Odabir miša za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odabir miša za Mac

22.05.2020 | 08:49
Hvala. Ajde, molim vas obojicu, ugodite mojoj lijenosti (ne da mi se googlat i prečitavat reviewe ) pa mi recite još par stvari.

Žičane verzije nažalost nema (bar koliko vidim). Ova koju vi imate je bluetooth ili traži logitechov USB dongle?

Ako je na dongle, imate li iskustvo, kakvi problemi nastaju ako u 15-20 m2 ureda ima nekoliko takvih?

Kakve baterije koristi? Obične alkalne? Ili radi dobro i na punjive (punjive imaju manji nominalni napon pa elektronika koja je zamišljena za obične alkalne baterije jako brzo prijavi da je punjiva baterija - prazna)? Koji format? AA ili AAA? Ili ima neke ugrađene punjive pa se odloži na neki dock za punjenje?

Ili možda ima ugrađen prijemnik za beskontaktno punjenje? Pa ono - nabaviš Qi kompatibilnu podlošku za miša i ne brineš o baterijama.

Vidim da ima malu tipkicu poviše vertikalnog kotačića. Je li to zato što sam kotačić nije klikabilan ili...?

Da li funkcije tih dodatnih tipaka rade jedino kad je aktivan neki Logitechov app ili su napravili normalni kext, da se to sve podesi u System Preferences i da radi svugdje?

Hvala!
22.05.2020 | 10:15
Žičane verzije nažalost nema (bar koliko vidim). Ova koju vi imate je bluetooth ili traži logitechov USB dongle?

Žice nema, možeš ga spajati preko Bluetootha ili njihovog USB donglea.
Piše da se na jedan dongle može spojiti do 6 njihovih uređaja. Pretpostavljam da ne bi trebalo biti problema u situaciji koju si opisao no ne mogu tvrditi.

Kakve baterije koristi? Obične alkalne? Ili radi dobro i na punjive (punjive imaju manji nominalni napon pa elektronika koja je zamišljena za obične alkalne baterije jako brzo prijavi da je punjiva baterija - prazna)? Koji format? AA ili AAA? Ili ima neke ugrađene punjive pa se odloži na neki dock za punjenje?

Ima ugrađenu bateriju, puni se preko USB C kabela koji je priložen u pakiranju. Jedna minuta punjenja za 3 sata korištenja ili skroz puna baterija za cca 3 mjeseca korištenja.

Ili možda ima ugrađen prijemnik za beskontaktno punjenje? Pa ono - nabaviš Qi kompatibilnu podlošku za miša i ne brineš o baterijama.
Nema.

Vidim da ima malu tipkicu poviše vertikalnog kotačića. Je li to zato što sam kotačić nije klikabilan ili...?

Vertikalni je klikabilan, sa ovom malom tipkom prebacuješ između free-spin i rachet moda rada kotačića.

Da li funkcije tih dodatnih tipaka rade jedino kad je aktivan neki Logitechov app ili su napravili normalni kext, da se to sve podesi u System Preferences i da radi svugdje?

Sve tipke rade i bez appa, spojio sma se preko BT i normalno radi scroll (H i V), bočne tipke za naprijed-natrag i tipka za palac s kojom se pojavljuje Mission Control.

Osnovne postavke možeš riješiti u System preferences no Logi Options aplikacija ima još hrpetinu toga da si podesiš flow za aplikacije koje želiš i radiš fine tuning miša npr. koliko jako trebaš okretati kotačić da se prebaci iz rachet u free-spin mod, s kojom gestom ćeš se prebacivati između prozora, otvarati Expose, Mission Control i još hrpu opcija.

Ima i neka fora da možeš prebacivati cursor i raditi drag and drop fajlova između dva operativna sustava s jednim mišem, nisma to još isprobao ali zvuči praktično. www.logitech.com/en-roeu/product/options...multi-device-control
22.05.2020 | 18:44
Ja svog koristim bez dongle, iskljucivo preko BT. Ovo za 3 mj baterija je mit. Punim ga puno cesce od toga. Istina napuni se brzo, samo iscupam kabel iz MBP i spojim u mis. Zasto tako ne mogu i iPhone?

Moguce da BT protokol vuce malo vise struje, ne bi znao. Pokusat cu preko dongle, jer sad u monitoru imam slobodan USB port koji mi ne sluzi nicemu.

Dovoljno je mis pametan da zna koju aplikaciju koristim (ima predefinirane profile) pa ovaj bocni tockic u Finalcut Pro scrola timeline, u browserima prebacuje izmedju tabova i sl. Iskreno rijetko ja to koristim. Vise vjerujem u keyboard shortcuts.

Na naslonu za palac ima gumb koji je za gesture control (moze se naravno promijeniti u bilo sto drugo) i zamisljeno je da radi kao trackpad. Odlicna ideja, ali ja imam malo prevelike ruke pa nije bas zgodno to dugme pogoditi. Tako da ni to ne koristim

Prije ovog sam imao Razer Orochi. Prekrasan mis ali premalen. Tek sad sam primjetio koliko je ovaj ergonomicniji i bolji. Ja mislim Smayoo da bi bio zadovoljan, ali probaj negdje u ducanu pa sam procijeni.
22.05.2020 | 18:51
Ima i neka fora da možeš prebacivati cursor i raditi drag and drop fajlova između dva operativna sustava s jednim mišem

Srećom, meni to ne treba. Windows kanti ni plastiša pod mojim krovom nema već 12 godina. Ima samo windows XP virtualka za neke specifične alatiće, a i ona se pokreće samo povremeno, te poslije toga obavezno ide 20 očenaša za pokoru.

Hvala na dobroj volji i vrijednim informacijama, mislim da ću kupiti jednog za probu, i sebi, i curama, pa ćemo vidjeti kako nam leži... I dalje sam skeptičan prema Logitech softveru, ali, nakon par godina, da vidimo...
22.05.2020 | 18:54
Pardon, pretpostavljam da obojica radite sami u svom radnom prostoru pa mi ne znate reći što se događa ako su dva ili tri takva miša u 10-15 m2?
22.05.2020 | 19:21
Ne vjerujem da ce biti problema. Koristio sam u prosloj firmi MX master ali neki Amazon edition, bilo nas je 7 u jednoj sobi i sve je bilo ok.
22.05.2020 | 20:39
Hvala još jednom!
13.06.2020 | 21:44
Evo stigao je MX Master 3 i kod mene... Navikavam se još pa ću dojmove dati kasnije, što se miša tiče. Što se tiče softvera, jbg, valjda sam ja grintav, ali ako ste vi s tim njihovim softverom zadovoljni, ne znam... onda vam ni ne treba.
Imam pitanje. Kad poklopim laptop i odnesem ga sobom, a miš ostane na stolu, treba li ga isključivati na preklopkici s donje strane ili je dovoljno pametan da ode spavati? Što ako nisam otišao dovoljno daleko da se bluetooth veza prekine, ali ga nitko ne dira i on miruje na stolu?
Pitam to zato što nisam nigdje u uputama ili na njhovom webu našao odgovor na to pitanje...
14.06.2020 | 10:21
smayoo kaže:
Evo stigao je MX Master 3 i kod mene... Navikavam se još pa ću dojmove dati kasnije, što se miša tiče. Što se tiče softvera, jbg, valjda sam ja grintav, ali ako ste vi s tim njihovim softverom zadovoljni, ne znam... onda vam ni ne treba.
Imam pitanje. Kad poklopim laptop i odnesem ga sobom, a miš ostane na stolu, treba li ga isključivati na preklopkici s donje strane ili je dovoljno pametan da ode spavati? Što ako nisam otišao dovoljno daleko da se bluetooth veza prekine, ali ga nitko ne dira i on miruje na stolu?
Pitam to zato što nisam nigdje u uputama ili na njhovom webu našao odgovor na to pitanje...

Nisam siguran ima li taj mis sleep mode... no ja imam master 2, ne 3... Kada poklopim laptop, nemam pojma sto mis radi. Kada otklopim laptop istina je ponekad misu treba kakvih 4 - 6 sekundi da proradi, a ponekad odmah. Ako maknem laptop sa stola, ja ne gasim mis. Ako se nisi dovoljno udaljio za bluetooth vezu da se prekine, naravno mis ce ostati spojen. No trackpad normalno radi i kad je mis spojen. Tako da, ako nitko ne dira mis dok je na stolu, a ti si udaljen dovoljno da je veza jos aktivna, ne bi smjelo biti nista. Koristis normalno sve funkcije na laptopu.

Kod mene, kada udaljim laptop dovoljno daleko da se veza prekine, cim ponovno priblizim laptop, veza se automatski uspostavi ponovno. Masteru 2 za to treba opet nekin 4 - 6 sekundi. Mozda je po tom pitanju Master 3 bolji.

Uglavnom, ja misa nikada ne gasim...
14.06.2020 | 11:55
IMG_0135.jpg
14.06.2020 | 12:33
Cestitam! Neka te dugo i pouzdano sluzi... (i sretno sa zglobovima na dlanu i rucnim zglobovima )
14.06.2020 | 13:04
Hvala, ma ne koristim se računalom satima, možda 1-2 sata dnevno, onda mi ni nije još prešlo na zglobove A baš sam htio crni i ne znam zašto je 150kn skuplji, u iStyle-u.
14.06.2020 | 13:44
Zakon ponude i potražnje. Ljudi koji žele crnog miša, Maca, tipkovnicu ili touchpad - spremni su platiti više.
Nije to samo kod Applea. Ovaj MX Master 3 kojeg sam ja naručio, kupljen je u Media Marktu u Austriji, po savjetu ovdje s Jabučnjaka, jer je fkt dobrih 30 pa do 80% jeftiniji nego igdje drugdje u EU. Ali samo svijetlosivi . Tamnosivi je svugdje skup.
15.06.2020 | 07:30
smayoo kaže:
Zakon ponude i potražnje. Ljudi koji žele crnog miša, Maca, tipkovnicu ili touchpad - spremni su platiti više.
Nije to samo kod Applea. Ovaj MX Master 3 kojeg sam ja naručio, kupljen je u Media Marktu u Austriji, po savjetu ovdje s Jabučnjaka, jer je fkt dobrih 30 pa do 80% jeftiniji nego igdje drugdje u EU. Ali samo svijetlosivi . Tamnosivi je svugdje skup.

Ja imam tamno sivi, u USA je bio bas taj na akciji za Black Friday. Ti bi u USA bio fancy sa svojom svjetlijom bojom, a ja u EU
18.06.2020 | 11:57
Ja imam Logi MX Vertical i mogu reci da je odlican, skroz rastereti ruku, zglob i rame. U pocetku je malo neobicno, ali se covjek brzo privikne.

Logi MX Vertical

Kod kuce imam magic mouse 1 i 2 i to mi je ok za po kuci. Bilo kakav visesatni rad s tim misem je zapravo mucenje.
18.06.2020 | 13:04
Koristio ga je kolega s kojim sam radio na jednom projektu prije 3-4 godine. Fora je, udoban je, ali ispada mi neprecizan, jer moram skupa s njim "voziti" cijelu težinu vlastite podlaktice i šake. Također, njegov je dosta brzo trošio bateriju.
18.06.2020 | 19:22
smayoo, ti vertical su napravljeni za nježne umjetničke ruke, a ne za one koji imaju "mušku" podlakticu od 15+ kg
18.06.2020 | 21:12
18.06.2020 | 21:37
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO