Rabljeni MacBook Pro 13 za 1.500 kn
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rabljeni MacBook Pro 13 za 1.500 kn

• iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 01:25
... Meni je pleksiglas draži.
21.02.2020 | 01:27
Pa što odmah nisi rekao
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 12:05
Bertone kaže:
univerzalni laptop: - 14" T serija, model T440p (zadnji maksimalno nadogradiv model T serije), T450 (prvi iz T serije bez optike no još uvijek lako nadogradiv) ili ako ideš na 15" onda T540p sa 3K IPS ekranom koji već ulazi u nišu zadnje kategorije.

... Bertone, za sada sam našao samo "S" model pa me zanima ulazi li on u uži krug?...
com2000.hr/trgovina/shop/notebook-racuna...b-ram-180gb-ssd-hdd/
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 12:06
Bertone kaže:
Pa što odmah nisi rekao

... Ali poštujem one koji više vole laminat ; )
21.02.2020 | 12:25
T450s je također dobar stroj (i nešto tanji i lakši od ostatalih modela iz serije), samo ovaj konkretni model iz oglaasa ima relativno loš ekran (TN matrica sa lošom osvjetljenošću i kontrastom, i očajnim kutevima vidljivosti).
Ako ne planiraš sam zamjeniti ekran, onda biraj samo modele sa IPS matricom, kod thinkpada to bi trebali biti svi modeli sa FHD (1920x1080) rezolucijom, i jedan tip sa HD (1366x768) rezolucijom (tada je eksplicitno navedeno da se radi o IPS matrici, jer su svi ostali sa TN matricom).
21.02.2020 | 12:38
Mislim da bi trebao zadržati u vidu da se radi o laptopu za studenta, i to ne za studenta dizajna ili arhitekture pa možda loš ekran nije neki dealbreaker.
21.02.2020 | 12:40
iMo kaže:

... Bertone, za sada sam našao samo "S" model pa me zanima ulazi li on u uži krug?...
com2000.hr/trgovina/shop/notebook-racuna...b-ram-180gb-ssd-hdd/

Com2k je ok tvrtka (barem je bila prije 10-ak godina kad sam zadnji put uzimao hardver kod njih), T450s je konstrukcijski ok (malo je tanji i lakši od običnog T450), ali cijena je prevelika za konfiguraciju u kojoj dolazi 3.123 kn laptop + 373 kn licenca za Win10.

Ostalo:

Baterija(-e): U oglasu ne piše u kakvom su stanju baterije (ima ih dvije) pa i na to treba obratiti pažnju
Procesor je iz ULV serije (malo troši ali nije nešto brz)
LCD je TN (nadogradnja na FHD IPS je moguća ali si whitelistom ograničen na samo tri modela LCD-a, najbolji LCD je AUO B140HAN01.1 koji košta oko 60$ ali treba paziti prilikom narudžbe jer masa trgovaca prodaje kompatibilne modele, a ne originalni AUO, inače whitelist ti dozvoljava ugradnju i zamjenskog/kompatibilnog LCD-a ali ti pod Windowsima neće raditi postavke osvjetljenja ekrana - pod Linuxom tih problema nema.
SSD - ne piše proizvođač, ali ću s obzirom na kapacitet pretpostaviti da se radi o Intel SSD-u iz serije 2500 Pro - ako je tako, disk je ok i kvalitetan, ali nije neki kapacitet za te novce
Tipkovnica - vjerojatno nije HR pa ako želiš HR backlit tipkovnicu računaj dodatnih 300 kn gore

iMo kaže:

... Ali poštujem one koji više vole laminat ; )

• iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 13:39
... Hvala svima!

P. S. Izbor je doista uzak!
21.02.2020 | 13:42
Mislim da će ti biti lakše da kažeš "studentu" da si odabere sam nešto do xy kn i onda između 2-3 odabrana modela kupiš onaj sa najboljim omjerom kvalitete/performansi/cijene.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 21:15
... Sve mi se čini da će ova priča na kraju tako i završiti : )
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2020 | 22:02
smayoo kaže:
Jesi li razmišljao o tome da sinu daš taj svoj MBA 2012, a sebi nabaviš neki noviji (isto polovni)?

... Nevezano s ovom nabavom za moga študenta, ne bi mi bilo loše da za posao imam veći laptop. Vid mi je već oslabio pa me "gledanje u sitno" brže umara i tome slično. Radi dobrog iskustva s Airom ne bih se plašio uzeti neki rabljeni Mac, star oko 4 godine. Važni mi je samo da nije slabiji od ovoga maloga iz 2012. i da će moći primiti jednu do dvije nadogradnje u sljedeće 4 godine jer Adobe ne omogućuje instalaciju nekih programa na stariji OS. Na koji izdatak bih trebao računati i je li i tu izbor uzak?...
22.02.2020 | 09:57
Ciljaj 2015 godište jer ovi mlađi modeli imaju niz problema (od šugave tipkovnice i pregrijavanja nadalje). 15" MacBookPro 2015 može koštati (ovisno o hardveru unutra) od 1000 do 1500 EUR u Njemačkoj (uređeni, s jamstvom). Ja sam svojeg odande naručio, na firmu, sve uredno. Samo firma mora biti u poreznoj upravi upisana u EU VAT ID registar. Naravno, tipkovnica je njemačka, ali razlika u odnosu na standardnu hrvatsku qwertz je minimalna.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.02.2020 | 10:05
... Hvala, smayoo!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.02.2020 | 21:24
smayoo kaže:
Ciljaj 2015 godište jer ovi mlađi modeli imaju niz problema (od šugave tipkovnice i pregrijavanja nadalje). 15" MacBookPro 2015 može koštati (ovisno o hardveru unutra) od 1000 do 1500 EUR u Njemačkoj (uređeni, s jamstvom).

... Jeftinija bi opcija, pretpostavljam, bila Air 13" iz te godine s malo više RAM-a, a meni vjerojatno dovoljna. Za mogućnost kupnje u inozemstvu trebao bih provjeriti.
22.02.2020 | 21:32
O Air modelima ne znam baš puno. Ti znaš što ti treba za posao pa vidi da li te zadovoljava.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.02.2020 | 21:36
... Problemi s tipkovnicom i pregrijavanjem bili su do 2015. samo kod MBP modela ili i kod Air linije?... Pitam jer nisam primijetio tu problematičnu fazu u proizvodnji Mac prijenosnika.
22.02.2020 | 21:39
iMo kaže:
... ne bi mi bilo loše da za posao imam veći laptop. Vid mi je već oslabio pa me "gledanje u sitno" brže umara i tome slično...

A da si kupiš samo 24"/27" monitor sa kvalitetnom LCD matricom?

iMo kaže:
... Problemi s tipkovnicom i pregrijavanjem bili su do 2015. samo kod MBP modela ili i kod Air linije?... Pitam jer nisam primijetio tu problematičnu fazu u proizvodnji Mac prijenosnika.

Ne, napisao je da gledaš do 2015, znači ovi iza imaju problema sa tipkovnicom
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.02.2020 | 21:42
Bertone kaže:
iMo kaže:
... ne bi mi bilo loše da za posao imam veći laptop. Vid mi je već oslabio pa me "gledanje u sitno" brže umara i tome slično...

... To sam već dobio za posao ali je u uredu, a dobar dio posla odradim izvan ureda.
22.02.2020 | 21:44
iMo kaže:

Tipkovnica je općeniti problem. Jednostavno je loša (i to je blag izraz). MacBook od 2015 nadalje je ima te MacBookPro i MacBookAir od 2016. MacBookPro ovaj najzadnji, 2019 je više nema (vratili su se na staro).

Za pregrijavanje, mislim, Air nema problema (ali velim, Airove nisam baš pratio jer mi nisu zanimljivi)
22.02.2020 | 21:44
iMo kaže:
Bertone kaže:
iMo kaže:

... To sam već dobio za posao ali je u uredu, a dobar dio posla odradim izvan ureda.

A kako ćeš imati veći laptop ako opet uzmeš Air?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
22.02.2020 | 21:48
smayoo kaže:
iMo kaže:
Bertone kaže:
iMo kaže:

A kako ćeš imati veći laptop ako opet uzmeš Air?

13" je veći od 11".
23.02.2020 | 09:53
Aha, to...
23.02.2020 | 09:57
Čini se kao da smo priveli pitanja kraju pa sam prebacio temu u forum "Hardver". Naravno, tema nije zaključana, ako ima još pitanja, slobodno nastavite.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 12 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, drlovric, m@xym, Riba, robee, Anonimci (361)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO