21.02.2020 | 12:40
iMo kaže:
... Bertone, za sada sam našao samo "S" model pa me zanima ulazi li on u uži krug?...
com2000.hr/trgovina/shop/notebook-racuna...b-ram-180gb-ssd-hdd/
Com2k je ok tvrtka (barem je bila prije 10-ak godina kad sam zadnji put uzimao hardver kod njih), T450s je konstrukcijski ok (malo je tanji i lakši od običnog T450), ali cijena je prevelika za konfiguraciju u kojoj dolazi 3.123 kn laptop + 373 kn licenca za Win10.
Ostalo:
Baterija(-e): U oglasu ne piše u kakvom su stanju baterije (ima ih dvije) pa i na to treba obratiti pažnju
Procesor je iz ULV serije (malo troši ali nije nešto brz)
LCD je TN (nadogradnja na FHD IPS je moguća ali si whitelistom ograničen na samo tri modela LCD-a, najbolji LCD je AUO B140HAN01.1 koji košta oko 60$ ali treba paziti prilikom narudžbe jer masa trgovaca prodaje kompatibilne modele, a ne originalni AUO, inače whitelist ti dozvoljava ugradnju i zamjenskog/kompatibilnog LCD-a ali ti pod Windowsima neće raditi postavke osvjetljenja ekrana - pod Linuxom tih problema nema.
SSD - ne piše proizvođač, ali ću s obzirom na kapacitet pretpostaviti da se radi o Intel SSD-u iz serije 2500 Pro - ako je tako, disk je ok i kvalitetan, ali nije neki kapacitet za te novce
Tipkovnica - vjerojatno nije HR pa ako želiš HR backlit tipkovnicu računaj dodatnih 300 kn gore
iMo kaže:
... Ali poštujem one koji više vole laminat ; )