13.04.2020 | 18:17
Alkohol? Pobogu... vjerojatno si alkoholom malo pomalo uništila tanke i osjetljive elemente unutra. Otkud ti ta ideja? Problem s kuglicom je čisto mehanički - skupi se prašina i masnoća s prstiju. Obično pomaže okrenuti miš naopako i žustro ga trljati naprijed-natrag o čisti list papira za printer, jedno minutu-dvije.
U nekim hard-core slučajevima se može miš otvoriti i mehanički ukloniti prljavštinu omotanu oko valjčića. Za to je potrebno imati dobar vid i mirnu ruku, i nešto strpljenja. Ima dosta videa po youtubeu.
www.youtube.com/results?search_query=app...ty+mouse+disassemble
Uglavnom, prvi put treba najviše strpljenja, da se polako i pažljivo "izreže" prsten koji je odozdo zalijepljen i drži cijelog miša zatvorenim, a da ništa ne pukne. Ljudi koriste svašta - skalpel, nož, mali šrafciger... Ja sam (jednom sam to radio, možda dvaput) uzeo plastični hrbat za uvez, kao ovaj
www.alibaba.com/product-detail/2014-Hot-...07.15.46856565yJ8Z3q
pa vrh istanjio i naoštrio skalpelom pa onda koristio to, jer su manji izgledi da polomiš plastiku ako koristiš drugu plastiku umjesto metala.
jednom kad makneš taj prsten, dalje nema više rizika od loma, samo moraš paziti da ne pogubiš sitne dijelove i da ne potrgaš vodljivu foliju.
Za vratiti valjčiće na mjesto će ti dobro doći plastična pinceta jer su magnetični pa je s metalnom muka.