18.02.2020 | 10:39
Gen2 je najgora serija X1C, bježi od toga (a i preveć je to novaca za gen2).
Ako gledaš ThinkPad-e onda gledaš:
prenosivost - X serija modele X220 (ako hoćeš klasičnu sedmorednu tipkovnicu), X230 ili X250 (ako hoćeš backlit tipkovnicu), u oba slučaja modele sa IPS ekranom (možeš ga i sam nadograditi za 50-ak €, a RAM i HDD/SSD je lako nadogradiv)
univerzalni laptop: - 14" T serija, model T440p (zadnji maksimalno nadogradiv model T serije), T450 (prvi iz T serije bez optike no još uvijek lako nadogradiv) ili ako ideš na 15" onda T540p sa 3K IPS ekranom koji već ulazi u nišu zadnje kategorije.
radna stanica: W ili P serija s time da izbjegavaš P1 jer ima mušica sa korištenjem NVidia grafike.
Što se tiče cijena, grade A+ ThinkPad serije X230 sa i5 ili i7 CPU-om, 16 GB RAM-a i 1TB SSD-om , IPS ekranom te maksimalno može izaći 3k kn, a T440p istih ili još boljih karakteristika maksimalno 4k kn, a to su strojevi koji danas (i još par narednih godina) obave sve što i malo zahtjevniji korisnik treba, na to staviš neki Linux (ili Win10 ako baš moraš) i vozi, a ako hoćeš OSX ide i to
I da, poslušaj m@xyma i obavezno traži modele sa IPS ekranom (ili planiraj da ćeš ga sam zamijeniti pa i to uračunaj u cijenu) jer...
TN vs IPS na X220:
... razliku vjerojatno i sam vidiš
... IPS je model LCD-a sa slika je LG LP125WH2-SLT1.