18.05.2020 | 09:31
O.K..da malo bolje pojasnim....
Imam imac i macbook.
nemaju iste o.sx,niti mogu imati jer je macbook do el kapitana,a imac high sierra,a imac ne mislim spuštat !!
U imac sa dao ugraditi umjesto optike ssd,i ostavio njegov interni hdd 1gb prazan unutra.
A macbook sa uzeo za malu,i neki dan spi..dio 500kn da mi se ubaci el kapitan..
e sad je stvar sljedeća...pošto su mi u servisu rekli da bi bilo dobro macbook promjeniti interni hdd u ssd ili noviji hdd jer im se čini loš,i da ne izgubim podatke sa njega ako vrisne.
Ja imam jedan slobodan exsterni hdd 500gb i na njemu mi je bio TM backup od imac,pa sam došao na ideju pošto mi je imac sređen,i sve mi odlično radi,ne mislim naredne 2-3g ništa mjenjati na njemu,da iskoristim njegov prazan interni hdd,napravim 3 particije i gore stavim TM backup,na drugu partiviju sam sklonirao osx,a treća mi je za neke programe.
Ovaj navedeni externi hdd sam copy carbon klonerom skolonirao i ubacio ga u macbook i sve šljaka.
Savjeti su da je bolje na vanjskom imat tm bckp,ok shvatio sam,ali imam na unutarnjem,jer mi za taj stroj treba ako što pođe po zlu..Na hdd -u je
superduper clon? Odličan kloner,isprobao sam i radi odlično ,tj isto kao i ovaj drugi..
Ne nemam windows frustacije,mada imam thinkpad T490,i mogu reć da je pila!! Jbg zadnjih 20g sam radio sa win os
Sad imam i dva 9g stara maca već puna 3tj i prezadovoljan sam tom politikom o.s-a,pomalo učim,neke stvari shvačam,neke radim po svom,neke još neću shvatiti par mj,ili god,a neke nikad
Ima nas svakakvih.. ja volim eksperimentirati,pa ponekad napravim po svom,ili kako meni odgovara.Znaći na imac mi odgovara da mi je sve u njemu,a kad ću ga jednog dana prodavat ili neznam šta onda ču si svoje podatke skopirat na vanjski ssd,ili hdd. U ovom slučaju mi je trebao free externi hdd da napravim bckp macbook,zato sam i pitao može li se iskoristiti internoi prazan hdd na imac da oslobodim vanjski hdd.