4K monitori
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

4K monitori

05.12.2019 | 18:58
Pozdrav ljudi, kako ste? Šta ima? (šalu na stranu).

Uzimam novi monitor, htio bi da bude 4K minimalno, pa sam našao Dell U2718Q, zanima me da li ga netko od vas ima? I kako ste zadovoljni s njim?

Ili u slučaju da imate neki drugi 4K monitor za preporučiti, slobodno pucajte!
05.12.2019 | 19:46
Ja sam do nedavno radio ba 25” DELLu kao sekundarnom monitoru za iMac. Od prije 10tak dana sam ga zamijenio baš sa tim 27” DELLom.

Zadovoljan sam kako radi nemam neke primjedbe. Skalira rezoluciju uredno i prepoznaje ga macOS bez problema.

Problem doduše sporadičan postoji, ali to je macos problem koji se javlja sa svim brendovima pa čak i official Apple monitorima (koliko vidim da ljudi prijavljuju). Riječ je isključivo i Catalina verziji os-a gdje se monitor koji put ne probudi iz sleepa. Os kuži taj monitor po pitanju postavki, aplikacija na tom ekranu itd., no i dalje ekran ostaje u standby.

Ovo se tu i tamo dogodi, ali opet nije problem ovog ekrana.

Sve u svemu zadovoljan sam.
05.12.2019 | 19:53
@rusty - hvala ti na brzom odgovoru.

Ja sam još na 10.13. i ne mislim ga dizati na Catalinu, da li se to događa samo na Catalini, a na starijim verzijama ne?

Gdje si ga ti uzeo? I koliko te je izašao?

Ako ti nije neki problem možeš staviti koju sliku, da vidim kako to sve lijepo izgleda?
06.12.2019 | 08:36
To je potvrđeno da je samo na Catalini, da. Ja na Mojave nisam imao tih problema. Sada ih izbjegavam sa ugašenim sleepom na imacu jer mi realno ne treba, dok ne dođe patch.

Evo ovo je moj setup - www.blackvoid.club/content/images/2019/11/IMG_7629.jpg
06.12.2019 | 10:32
Lijepo si ti to uredio i +1 za Lego figurice, fućkaš radni stol bez Lego figurica!
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.12.2019 | 13:28
Vec sam neko vrijeme na
www.philips.com.au/c-p/BDM4350UC_75/bril...ultra-hd-lcd-display
u prijelaznom razdoblju dok ne uspijem ubost novi Appleov ekran

Svidja mi se gustoca pixela i super je nadogradnja sa 30" ACD, nije drastican pomak kao kod 5k ekrana.
za full screen preview koristim Dell U2715H i za Dell ekrane imam samo rijeci hvale...

Pozadinsko osvjetljenje na Phillipsu nije fantasticno, ali ne umara mi oci i to mi je presudno... i velik je...

Dobar je i za gledanje, igranje i za rad...
06.12.2019 | 14:05
Samo uzmite u obzir da bi nekima nativna rezolucija mogla biti "presitna" na 27" dijagonali. Meni barem je, pa ga drzim na 2560x1440 Za nativnu rezoluciju mislim da je 32" optimum.
06.12.2019 | 15:01
dpasaric kaže:
Lijepo si ti to uredio i +1 za Lego figurice, fućkaš radni stol bez Lego figurica!

General Grievous je ipak glavna figura s desne strane koja se ne vidi na slici ali je tamo. To je isti onaj koji si slikao na Drenovi.
06.12.2019 | 15:24
invictus kaže:
Pozdrav ljudi, kako ste? Šta ima? (šalu na stranu).

Uzimam novi monitor, htio bi da bude 4K minimalno, pa sam našao Dell U2718Q, zanima me da li ga netko od vas ima? I kako ste zadovoljni s njim?

Ili u slučaju da imate neki drugi 4K monitor za preporučiti, slobodno pucajte!

Mi imamo jedan i firmi i nismo bas najsretniji...
Mislim da bi bio bolji izbor 27" sa 2560x1440 ili 5120x2880 (5K)

Ovaj je 4K (ne 5K) i mislim da sistem ima problema s pogadanjem pixela na stardanoj velicini prikaza, pa slika nije bas najostrija... kao na 5K imacu ili na 27" thunderbolt displayu

Ispravite me ako grijesim.
10.12.2019 | 11:04
Imam ja 2 takva Della i spajam ih na MBpro 15" 2019. Super su monitori i kaj se tiče kvalitete slike, oštrine i boja za te novce vjerojatno nekakav best buy.

Ono što ti može biti potencijalni problem su jako sitna slova UI-a u native (4K) rezoluciji. Ja npr. Chrome držim zumiran na 150% jer inače se jako naprežem da bi čital sadržaj. Neke aplikacije imaju opciju skaliranja cijelog UI-a pa to bude malo bolje i čitljivije, a za neke stvari se jednostavno treba naviknuti. 2560x1440 rezolucija jako usporava kompjuter jer on tu u principu rezulocuju skalira x 2 (diže ju na 5K) pa ju onda spušta na tih 2560x1440. Možeš ga spustiti na klasičnu HD rezu (1920x1080p) u retina modu, sve je super oštro, možda mrvicu preveliko, ali opet ovisi kak si naviknut. Ja sam se s vremenom naviknul i držim sve skupa u 4K rezi i mogu bez problema raditi cijeli dan. Sitan je Finder ali može se raditi. Ako ne nosiš naočale i nemaš problema s vidom onda ti to vjerujem neće biti problem, ali razlika je ogromna između npr. 2560x1440 i 4K-a.

Da sad biram isponova uzel bili ili klasičan 2560x1440 27" monitor ili bi išel na 5K 32". Ovi 4K su mi nekak baš između. Ili bilo koji 5K monitor jer njega kad staviš/skaliraš u retina mod dobiješ 2560x1440 pa imaš lijepi UI koji nije presitan.
10.12.2019 | 11:53
ales_1717 kaže:
Imam ja 2 takva Della i spajam ih na MBpro 15" 2019. Super su monitori i kaj se tiče kvalitete slike, oštrine i boja za te novce vjerojatno nekakav best buy.

Ono što ti može biti potencijalni problem su jako sitna slova UI-a u native (4K) rezoluciji. Ja npr. Chrome držim zumiran na 150% jer inače se jako naprežem da bi čital sadržaj. Neke aplikacije imaju opciju skaliranja cijelog UI-a pa to bude malo bolje i čitljivije, a za neke stvari se jednostavno treba naviknuti. 2560x1440 rezolucija jako usporava kompjuter jer on tu u principu rezulocuju skalira x 2 (diže ju na 5K) pa ju onda spušta na tih 2560x1440. Možeš ga spustiti na klasičnu HD rezu (1920x1080p) u retina modu, sve je super oštro, možda mrvicu preveliko, ali opet ovisi kak si naviknut. Ja sam se s vremenom naviknul i držim sve skupa u 4K rezi i mogu bez problema raditi cijeli dan. Sitan je Finder ali može se raditi. Ako ne nosiš naočale i nemaš problema s vidom onda ti to vjerujem neće biti problem, ali razlika je ogromna između npr. 2560x1440 i 4K-a.

Da sad biram isponova uzel bili ili klasičan 2560x1440 27" monitor ili bi išel na 5K 32". Ovi 4K su mi nekak baš između. Ili bilo koji 5K monitor jer njega kad staviš/skaliraš u retina mod dobiješ 2560x1440 pa imaš lijepi UI koji nije presitan.

O tome sam i govorio... na retina rezoluciji je preveliki prikaz, a 4K je presitan... a 2560x1440 lookalike je neoštar.
Ja bi radije uzeo 27" 2560x1440 ili 27" 5K, ako lova nije problem.
10.12.2019 | 15:32
I ja imam problem da mi UI zna biti dosta usporen, bas zbog tog skaliranja prvo u 5K pa u 2,5K. U System profileru cak i stoji pod rezolucijom 5120x2880.

Nevjerojatno da se to desava na Uber Mac Pro masini sa GTX 980 4 GB grafickom. Istina i bog, imam spojena jos dodatna dva monitora sa 1920x1200 rezolucijom, tako da nije bas da ju nisam pridavio, ali ako prebacim primarni monitor na nativnu (3840x2160) rezoluciju tad sve radi OK.

Tako da, 27" 4K nije bas najsretnije rjesenje, osim ako ga ne gledate sa 20 cm udaljenosti
27.12.2019 | 22:41
Jel ima tko iskustva sa Dell SE2719H? Ili sličnim u tome cjenovnom rangu? Kako bi slika izgledala na njemu?

@smayoo, @rusty, @dpasaric, ili netko drugi?
28.12.2019 | 10:35
Ne, sa SE serijom nemam iskustva.
30.12.2019 | 10:58
Pa to je običan Full HD monitor (1920x1080), slika bude dobra, nema greške.
14.01.2020 | 15:13
Ja u 11om mjesecu uzeo UP2716D i jako zadovoljan. Odabrao 2K monitor upravo zbog gore spomenutih presitnih elemenata u 4K.
Po meni 4K igra tek na 32"+
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, Riba, VanjusOS, Anonimci (467)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO