi je bio no-brainer. Naravno, postoji rizik da grafička krepa, ali ako nije do sada nadam se ni da neće uz moj režim korištenja.

Nek' čestita tko želi!

P.S. Sada mogu još brže kasniti sa rokovima.

P.P.S. Mačka za dojam veličine.

DSC_0829.JPG
10.10.2019 | 18:32
Već vidim hrpu mačje dlake koja će zaštopati ovaj dimnjak.
10.10.2019 | 18:40
Angažirao sam Skynet u borbi protiv toga.

DSC_0835.JPG
10.10.2019 | 18:44
Čestitam, i nadam se da rokove ipak nećeš produžiti
Nek de dugo služi i da doprinese boljitak čovječanstvu
10.10.2019 | 19:20

Čestitam i ja!
10.10.2019 | 19:23
Čestitke Riba!
Super nova mašina a i super mica maca!
10.10.2019 | 20:18
Super masina po super cijeni
10.10.2019 | 20:51
E konačno! Odlično, daleko bolji izbor od Minija. Bit će ti to lijepo brzo!
10.10.2019 | 21:19
Veoma lijepo! Cestitam!
10.10.2019 | 21:26
I dobre ploćice!
  • Daddo
  • Posjetitelj
10.10.2019 | 21:34
Čestitke na prinovi.

Osim Applea, vidim da dijelimo i ljubav prema mačkama. Ako me oči ne varaju ovo na fotografijama je Maine Coon?

I ja imam fotaka sa mojom MCO ženkom (jednom od dvije) kako čuva minija 2014 i magičnog miša.
10.10.2019 | 21:45
Ne varaju te.
10.10.2019 | 22:58
Čestitam,... i da nisi pojasnio prvu sliku mislio bih da se MC fenira nakon kupanja
11.10.2019 | 01:17
A CPU?
11.10.2019 | 07:38
Pojma nemam, zar je bitno?
11.10.2019 | 08:16
Evo provjerio, 3.5 GHz 6 jezgri.
11.10.2019 | 09:26
Krasno, bravo!

Sviđaju mi se te mašine, iako ne znam kaj bi s njima, ali lijepe su...
11.10.2019 | 10:11
Riba kaže:
Pojma nemam, zar je bitno?

Jok, u "Pro" masini potpuno nebitno
11.10.2019 | 14:29
S obzirom da je kupio kao zamjenu za mac mini, sasvim je jasno da nije bitno koji je procesor unutra
11.10.2019 | 19:30
Tako je, to je moj Mini. Uostalom i tako su se ljudi žalili da ovo nije propisni Pro!
13.10.2019 | 15:03
Bitno je da se, ukoliko zatreba, lako dogradi do 12 mozgova
27.11.2020 | 20:42
Dižem temu iz mrtvih!

@Riba - kako si zadovoljan strojem? Jel grafičke šljakaju?

Dobivam za 6000kn potpuno isti takav stroj, pa me zanima da uzmem za tu cijenu? I na šta trebam obratiti pažnju pri kupnji toga stroja?

@dpasaric - možeš i ti udjeliti kakav savjet oko toga stroja? Da li krepavaju često i slično?
27.11.2020 | 21:10
6000 je odlicna cijena, ako neces ti, ja cu! Doduse ocekujem da ce im cijene jos pasti nakon najave i izlaska Apple CPUova...

Imao sam nekih incidenata, mozda svaka dva mjeseca bi se stroj smrznuo ali ono "muski", dakle samo hard shutdown je radio. To se sve skupa dogodilo jedno 3-4 puta, ali evo sada vec sigurno neko vrijeme nije.

Nisam nikada probao clean install jer me sve skupa nije toliko smetalo, imam OS koji se vice jos od MacBooka iz 2008 godine.

Takodjer moj rezim koristenja ne opterecuje graficke.

Rekao bih da je problematicnih grafickih sigurno bilo vise nego sto je to pristojno, ali isto tako gdje je trebala graficka krepati vjerojatno je do sada vec i krepala.

No nisi napisao najvaznije - za sto bi ga koristio?
27.11.2020 | 21:22
Koristio bih ga čisto rekreacijski za pokoji filmić. Ništa zahtjevno.

Misliš da se smrznuo jer vučeš OS još od 2008-e godine? Kad bi napravio clean install misliš da se to više ne bi događalo?

Jel možda bolje uzeti takav stroj sa grafičkima D300?

I jesu ti strojevi pouzdani recimo kao Mac Mini? Ne znam, nisam još vidio da je nekom Mini krepao!

Gdje si ti svoj taj Pro uzeo? E-bay? Amazon? Ili?
27.11.2020 | 23:07
invictus kaže:

Misliš da se smrznuo jer vučeš OS još od 2008-e godine? Kad bi napravio clean install misliš da se to više ne bi događalo?

I jesu ti strojevi pouzdani recimo kao Mac Mini? Ne znam, nisam još vidio da je nekom Mini krepao!

Obicno je preporuka D300 jer sa njom ima manje kvarova. Cini mi se da je Davor rekao da se nije susreo sa D300 koja je stvarala probleme vec D500 i D700.
Sada ima ovih firmi sto rade rebuild GPU cipova po EU a i cijene nadogradnje na 12 core i 64GB RAM-a nije toliko visoka.
28.11.2020 | 08:43
invictus kaže:

Nemam pojma bi li pomoglo ili ne, ali sam o tome razmisljao u slucaju da me pocne smetati. Vise baca na hardverski problem, ali tko zna.

Nista nije pouzdano kao Mini!

Ja sam svojeg kupio na US Ebayu.

Kao sto Miro kaze, ako ti je D300 dovoljan za ono sto ti treba idi na tu konfiguraciju, bit ces mirniji i ustediti novac.
28.11.2020 | 13:53
@Riba - gledam malo cijene ovih sa D300, cijene na E-bayu su oko 1000$, to je kod nas oko 6200kn u HR, to nije uopće puno kad pogledam da je otprilike i novi Mini slične cijene kod nas u HR.

Šta ti kažeš na to?
28.11.2020 | 15:16
Da li je i poštarina uključena u cijenu? I nemoj zaboraviti gdje živiš? Naplatiti će ti i PDV i PDV na poštarinu i PDV na zrak u pošiljci. Pa da ti ne izađe još 1000$ na kraju
28.11.2020 | 16:28
Pa kao sto sam rekao stari Pro mi dodje manje od novog Minija, meni je osobno to bio odlican deal uz prihvacanje rizika. Pro je prosiriv, jednako je tih i bolje izgleda na stolu.

Ali kako Vanja kaze, ako ces kupovati gledaj na evropskim ebay stranicama da izbjegnes carine i poreze, ponuda je velika, it is a buyers market pa iskoristi to.
28.11.2020 | 18:12
Da ja tebe pitam, na koji si monitor spojio tu ljepotu?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 7 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO