30.10.2019 | 14:20
drpongrac kaže:
Pozdrav, ima li tko iskustva sa ugradnjom SSD diska u iMac Intel Core Duo. Trenutno se u njemu nalazi mehanički disk koji je prema mojim indikacijama na izdisaju pa bih ga htio zamijeniti, pa imam par pitanja:
1. Hoće li u tom Macu raditi SSD disk od 256 GB, sata III - klasični disk za PC.
2. Prema vodičima sa YouTube kanala na original disku postoji temperaturni senzor - gdje da ga montiram kod zamjene diska? Na bracket ili na sam SSD?
3. Da li je nužno SSD ugraditi u bracket ili se može pričvrstiti na neki drugi način?
4. Kada ga montiram i upalim Mac, hoće li ga sistem prepoznati pa da ga mogu formatirati i na njega instalirati OS X?
Hvala na odgovorima.
1. Hoće li u tom Macu raditi SSD disk od 256 GB, sata III - klasični disk za PC - Da
2. Prema vodičima sa YouTube kanala na original disku postoji temperaturni senzor - gdje da ga montiram kod zamjene diska? Na bracket ili na sam SSD? - Rješio sam to sa Fancontrol aplikacijom
3. Da li je nužno SSD ugraditi u bracket ili se može pričvrstiti na neki drugi način? - Koristio sam bracket jer sam ga stavljao na mjesto gdje je bio 3,5" disk
4. Kada ga montiram i upalim Mac, hoće li ga sistem prepoznati pa da ga mogu formatirati i na njega instalirati OS X? - prije zamjene napravi kloniranje diska. Po zamjeni samo bootaj i sve će nastaviti raditi kao i prije. Neće biti potrebna nikakva dodatna akcija.